Home Wedden op Gokken op veldrijden

Het seizoen van deze sport duurt een maand of vier, maar dat maakt gokken op veldrijden niet minder populair. Tegenwoordig combineren verschillende renners het wegseizoen met het veldritseizoen. En veel oud veldrijders doen het bijzonder goed op de weg. Veldrijden komt vaak live op tv waardoor het voor bookmakers steeds interessanter wordt om veldrijden aan te bieden.

Wat is gokken op veldrijden?

Gokken op veldrijden is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een veldrit wedstrijd of competitie. Per veldrit kan je inzetten op de winnaar (Outright markt) van de wedstrijd of welke renner het beter doet dan de andere (head to head) markt.

Daarnaast kan je inzetten welke renner er uiteindelijk een competitie wint. Er zijn binnen het veldrijden verschillende competities zoals de wereldbeker en super prestige.

Veldrijden komt steeds vaker live op tv en daar spelen bookmakers op in door ook live odds aan te bieden voor deze sport. Je kan dan tijdens de veldrit inzetten op bijvoorbeeld de winnaar van de rit.

Hoe werkt gokken op veldrijden?

 1. Kies een bookmaker en inloggen

  Kies de bookmaker die het beste bij jou past om te gokken op veldrijden. Vul de kieswijzer van Gokken.com in om te zien welke bookmaker dat is. Als je de juiste bookmaker gevonden hebt log je in of registreer je jezelf.

 2. Selecteer veldrijden en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport veldrijden. Staat deze niet in de lijst zoek dan op Cyclo-Cross, een andere benaming voor het veldrijden. Selecteer vervolgens de wedstrijd, de juiste markt en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Wist je de juiste uitkomst te voorspellen? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire wedstrijden

In het veldrijden is het wk veldrijden met afstand de meest belangrijkste wedstrijd op de kalender. De toppers nemen vaak een aantal weken voor het wk rust. Dan kunnen ze wat herstellen van het korte, maar zware, veldritseizoen. 

Naast het wk veldrijden zijn er verschillende klassementen waarin gestreden wordt over een aantal veldritten. Zo zijn er ieder jaar meerdere wereldbeker veldritten en wie het beste presteert over al deze wedstrijden wint de wereldbeker. De super prestige is een ander klassement waar de veldrijders tijdens het seizoen om strijden.

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op veldrijden zijn er een aantal soorten weddenschappen populair. De outright weddenschap is de meest gebruikte markt. Alle populaire weddenschappen bij het gokken op wielrennen staan hieronder gegeven:

 • Outright | Voorspel welke renner het algemeen klassement zal winnen, een veldrit wint of in de top drie finisht.
 • Head to head | Wie van de twee renners heeft de beste klassering?

Prematch & live

De enige markt die prematch beschikbaar is, maar offline gaat wanneer een veldrit begint, is de outright markt voor een algemeen klassement. De veldrit die op punt staat te beginnen heeft natuurlijk invloed op dat resultaat en daardoor kan je er niet op inzetten. Wanneer de veldrit voorbij is komt deze markt weer online.

Iedere andere markt, zoals de outright en head to head, worden van prematch overgezet naar live. Daar kun je dus tijdens de veldrit op gokken. De odds worden naarmate het koersverloop steeds aangepast door de bookmaker.

Mobiel gokken op veldrijden

Zowel voor prematch als live is het mogelijk om mobiel te gokken op veldrijden. Inloggen op de mobiele site is vrij eenvoudig en zelfs een account aanmaken via de mobiele site is een fluitje van een cent. 

Eenmaal ingelogd zoek je naar de sport veldrijden via de A-Z of All Sports knop. Het kan voorkomen dat sommige bookmakers de term Cyclo-Cross gebruiken voor veldrijden. Wanneer de veldrit live bezig is ga je naar het live gedeelte van de mobiele site. Daar zit je alle sporten die live worden aangeboden.

Tips:

 • Materiaalpech hoort erbij | Het is een sport waar materiaalpech regelmatig voorkomt gezien de omstandigheden waarin wordt gefietst. Accepteer als dit in je nadeel uitpakt.
 • Volg de sport | Je moet er rekening mee houden dat niet iedere renner zich vol zal geven voor alle klassementen. Het veldritseizoen is zo kort dat de wedstrijden zich in rap tempo opvolgen. Renners maken vaak keuzes waar en in welke competitie ze willen pikken. Door de sport te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws kom je hier achter.
 • Money management | Door money management te gebruiken kom je nooit in de problemen met je saldo als je een paar weddenschappen op rij verliest. Wij adviseren dan ook altijd om dit te gebruiken als je aan gokken op sport doet.

Speciale regels

Er zijn geen speciale regels bij het gokken op veldrijden.

Veelgestelde vragen gokken op veldrijden

Wat is de beste bookmaker om te gokken op veldrijden?

Om er achter te komen welke bookmaker er het beste scoort op het aanbieden van veldrijden adviseren we je de kieswijzer van Gokken.com in te vullen.

Welke soort weddenschap wordt het meest gebruikt?

De Outright odd wordt het meest gebruikt tijdens het gokken op veldrijden. Daarmee kun je inzetten wie er de veldrit zal winnen.

Waarom is het veldritseizoen zo kort?

Veldrijden is een sport voor het najaar en winter. Daarna verschuift het wielerseizoen zich naar de weg en mountainbike.