Home Wedden op Gokken op windhondenrennen

Bookmakers bieden je de mogelijkheid om te gokken op windhondenrennen, hondenraces die voornamelijk door het ras greyhounds worden gelopen. In Groot-Brittannië zijn er tal van banen waar dagelijk hondenraces georganiseerd worden. Daar is de sport heel populair en er zijn verschillende Outright markten beschikbaar om een weddenschap te plaatsen.

Wat is gokken op windhondenrennen?

Gokken op windhondenrennen is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een hondenrace in het windhondenrennen. Tijdens een hondenrace kan je inzetten op verschillende Outright markten. 

Er zijn verschillende soorten Outright markten beschikbaar om te gokken op windhondenrennen. Win/EW (each way), Forecast en Tricast zijn voorbeelden van deze markten.

Hoe werkt gokken op windhondenrennen?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op windhondenrennen ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor windhondenrennen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer windhondenrennen en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport windhondenrennen (greyhounds in het Engels). Selecteer de hondenrace waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de hondenrace te kijken of te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire races

De hondenrace waar veel geld te verdienen valt is de Melbourne Cup. Deze komen we ook tegen in de paardensport maar het is toch een ander evenement als het gaat om windhondenrennen. De English Greyhound Derby is een ander groot hondenrace evenement dat altijd in de zomer georganiseerd wordt.

Andere greyhound races, zoals de Engelsen windhondenrennen noemen, zijn East Anglian Cup, Select Stakes, Association Cup en Sanddown Cup.

Soorten weddenschappen

Er zijn verschillende soorten Outright markten beschikbaar tijdens het gokken op windhondenrennen. Hieronder staat een overzicht van de soort weddenschappen die het meest populair zijn tijdens het gokken op hondenraces:

 • Forecast | Voorspel welk paard de race zal winnen en wie er tweede wordt.
 • Tricast | Voorspel de complete top 3 van een race.
 • Outrights Win/EW | Welk paard wint de race of eindigt in de top 3 of 4?

Prematch & live

Mocht windhondenrennen (greyhounds) beschikbaar zijn bij de bookmakers dan zijn de bovenstaande markten prematch beschikbaar. Live gokken op windhondenrennen is niet mogelijk. De race gaat te snel voor bookmakers om live odds te kunnen publiceren. Laat staan dat ze de tijd hebben de odds continu aan te passen. Je kan de races wel vaak zien door middel van een livestream.

Mobiel gokken op windhondenrennen

Als windhondenrennen beschikbaar is dan is het vrij eenvoudig om via je mobiel op zelfs speciale app in te zetten. Op de mobiele site of app van de bookmaker zijn de meest populaire sporten meteen zichtbaar. 

Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Sommige bookmakers zullen de term Greyhounds overnemen. Daarnaast kunnen er bookmakers zijn die alle hondenraces op een aparte pagina hebben staan, samen met alle paardenraces.

Tips:

 • Ga niet chasen | Een hondenrace is snel voorbij en daardoor kan je snel winnen maar ook snel verliezen. Blijf na een verloren weddenschap rustig en ga niet in het wildweg gokken op hondenraces. De hondenraces volgen elkaar snel op waardoor de verleiding om dat te doen wel groot is.
 • Verdiep je in de greyhounds | Het is van belang om de conditie van de honden te weten. Welke zijn er in vorm. Welke hond doet het goed bij zware ondergrond en welke juist bij harde/droge grond?
 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kan missen. Of het nu over windhondenrennen of andere sporten gaat.

Veelgestelde vragen gokken op windhondenrennen

Wat als een greyhound wordt gepakt op doping?

Mocht het zo zijn dat een hond na afloop van de race wordt gepakt op doping dan zal je weddenschap niet worden aangepast. Als de uitreiking is geweest dan zal een bookmaker deze als bindend zien.

Is het mogelijk om live te gokken op windhondenrennen?

Nee, dat is niet mogelijk. Bookmakers hebben te weinig tijd om live odds te plaatsen wanneer de start van een hondenrace is geweest. Je kan de hondenrace wel vaak zien via een livestream.

Dus greyhounds en windhonden zijn hetzelfde?

Correct! Greyhounds is de Engelse benaming voor windhonden. Dit is het hondenras dat het meest wordt gebruikt tijdens hondenraces.