Wie wint de Eredivisie 2022/2023?

Home Nieuws Wie wint de Eredivisie 2022/2023?

Komend weekend gaat de Eredivisie weer van start en de grote vraag is natuurlijk wie zal zich aan het einde van het seizoen kronen tot kampioen? Hebben we tijdens de Johan Cruijff Schaal gezien dat het uitsluitend tussen Ajax en PSV zal gaan of komt er een derde club om de hoek kijken? Wij geven een voorbeschouwing op het nieuwe seizoen en nemen de odds van bookmakers door met de vraag, wie wint de Eredivisie 2022/2023? Daarnaast kijken we naar de beste Outright odds waar je in onze ogen op kunt gokken.

Wie wint de Eredivisie 2022/2023: Topfavoriet Ajax

Ajax logo

Bij alle bookmakers is Ajax de grote favoriet om opnieuw kampioen van de Eredivisie te worden. Met een Outright odd van tussen de 1.60 en 1.65 steekt Ajax er bij bookmakers met kop en schouders bovenuit.

Maar is deze odd niet te laag? Een nieuwe trainer, veel spelers zijn vertrokken en we hebben tijdens de Super Cup gezien dat het defensief nog niet goed staat. Met name de keeper ging meerdere malen de fout in en dus is de verwachting dat Pasveer boven Gorter zal staan in de pikorde.

Aanvallend is het voor de Amsterdammers te hopen dat Anthony blijft, al is dat niet helemaal uitgesloten. Het voordeel van Ajax is dat het altijd een beroep kan doen op de clubkas. We hebben in het verleden gezien dat er in de winterstop gehandeld kan worden door dan een speler aan te trekken die ze uit het slop helpt.

Wie wint de Eredivisie 2022/2023: Achtervolger PSV

PSV logo

Er zijn heel wat spelers gekomen in de zomer en nieuwe trainer Van Nistelrooij heeft een mix van talent en ervaring bij elkaar gekregen. Nu is de vraag of hij daar een fatsoenlijk en gebalanceerd elftal van kan maken. De bookmakers geven Outright odds om te gokken op PSV tussen de 2.75-3.25.

De eerste tegenvaller van het seizoen is al binnen met de blessure van Madueke. Ze moeten hem maanden missen vanwege een zware enkelblessure. Nu is de selectie inmiddels dusdanig dat dit wel opgevangen kan worden, maar het is niet de ideale start van het seizoen.

Dat het de Super Cup wist te winnen is een mooie opsteker naar de voorronde van de Champions League toe. De voorronde wedstrijden van de Champions League vallen overigens in een op papier zeer makkelijk begin van de competitie. Met drie van de eerste vier competitie duels tegen gepromoveerde clubs.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Outsiders Feyenoord en AZ

Feyenoord logo

Bij de vraag wie wint de Eredivisie 2022/2023 kom je niet meteen bij Feyenoord of AZ terecht en dat komt door een aantal factoren. Bij Feyenoord staat er bijna een compleet nieuw middenveld en aanval. In de voorbereiding is ook wel te zien dat iedereen aan elkaar moet wennen. Tijd is er echter amper met meteen twee lastige wedstrijden op het programma tegen Vitesse en Heerenveen. De kans op puntenverlies in de eerste maand van de competitie ligt dan ook al nadrukkelijk op de loer.

Bij AZ is sterkhouder Wijndal vertrokken naar Ajax en dat is toch wel een aderlating voor de club. Hij was bij heel veel wedstrijden van AZ beslissend en dreigend vanaf de zijkant. De vraag is hoe AZ dat op gaat vangen en of de aanvallende impulsen niet te eendimensionaal zullen worden.

We verwachten niet dat beide ploegen zich in de top twee zullen mengen maar we zien wel dat er voor Feyenoord enorme verschillen zitten bij de bookmakers. Zo geeft bookmaker Jack’s een Outright odd van 12.00 terwijl LiveScore Bet maar een odd van 7.00 geeft.

Voor de Feyenoord fans die willen gokken op een kampioenschap voor Feyenoord is het weldegelijk de moeite om eens goed de bookmakers te vergelijken. De Outright odd voor AZ ligt bij alle bookmakers dichter bij elkaar want deze is overal tussen de 15.00-18.00 te krijgen.

Value in odds wie wint de Eredvisie 2022/2023

Op dit moment krijgt PSV dus een odd van 3.25 bij bookmaker Bet365. Voor ons zit daar meer value in dat in de toch wel lage odd van 1.65 voor Ajax. We hebben vorig jaar gezien dat het niet zoveel scheelde met PSV en dat het met name in de onderlinge competitieduels de kant van Ajax op viel.

Daarbij komt dat PSV goed in het seizoen kan groeien als we de eerste maand van de Eindhovenaren zien. Van de vier competitiewedstrijden speelt het er drie tegen gepromoveerde clubs. Ideaal om vertrouwen op te bouwen en ingespeeld te raken voordat de lastige tegenstanders aan de beurt komen.

We verwachten dat begin oktober de Outright odd van PSV wel zal zijn gedaald naar misschien wel 2.00. Afhankelijk of Ajax al een steekje laat vallen of niet. Gokken op PSV kampioen tegen een odd van 3.25 bij bookmaker Bet365 is op dit moment de beste keuze.

Super Odds bij diverse bookmakers

Het nieuwe Eredivisie seizoen staat dus op punt van beginnen en dat is voor een aantal bookmakers om Super Odds uit te brengen. Met Super Odds bedoelen we odds die vele malen hoger zijn dan gebruikelijk, en dan nu specifiek op de Outright odd van de Eredivisie. Zo kunnen bestaande en nieuwe spelers gebruik maken van een Super Odd voor het Eredivisie kampioenschap van 22.23 bij bookmaker Jack’s. Een kwinkslag naar het 22/23 seizoen.

Bookmaker Circus heeft verhoogde Outright Odds voor de Eredivisie voor vijf verschillende teams, waaronder Ajax, PSV en Feyenoord. Natuurlijk zijn er bepaalde voorwaarden aan deze Super Odds. Lees deze altijd goed door voordat je gebruik maakt van deze verhoogde odds. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Wie gaat er degraderen?

Het is niet alleen de vraag wie wint de Eredivisie 2022/2023, maar natuurlijk ook de vraag wie zal er degraderen. Opnieuw zijn er twee automatische degradatieplaatsen. De nummer 16 van de competitie zal de play-offs voor promotie/degradatie moeten spelen. Vorig seizoen degradeerde er drie ploegen waardoor we met Emmen, Volendam en Excelsior drie promovendi hebben in de Eredivisie 2022/2023.

Hekkensluiter Excelsior?

Excelsior logo

Excelsior zag topscorer Dallinga, Wieffer en Niemeijer vertrekken. Met name het vertrek van Dallinga naar Toulouse zal een groot gemis zijn. Met al zijn goals was hij toch wel hoofdverantwoordelijk voor de promotie. Het heeft Kharchouch nu gehaald voor de spitspositie maar we verwachten niet dat hij het zo goed zal doen als Dallinga.

Als je wil gokken wie er rechtstreeks degradeert in de Eredivisie dan is Excelsior bij de bookmakers de grote favoriet. De odd voor Excelsior ligt rond de 2.00. Al zouden we eerder voor de weddenschap gaan wie er als laatste zal eindigen in de Eredivisie. Die odd ligt namelijk op 3.00 bij bookmaker TOTO.

Head to Head weddenschappen

Een aantal bookmakers zoals bijvoorbeeld BetCity geven een Head to Head markt waar clubs tegenover elkaar worden gezet. Jij moet voorspellen welke club er na het einde van het seizoen het beste gepresteerd heeft en boven de ander zal staan op de ranglijst.

De Head to Head tussen Vitesse (2.10) en FC Utrecht (1.65) steekt er wat ons betreft wel bovenuit. De vraag wie wint de Eredivisie 2022/2023 is bij deze clubs niet van toepassing, maar deze ploegen zien elkaar vast in de play-offs. Bij Vitesse is er in onze ogen veel kwaliteit vertrokken met onder andere Doekhi, Openda en Bazour. Daar zijn vooral jonge spelers als Meulensteen, Flamingo en Sankoh voor teruggekomen. Daarnaast blijft Vitesse zwak in de keepers zitten.

Utrecht heeft juist veel ervaring gehaald met onder andere Dost en Viergever. Het keepersprobleem wat Utrecht had lijkt te zijn opgevangen met de komst van de Griekse keeper Barkas. Daarnaast hebben we toch wel vertrouwen in Fraser als trainer. Voor ons een reden om te gokken dat FC Utrecht hoger zal eindigen dan Vitesse.