Home Online gokken op Gokken op voetbal

De meest populaire sport als het gaat om sportweddenschappen is het online gokken op voetbal. Dit is niet zo opmerkelijk, aangezien voetbal volkssport nummer één is in Nederland. De grote populariteit van deze sport is ook terug te zien bij de bookmakers. Elke week zijn er duizenden verschillende markten waar je kunt wedden op voetbal. Vooral bij de grote competities en toernooien is het aanbod enorm.

Wat is online gokken op voetbal?

Online gokken op voetbal is het plaatsen van een weddenschap bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning op een voetbalwedstrijd of competitie. Voetbal is een sport dat over de hele wereld gespeeld wordt, en elk land heeft zijn eigen nationale competitie. We kijken massaal en vol spanning naar de wedstrijden, in de hoop dat je favoriete team wint.

Online gokken op voetbal kan het alleen nog maar spannender maken dan dat het al is. Wat je doet is wedden op een mogelijke uitkomst van de wedstrijden. Je kan een weddenschap plaatsen op de uitkomst na het eindsignaal, maar ook op specifieke dingen die in de wedstrijd kunnen gebeuren. 

Veruit de meeste spelers spelen tijdens het voetbalwedden op een weddenschap welk team de wedstrijd gaat winnen. Dit wordt ook wel de match winner markt genoemd. Voor zo’n beetje iedere wedstrijd is deze weddenschap wel mogelijk. Verder is het zo dat hoe meer informatie er beschikbaar is voor de bookmaker, des te groter zal het aanbod zijn. Daarom zul je bij grotere competities en toernooien meer markten tegenkomen.

Hoe werkt online gokken op voetbal?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op voetbal wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor voetbal? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer gebruiken

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op voetbal, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Selecteer de beste bookmaker

 3. Selecteer voetbal

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Voetbal’. Daarna kan je een keuze maken uit tal van competities uit ontzettend veel verschillende landen.Selecteer voetbal

 4. Competities en markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op voetbal, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Over/Under goals markt zijn.Competities en markten bekijken

 5. Gokken op voetbal

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op voetbal

Waar kan je het beste online gokken op voetbal?

Populaire competities en toernooien

In de voetbalwereld spreekt men wel eens van de ‘Big five’. Hiermee worden de vijf grootste competities bedoeld, dit zijn de Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A en Ligue 1. Deze competities zijn ook populair om te wedden op voetbal. Voor de bookmakers is hier veel informatie over te vinden, waardoor ze ook meer markten en dus weddenschappen aanbieden. Daarnaast is de aandacht in de media voor deze competities enorm en kan je de wedstrijden extra goed volgen. 

Naast de reguliere competities zijn er een aantal toernooien die erg populair zijn om te gokken op voetbal. Je hebt de Europese toernooien waar clubs in teamverband aan meedoen. Hierbij moet je voornamelijk denken aan de Champions League, Europa League, Conference League. Vervolgens heb je ook nog de toernooien waar nationale teams aan deelnemen, mits je als land daarvoor kwalificeert. Dan hebben we het natuurlijk over het EK en WK voetbal.

In Nederland zijn de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie competities waarbij mensen regelmatig gokken op voetbal. Dit zijn leuke competities om een weddenschap op te plaatsen omdat iedereen wel zijn of haar favoriete club heeft. Bookmakers besteden veel aandacht aan de Nederlandse competities. zeker nadat de Nederlandse gokmarkt is opgegaan.

Meest voorkomende soorten weddenschappen

 • 1X2 | Al met al is dit de meest voorkomende en waarschijnlijk ook de meest eenvoudige manier van gokken op voetbal. Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen. Als je denkt dat de thuisploeg gaat winnen vul je een 1 in. Anderzijds houdt een 2 in dat je verwacht dat het uitspelende team gaat winnen. Wanneer je denkt dat geen van beide teams zal winnen, dan kan je gaan voor X. Oftewel een gelijkspel.   
 • Over/Under | Bij deze weddenschappen gaat het erom hoe vaak iets gebeurd tijdens een wedstrijd. Je kunt bijvoorbeeld wedden op het aan corners, schoten op doel of doelpunten. Je voorspelt dus of iets meer of minder vaak voorkomt dan dat de weddenschap aangeeft.  
 • Asian Handicap | Voorspel welk team er gaat winnen, maar dan met een virtuele voorsprong voor één van de twee teams. Wanneer je op een asian handicap een weddenschap plaatst, is de mogelijkheid van een gelijkspel uitgesloten. In die situatie krijgt de speler zijn geld terug. Denk je dat een bepaald team zo veel beter is dat ze met twee doelpunten verschil gaan winnen, dan kan je ze op een virtuele achterstand zetten met behulp van de -1 handicap. Hierdoor neem je iets meer risico, maar de odd wordt er wel aantrekkelijker door.

Overige soorten weddenschappen

 • Europese Handicap | Een andere handicap tijdens het gokken op voetbal is de European Handicap. Bij de Europese Handicap is het wel mogelijk om te wedden op een gelijkspel, dit in tegenstelling tot bij de Asian Handicap. Team A heeft bijvoorbeeld een handicap van -1 en daarachter staan de 1X2 odds gegeven. Zet je in op een gelijkspel dan gok je op de uitkomst dat Team A met één doelpunten verschil zal winnen.
 • Both teams to score y/n | Voorspel of beide teams een doelpunt gaan maken tijdens de wedstrijd.
 • Goalscores | Je voorspelt welke speler er gaat scoren in een wedstrijd. Hierbij kan je ook kiezen hoe vaak een speler zal scoren.
 • Correct score | Met deze markt kan je de uitslag voorspellen van een wedstrijd, bijvoorbeeld 2-1 voor de thuisploeg.
 • Statistieken markt | Zet bijvoorbeeld in of een speler een assist geeft of een schot op doel zal hebben.

Prematch & live

Prematch zijn er bij online gokken op voetbal meer dan honderd markten beschikbaar. Enkelvoudige of combinaties van bepaalde markten, dit worden ook wel parlays genoemd. Een voorbeeld daarvan is dat de 1×2 gecombineerd wordt met total goals over/under. Echter moet je er wel rekening mee houden dat parlays bij het wedden op voetbal alleen prematch beschikbaar zijn.  

In sommige gevallen kan je bij het wedden op voetbal een weddenschap dus alleen maar prematch afsluiten. Daarentegen blijven er nog tal van mogelijkheden over als het gaat kom live wedden. Tevens komen er tijdens de live wedstrijd nog nieuwe markten bij. Zo kan je bijvoorbeeld per kwartier of helft speciale weddenschappen afsluiten. Denk hierbij aan wie er het volgende doelpunt maakt of hoeveel goals er gaan vallen.

Mobiel online gokken op voetbal

Door de technologie is het tegenwoordig mogelijk om via je mobiel of tablet te online gokken op voetbal. Bookmakers maken het op die manier nog eenvoudiger om sportweddenschappen af te sluiten. Ga naar de mobiele site, of in sommige gevallen zelfs een mobiele app, en log in met je bestaande account.

Tips

 • Verdiep je in voetbal | Voordat je wil gaan wedden op voetbal is het verstandig om je te verdiepen in het laatste nieuws. Zijn er om te beginnen spelers geblesseerd of geschorst? Daarnaast zijn de weersomstandigheden en het belang van de wedstrijd relevant. Bovendien is de vraag welk team er in vorm is of niet? Dit zijn allemaal factoren die van belang kunnen zijn voor de uitkomst van een voetbalwedstrijd.
 • Kies een team of competitie om te volgen | Er is tegenwoordig zoveel media aandacht, dat er heel veel informatie beschikbaar is over voetbal. Maak het je zelf makkelijker door je te focussen op een specifiek team of competitie. Het in namelijk onmogelijk om vanuit het niets alle ins en outs van alle teams te weten. Door je te concentreren op één team of competitie wordt de kans om winstgevend te wedden op voetbal groter.
 • Accepteer een verkeerde voorspelling | Ondanks dat je goed voorbereid bent, is het nog altijd mogelijk om een verkeerde voorspelling te maken. Tijdens een wedstrijd zijn er factoren die plots kunnen veranderen zoals een blessure van een belangrijke speler of een wedstrijd waar geen VAR beschikbaar is. Hierop heb je helaas geen invloed, accepteer dit en ga je verlies niet chasen om je inzet terug te verdienen.

Speciale regels bij het online gokken op voetbal

Bij het wedden op voetbal moet je er rekening mee houden dat een weddenschap alleen geldig is voor de reguliere speeltijd. Dit wel zeggen 90 minuten speeltijd plus eventuele blessuretijd. Als er bij een wedstrijd een verlenging wordt gespeeld, dan telt de 1X2 zoals je die speelde voor de wedstrijd niet meer. Je ziet dan wel een nieuwe markt ontstaan tijdens het live wedden op voetbal en dat is wie uiteindelijk de wedstrijd zal winnen, met daarbij eventueel een penaltyserie.

Het kan ook voorkomen dat de 90 minuten niet worden uitgespeeld, doordat de wedstrijd gestaakt wordt. In dit geval is het per bookmaker verschillend wat er wordt gedaan met de weddenschappen op deze wedstrijd. Bij de meesten is het zo dat als het restant van de wedstrijd niet binnen een bepaalde tijd alsnog is uitgespeeld, je de inzet terug. Uitzondering hierbij is wanneer er meer dan 80 minuten gespeeld zijn, dan wordt over het algemeen de weddenschap als geldig verklaard.

Veelgestelde vragen over het online gokken op voetbal

Wat is de beste bookmaker om te online gokken op voetbal?

Dit kan voor iedereen persoonlijk zijn. Iedere bookmaker biedt zijn eigen markten aan of geeft betere odds waardoor het wedden op voetbal bij deze bookmaker aantrekkelijker is. Om erachter te komen welke bookmaker het beste bij je past kan je gebruik maken van onze kieswijzer. Door middel van een aantal simpele vragen weet je binnen luttele seconden welke bookmaker er het beste bij jou past.

Telt een eventuele verlening mee tijdens mijn weddenschap?

Dat is afhankelijk van het soort weddenschap. De 1X2 weddenschap is alleen maar geldig voor de 90 minuten plus eventueel blessuretijd, en niet inclusief de verlenging. Maar een markt als Over/Under aantal schoten op doel, telt bijvoorbeeld wel mee in de verlenging. Vaak staat er bij iedere markt aangegeven, binnen welke termijn of periode de weddenschap valt. We raden je daarom altijd aan hier goed op te letten voordat je een weddenschap plaatst.

Kan ik mobiel online gokken op voetbal?

Ja, mobiel gokken op voetbal is absoluut mogelijk. Bookmakers proberen het op deze manier zo makkelijk mogelijk te maken voor een speler om een weddenschap te plaatsen. Daarnaast bieden een aantal bookmakers een eigen app aan waardoor het wedden op voetbal nog sneller gaat. Dit is met name handig als je een liefhebber bent van live wedden. Je anticipeert een stuk sneller met de app, door bijvoorbeeld sneller inloggen met gezichtsherkenning, dan dat je in moet loggen op de site.

Als ik heb ingezet op goalscorer, maar de speler valt na een paar minuten geblesseerd uit. Wat gebeurt er dan?

Zodra de speler ook maar één seconde heeft deelgenomen aan de wedstrijd zal de weddenschap blijven staan. In dit geval heb je dus heel veel pech. Maar als je hebt ingezet op een speler die niet in de basis begint, maar later wel invalt, kan het zijn dat de weddenschap wel geldig is. Dit is per bookmaker afhankelijk en daarom is het altijd goed om de voorwaarden van het gokken op voetbal te weten voor dit soort weddenschappen.

Wat als het een gelijkspel is nadat de -1 handicap is toegepast?

Het is goed om te weten op welke soort handicap je gaat wedden op voetbal. Als je de Asian Handicap -1 hebt ingezet op Team A en dat team wint met één doelpunt verschil, dan krijg je de inleg terug. Maar heb je gespeeld op de European Handicap -1 voor Team A en dat team wint met één doelpunt verschil, dan verlies je de weddenschap. Bij de European Handicap is het namelijk mogelijk om op een gelijkspel in te zetten, dat is bij Asian Handicap niet mogelijk.