Home Wedden op Gokken op windsurfen

Tegenwoordig kun je bijna op iedere sport inzetten bij een bookmaker, zelfs gokken op windsurfen. Windsurfen heeft met de RS:X klasse een olympische status maar deze wordt vervangen door iFoil klasse. Gokken op windsurfen kan eigenlijk alleen maar tijdens de olympische spelen.

Wat is gokken op windsurfen?

Gokken op windsurfen is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een surfwedstrijd of toernooi. Match Odds worden door bookmakers niet uitgebracht als het gaat om windsurfen. De Outright markt is de enige manier om te gokken op windsurfen.

Windsurfen gaat niet over een eenmalige race maar over een aantal races (heats). Wanneer de dag is afgelopen en de heat(s) voorbij is komen de Outright odds weer online. Deze gaan offline aan het begin van de dag, als de heat start.

Hoe werkt gokken op windsurfen?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op windsurfen ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor windsurfen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer windsurfen en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport windsurfen. Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire competities

De internationale bond, World Sailing, organiseert de World Cup Series en de Sailing World Cup. Dat zijn na de olympische spelen de belangrijkste competitie / wedstrijden voor windsurfers. Tijdens de olympische spelen komt het windsurfen live op TV maar de overige competities krijgen niet of nauwelijks aandacht.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op windsurfen blijft beperkt tot de Outright markt. De markt waar je kunt inzetten wie uiteindelijk het toernooi in een bepaalde klasse zal winnen. Inzetten op de top 3, en daarmee een medaille, is ook mogelijk. Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille (top3)?

Prematch & live

Live is het nog niet mogelijk om te gokken op deze sport. Er bestaat de kans dat er tussen de heats door vernieuwde Outright odds. Maar deze gaan van de site af wanneer de volgende dag een nieuwe heat van start gaat.

Mobiel gokken op windsurfen

Je kan moeiteloos via je mobiel gokken op windsurfen als er een competitie of markt beschikbaar is. Iedere bookmaker heeft een mobiele site waar je makkelijk kunt inloggen en daarna de sport windsurfen kunt selecteren. De kans is aanwezig dat windsurfen niet in de lijst staat wanneer je op de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) klikt. Dan is er op dat moment geen toernooi bezig waar de bookmaker odds beschikbaar voor heeft.

Tips:

 • Wees goed geïnformeerd | Je kan niet elke dag een weddenschap plaatsen op windsurfen. Het komt weinig in het nieuws. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle ins en outs voordat je een weddenschap plaatst.
 • Olympisch jaar| Sommige sporters zijn al geruime tijd geplaatst voor de olympische spelen. Tijdens een olympisch jaar richten ze zich volledig op dat toernooi, waardoor ze tijdens andere toernooien minder kunnen presteren dan gebruikelijk.
 • Speel bewust | Of het nu windsurfen of voetbal is, je moet altijd met geld gokken wat je kunt missen.

Veelgestelde vragen gokken op windsurfen

Hoe komt het dat er geen odds beschikbaar zijn voor de world cup?

Ondanks dat het een grote wedstrijd is voor de windsurfers is de informatiestroom voor de bookmaker heel summier. Bookmakers maken odds op basis van informatie, als deze er niet is dan plaatsen ze het liefst geen odds.

Is gokken op windsurfen dan wel interessant?

Dat kan zeker interessant zijn, als je de over de juiste informatie beschikt en veel weet over de sport. Maar ga niet lukraak inzetten.  Dat gaat misschien één keer goed, maar op de lange termijn gaat dat fout.

Is live gokken op windsurfen mogelijk?

Nee, dat is op dit moment niet mogelijk. Je hebt de mogelijkheid om prematch in te zetten op de Outright markt.