Home Wedden op Gokken op zeilen

Een sport die niet als olympische discipline weg te denken is en daarom krijg je van bookmakers de mogelijkheid om te gokken op zeilen. De onderdelen waar je op kunt inzetten wijzigen met enige regelmaat, maar de sport zelf zal altijd aanwezig zijn. Omdat er naast de olympische spelen eigenlijk geen interesse is, zie je gedurende andere wedstrijden geen odds online staan.

Wat is gokken op zeilen?

Gokken op zeilen is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een zeilwedstrijd of toernooi. Match Odds worden door bookmakers niet uitgebracht als het gaat om zeilen. De Outright markt is de enige manier om te gokken op zeilen.

Zeilen gaat niet over een eenmalige race maar over een aantal races (heats). Wanneer de dag is afgelopen en de heat(s) voorbij is komen de Outright odds vaak weer online. Deze gaan offline aan het begin van de dag, als de heat start.

Hoe werkt gokken op zeilen?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op zeilen ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor zeilen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer zeilen en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport zeilen. Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire competities

De internationale bond, World Sailing, organiseert de World Cup Series en de Sailing World Cup. Dat zijn na de olympische spelen de belangrijkste competitie / wedstrijden voor zeilers. Tijdens de olympische spelen komt het zeilen live op TV maar de overige competities krijgen niet of nauwelijks aandacht.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op zeilen blijft beperkt tot de Outright markt. De markt waar je kunt inzetten wie uiteindelijk het toernooi in een bepaalde klasse zal winnen. Inzetten op de top 3, en daarmee een medaille, is ook mogelijk. HIerdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille (top3)?

Prematch & live

Live is het nog niet mogelijk om te gokken op zeilen. Er bestaat de kans dat er tussen de heats door vernieuwde Outright odds. Maar deze gaan van de site af wanneer de volgende dag een nieuwe heat van start gaat.

Mobiel gokken op zeilen

Je kan moeiteloos via je mobiel gokken op zeilen als er een competitie of markt beschikbaar is. Iedere bookmaker heeft een mobiele site waar je makkelijk kunt inloggen en daarna de sport zeilen kunt selecteren. De kans is aanwezig dat zeilen niet in de lijst staat wanneer je op de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) klikt. Dan is er op dat moment geen toernooi bezig waar de bookmaker odds beschikbaar voor heeft.

Tips:

 • Wees goed geïnformeerd | Je kan niet elke dag een weddenschap plaatsen op zeilen. Het komt weinig in het nieuws. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle ins en outs voordat je een weddenschap plaatst.
 • Kleine kans op verrassing | Het gaat niet over één race (heat) maar over een regelmatigheidsklassement. Daarmee is de kans op een verrassing kleiner omdat de zeilers over meerdere dagen en heats moeten presteren.
 • Speel bewust | Of het nu zeilen of voetbal is, je moet altijd met geld gokken wat je kunt missen.

Veelgestelde vragen gokken op zeilen

Waarom kan je alleen gokken op zeilen tijdens de olympische spelen?

De sport staat op dat moment in de spotlights en komt live op TV. Dat is een reden voor bookmakers om op dat moment wel met odds te komen. Daarnaast willen ze een zo compleet mogelijk aanbod naar hun spelers bieden.

Wat zijn olympische onderdelen in het zeilen?

Een aantal voorbeelden zijn de Laser, Laser Radial, 49er en Nacra 17. Maar elke olympische spelen kan dit weer anders zijn omdat de overkoepelende zeilbond dat bepaalt.

Is live gokken op zeilen mogelijk?

Nee, dat is op dit moment niet mogelijk. Je hebt de mogelijkheid om prematch in te zetten op de Outright markt.