Home Wedden op Gokken op UFC/MMA

Mixed Martial Arts heeft de afgelopen jaren als sport een enorme boost gekregen en mede daarom is gokken op UFC/MMA sterk gegroeid. UFC (Ultimate Fighting Championship) is de meest populaire klasse / competitie als het gaat om MMA. Vandaar dat de meeste bookmakers UFC als sport hebben neergezet, andere bookmakers gebruiken juist MMA, waaronder UFC valt.

Wat is gokken op UFC/MMA?

Gokken op UFC/MMA is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een UFC/MMA wedstrijd of competitie. Je kan inzetten op individuele wedstrijden maar ook op een mogelijke winnaar van een competitie.

Inzetten op UFC/MMA kan onder andere op verschillende markten als de winnaar van het duel (Bout Odds) en hoeveel ronden het gevecht zal duren (Total Rounds). Als het om een titelgevecht gaat zijn er meer markten beschikbaar zoals de manier van overwinning (Winning Method).

Hoe werkt gokken op UFC/MMA?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op UFC/MMA ga je naar de juiste bookmaker. Vul de kieswijzer in op Gokken.com om te zien welke bookmaker er het beste aanbod heeft als het gaat om UFC/MMA. Eenmaal bij de bookmaker log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer cricket en plaats weddenschap

  Na het inloggen ga je naar de sport UFC/MMA. Selecteer de competitie en wedstrijd waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaald je inzet en plaats de weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om een competitie te volgen of wedstrijd live te zien. Was je voorspelling uiteindelijk goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire competities

Er zijn binnen de MMA twee grote competities. UFC is de grootste competitie binnen de mixed martial art sport. Bijna wekelijks zijn er gevechten over de hele wereld. Bij titelgevechten kijken er miljoenen mensen via een pay per view. De UFC is zo populair en groot dat bookmakers deze op de lijst hebben staan om te gokken op sport.

Bellator is een goede tweede in de ranglijst van populaire competities binnen het MMA. Bellator is wat meer toegankelijk voor het Nederlandse publiek aangezien deze gevechten live op tv te zien zijn. Er is dus geen pay per view account voor nodig.

Soorten weddenschappen

Het aanbod tijdens het gokken op UFC/MMA is niet al te groot. Er zijn maar weinig factoren beschikbaar voor een bookmaker om markten aan te koppelen. Hieronder staat een overzicht van de soorten weddenschappen die het meest populair zijn om te gokken op UFC/MMA:

 • Bout Odds | Wie wint uiteindelijk het gevecht?
 • Total Rounds Over/Under | Hoeveel ronden zal het gevecht duren? Is dit meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal ronden?
 • Winning Method | Op welke manier zal een speler winnen? TKO of via punten?
 • Outright | Welke vechter weet zich te kronen tot toernooiwinnaar?

Prematch & live

Het verschil tussen prematch en live is vrij groot. Prematch worden vaak alle bovenstaande markten aangeboden, zeker bij grote gevechten. Live is het aanbod beperkt tot uiteindelijk winnaar van het gevecht.

Mobiel gokken op UFC/MMA

Door middel van de mobiele site, of eventueel speciaal ontwikkelde app van de bookmaker, is het mogelijk om mobiel te gokken op UFC/MMA. De sport is niet zo populair als voetbal, tennis of darts waardoor je even moet zoeken. Via de A-Z of All Sports knop krijg je alle sporten of alfabetische volgorde te zien. Afhankelijk van de bookmaker zoek je bij de M van MMA of U van UFC.

Tips:

 • Volg de sport | Er zijn zoveel gevechten dat als je niet op de hoogte bent wat er speelt binnen de UFC/MMA, een verkeerde weddenschap snel gemaakt is. Blijf daarom zo goed mogelijk op de hoogte van een bepaalde speler of klasse.
 • Jury sport | Als er geen beslissing valt tijdens het gevecht, dan geeft de score van de jury de doorslag. Een jury zou objectief moeten oordelen, maar dat is niet altijd het geval. De favoriet voorafgaand aan het duel krijgt vaak het voordeel van de twijfel als het aankomt op de jury. Hiermee moet je rekening houden tijdens het inzetten.
 • Speel bewust | UFC/MMA is een sport waar een klein foutje meteen fataal kan zijn. Zo kan de vechter waar je op hebt ingezet plots gestrekt gaan. Calculeer in dat dit bij de sport hoort en probeer niet meteen je verlies te compenseren.

Veelgestelde vragen gokken op UFC/MMA

Wat als er een gevecht niet doorgaat?

Mocht er een gevecht om wat voor reden dan ook niet doorgaan dan worden alle weddenschappen geannuleerd.

Is live gokken op UFC/MMA beschikbaar?

Jazeker! Er zijn niet te veel markten beschikbaar tijdens een live UFC/MMA wedstrijd, maar het is beschikbaar.

Wat is de beste bookmaker om te gokken op UFC/MMA

Dat is afhankelijk van je voorkeur. Odds voor UFC zijn overal te vinden. Andere MMA competities zijn lastiger te vinden. Vul de kieswijzer van Gokken.com in om er achter te komen welke bookmaker er het beste bij jou past.