Wie wint de Premier League 2022/2023?

Home Nieuws Wie wint de Premier League 2022/2023?

Met nog maar een paar dagen te gaan voor de start van het nieuwe seizoen is de grote vraag wie wint de Premier League 2022/2023? In de community shield zagen we de twee top favorieten bij de bookmakers het tegen elkaar opnemen. Liverpool won met 3-1 van Manchester City in een seizoen waar beide ploegen elkaar nog veel tegen zullen komen. We kijken naar de Outright odd bij de bookmakers en geven je de beste tips om te gokken op Premier League seizoen 2022/2023.

Wie wint de Premier League 2022/2023: topfavoriet Manchester City

Bij de bookmakers is er eigenlijk maar één echte topfavoriet en dat is Manchester City. Het team van Guardiola won de afgelopen twee jaar de titel en pakte vier keer het kampioenschap in de laatste vijf seizoenen.

Man City logo

Ook dit seizoen ziet de selectie er ontzettend sterk uit. De komst van Haaland heeft ervoor gezorgd dat Sterling en Jesus zijn vertrokken. In de Community Shield van afgelopen weekend zagen we dat Haaland nog niet echt zijn stempel kon drukken.

Er zit veel verschil in de Outright odds als het gaat om de hoogte want de range van odds is. Bookmaker BetCity geeft je op dit moment de hoogste odd van 1.75 en dat staat in schil contrast met de 1.58 die je krijgt bij TOTO. Meer dan 10% kan je dus al behalen door even goed de online bookmakers te vergelijken.

Wie wint de Premier League 2022/2023: Achtervolger Liverpool

Liverpool logo

Net als in het seizoen 2018/2019 zag Liverpool vorig seizoen concurrent Manchester City met slechts één puntje meer de titel pakken. Liverpool wist zich afgelopen seizoen wel weer te vestigen als titelkandidaat. Het seizoen daarvoor was het gat tussen Liverpool en Manchester City namelijk 17 punten.

Liverpool zag aanvaller Mané vertrekken naar Bayern Munchen maar daarvoor haalde het wel spits Darwin Núñez van Benfica. Hij liet zich meteen gelden in de Community Shield door de penalty te creëren en uiteindelijk de derde goal te maken.

Waar de Outright odds voor Manchester City ver uit elkaar zitten is dat voor Liverpool niet het geval. Iedere bookmaker heeft de Outright odd voor Liverpool tussen de 3.30-3.50 zitten.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Outsiders uit Londen

Tottenham, Chelsea en Arsenal zijn volgens de bookmakers de outsiders. Zij volgen op ruime achterstand als het gaat om Manchester City en Liverpool. Dat Tottenham als derde staat gerangschikt bij de bookmakers vinden we opvallend. Concurrenten Arsenal en Chelsea hebben in onze ogen betere transfers gemaakt.

Daarnaast eindigde Chelsea vorig seizoen al boven de Spurs en scheelde het met Arsenal maar twee punten. Als je wil gokken op Tottenham dan krijg je een Outright odd tussen de 12.25-15.00.

Bij Chelsea vertrokken Lukaku en Rudiger als grote namen maar haalde het daarvoor Sterling en Koulibaly terug. Met Sterling hebben ze veel meer beweging in huis dan met Lukaku en Koulibaly vinden we een betere verdediger dan Rudiger. Wil je gokken dat Chelsea de Premier League wint dan krijg je van de bookmakers een Outright odd tussen de 15.00-17.00.

Arsenal lijkt Jesus de spits voor de komende seizoen in huis gehaald te hebben. Voor Arsenal een prima aankoop maar de selectie is nog altijd niet van een niveau dat het kan meedoen om de titel. Zou je toch willen gokken op Arsenal als kampioen dan krijg je een odd tussen de 29-34.

Wordt Manchester United kampioen?

Man Utd logo

Voor Ten Hag valt er nog heel veel werk te verrichten want om met deze selectie kampioen te worden is zo goed als onmogelijk. Een plek bij de eerste vier zal al niet meevallen. Met Martinez en Malacia als de grote aankopen uit de Eredivisie koop je totaal geen zekerheid.

Voor deze spelers is het altijd maar afwachten of ze de stap naar zo’n grote club en competitie kunnen maken. In de Premier League kom je geen tegenstanders van het kaliber Emmen, Volendam of Excelsior tegen. Daar is het tegen iedere tegenstander noodzakelijk om de gaskraan open te zetten.

Het is dan ook niet voor niets dat Manchester United pas als zesde op de lijst komt te staan van de favorieten. Denk je toch dat Ten Hag voor een wonder zal zorgen door kampioen te worden, dan kan je natuurlijk een gokje wagen. Je krijgt er zelfs een Outright odd voor van 34.00.

Waar zit de value?

Er zit wat ons veel verschil in de Outright odd voor Manchester City. Voor de 1.58 zoals aangeboden bij bookmaker TOTO hoef je het in onze ogen niet te doen. Echter, je krijgt bij BetCity 1.75 als Outright odd en dat is natuurlijk een stuk hoger.

Denk je dat Liverpool kampioen zal worden dan zijn er tal van bookmaker die een odd van 3.50 aanbieden zoals Bet365. Toch zien we Liverpool net te kort komen als het gaat om de titel.

Bournemouth ‘Going South’

Bournemouth logo

Net als ieder jaar degraderen er drie ploegen rechtstreeks uit de Premier League naar het Championship. Vorig jaar promoveerden Nottingham Forest, Bournemouth en Fulham naar de Premier League.

Voor de bookmakers is het duidelijk dat de drie gepromoveerde ploegen ook meteen de favoriet zijn om meteen weer te degraderen. Toch steekt Bournemouth er uit als top favoriet omdat zij zich amper op de transfermarkt hebben geroerd.

Tony Parker degradeerde al eens met Fulham, dat toen erg naief speelde en veel goals tegen kreeg. Hij zal ongetwijfeld geleerd hebben van dat seizoen maar met de huidige selectie van Bournemouth zit er niets anders op dan degradatie. Een odd van 1.47 om te gokken dat Bournemouth degradeert vinden we vrij laag.

We zouden dan eerder gokken op Bournemouth hekkensluiter Premier League tegen een odd van 2.80 bij bookmaker TOTO. Dezelfde bookmaker heeft een leuke markt beschikbaar welke club er tijdens Eerste Kerstdag onderaan zal staan. Bournemouth krijgt daar een odd van 4.35 en dat is zeker de moeite waard.