Early odds Stanley Cup 2023

Home Nieuws Early odds Stanley Cup 2023

Het is nog geen maand geleden dat Colorado Avalanche de Stanley Cup 2022 wist te winnen door Tampa Bay Lightning met 4-2 in de serie te verslaan. Maar dat wil niet zeggen dat je als wedder lang moet wachten om weer te kunnen gokken op Stanley Cup 2023. Bookmakers hebben early odds voor de Stanley Cup 2023 online gezet en nu is de vraag of daar value uit te halen valt.

Belangrijkste kandidaten Stanley Cup 2023

De bookmakers geven weinig verrassingen bij het wedden op de teams die de play-offs vermoedelijk gaan halen. Het enige team dat nu in de top 10 van favorieten staat die afgelopen jaar niet de play-offs stond, is Vegas Golden Knights.

Eastern conference

De play-offs in het Oosten waren afgelopen seizoen veel spannender in vergelijking met die in het Westen. Het verschil met de beste acht teams en de overige acht teams was groot te noemen, namelijk 16 punten. Dat maakt voor komend seizoen de top acht voor de play-offs voorspelbaar. Maar welke teams maken een kans om de Stanley Cup 2023 uiteindelijk te winnen.

Florida Panthers

Florida Panthers logo

Afgelopen seizoen domineerde Florida Panthers het Oosten met een totaal van 122 punten. Daarmee hadden ze zelfs drie punten meer dan de latere kampioen Colorado. De club ging zoals dat heet ‘all-in’ om de Stanley Cup te winnen door onder andere Giroux van Philadelphia naar Florida te halen.

Maar het ging fout tegen rivaal Tampa Bay en verloren kansloos met 4-0 in de tweede ronde van de play-offs. Nu is het maar de vraag of Giroux een lange termijn deal zal afsluiten bij de Panthers, net als verdediger Ben Chiarot.

Tampa Bay Lightning

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay haalde voor het derde jaar op rij de Stanley Cup finale, maar het lukte dit jaar niet om de Stanley Cup te winnen. De blessure van winger Paul, die pas laat in de play-offs speelklaar bleek te zijn, was een groot gemis. Daarnaast is drie jaar op rij diep gaan in het seizoen fysiek en mentaal ontzettend zwaar.

Er zijn eigenlijk maar twee spelers met een transfervrije status binnen het team, dat zijn Paul en verdediger Palat. Inmiddels is bekend dat Paul een nieuw meerjarig contract heeft getekend. Om ruimte te maken in het salarisplafond heeft de clubleiding verdediger McDonagh laten gaan naar Nashville. Waarschijnlijk om daarna een contractaanbieding te kunnen gaan doen aan Palat om weer mee te doen voor de Stanley Cup 2023.

Carolina Hurricanes

Carolina Hurricanes logo

Het team dat afgelopen seizoen de meeste wedstrijden wist te winnen (47 van de 82) en tweede eindigde achter Florida met 116 punten. Voor Carolina ging het fout tijdens wedstrijd zeven in de tweede ronde van de play-offs tegen New York Rangers.

De ploeg heeft ontzettend veel transfervrije spelers. Tot nu toe is alleen verdediger DeAngelo vertrokken naar Philadelphia. Het voordeel ten opzichte van andere teams in het Oosten, is dat Carolina nog bijna $20 miljoen te besteden heeft voordat het salarisplafond in beeld komt.

Beste bookmakers om te wedden op Stanley Cup 2023

Western conference

Waar in het Oosten was er eigenlijk geen spanning wie er uiteindelijk de play-offs zou halen. Dat was compleet anders in het Westen, waar tot op de laatste speeldag werd gestreden. Welke teams komen volgens de bookmakers in aanmerking om volgend seizoen een gooi te doen naar de Stanley Cup 2023?

Colorado Avalanche

Colorado Avalanche logo

De kampioen van afgelopen seizoen dat het meest uitgebalanceerde team had. Daarnaast zag je dat de weg naar de Stanley Cup finale voor Colorado makkelijker was verlopen dan voor Tampa Bay. De ploeg had energie over toen de finale nog moest beginnen.

Colorado heeft hetzelfde probleem als Carolina, namelijk ontzettend veel transfervrije spelers. De vraag is of al deze spelers opnieuw kunnen worden gecontracteerd, of het kampioenschap gaan cashen bij andere ploegen.

Voor Colorado is het goed dat winger Nichushkin een nieuw achtjarig contract heeft getekend bij de club. De andere superster, center Kadri, lijkt zijn transfervrije status te gaan cashen bij een andere ploeg.

Vegas Golden Knights

Vegas Golden Knights logo

Winnaar van de Stanley Cup in het jaar dat de club was opgericht en daarna nooit meer de play-offs gemist. Tot vorig seizoen dus, toen het op plek negen eindigde in het Westen. De reden voor deze enorme tuimeling is vrij simpel te benoemen. Een slechte beslissing op doel en de vele blessures van het team.

Het laten gaan van Fleury als goalie naar Chicago en het vertrouwen te geven aan Lehner was misschien wel de slechtste keuze uit de nog korte clubhistorie. Daarnaast waren de tal van blessures na de all star break toch wel opmerkelijk te noemen. Met een fitte selectie kan dit team zomaar weer een kans maken op de Stanley Cup 2023.

Calgary Flames

Calgary Flames logo

De Canadezen eindigde afgelopen seizoen als derde in het Westen met 111 punten. In de play-offs ging het onderuit in de ‘Battle of Alberta’ tegen rivaal Edmonton Oilers. Dat kwam met name door een onstuitbare Connor McDavid.

De technische staf van de club heeft heel wat belangrijke beslissingen te nemen. Drie sterspelers (Gaudreau, Tkachuk en Mangiapane) zijn transfervrij. De clubleiding moet beslissen welke spelers ze behouden en tegen welke prijs.

Met nog ruimte in het salarisplafond van $25 miljoen, heeft het genoeg geld. Maar het probleem van de ploeg lag met name achterin. Aanvallend inleveren door een speler te laten gaan, waardoor budget overblijft voor versterking in de verdediging. Dat lijkt de beste optie voor Calgary.

Odds Stanley Cup 2023

Colorado staat tussen 4.50-5.00 bij iedere bookmaker als favoriet. Dat ze met de huidige basis opnieuw de favoriet zijn om vanuit het Westen de finale te halen, is logisch. Maar dat geeft een odd van 5.00 nog geen value om op te gokken in een ontzettend lang seizoen.

Florida heeft een odd van 12.00 bij bookmaker BetCity en dat gezien de kwaliteiten van de ploeg hoog. Natuurlijk ging het faliekant mis tegen Tampa Bay in de play-offs. Maar dat wil niks zeggen. Tampa Bay verloor namelijk in 2019 met het beste record van de NHL met 0-4 in de openingsronde tegen Columbus, om het jaar daarop de Stanley Cup te winnen.

De beste odd om te wedden op Stanley Cup 2023 vinden we terug bij Carolina Hurricanes met een odd van 17.00 bij bookmaker Bet365. De club heeft nog genoeg budget over en heeft maar liefst acht (!) selecties kunnen maken in de afgelopen draft. Met Brind’Amour heeft ook nog eens een coach die perfect een team kan samensmeden.