Home Online gokken op Gokken op triatlon

Zwemmen, hardlopen en fietsen vormen samen de triatlon en met name tijdens de olympische spelen kan je online gokken op triatlon. Een hele triatlon komt zelden op TV, mede omdat het triatlon wedstrijd flink wat tijd in beslag neemt. Als je wil gokken op een triatlon wedstrijd dan kan dat vaak alleen op de Outright en Head to Head markt. De markt waarop je op de winnaar kan inzetten.

Wat is online gokken op triatlon?

Online gokken op triatlon is het plaatsen van een weddenschap bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning op een uitkomst van een triatlon wedstrijd. Head to Head weddenschappen tussen triatleten onderling worden amper gegeven. De Outright markt is de meest voorkomende de markt om op in te zetten.

De Outright odd gaat offline vlak voor de start van een triatlon en komt daarna niet meer terug. De verschillen na het eerste onderdeel van de triatlon zijn al best behoorlijk en worden alleen maar groter. Daardoor is het voor bookmakers niet interessant om live triatlon aan te bieden.

Hoe werkt online gokken op triatlon?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op triatlon wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor triatlon? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op triatlon, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer triatlon

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Triatlon’. Nu zie je alle beschikbare wedstrijden en/of competities waarop je kunt gaan gokken.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op triatlon, zijn nu zichtbaar. Dit is vaak alleen de Outright Winner markt.

 5. Online gokken op triatlon

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

De triatlon is een olympische sport en daardoor ligt voor de triatleten de nadruk op dit toernooi. Het is ook een van de weinige momenten dat de sport TV aandacht krijgt.  In niet olympische jaren is de Noosa Triatlon Multisport Festival het grootste triatlon evenement op de kalender. 

Het wereldkampioenschap triatlon is eigenlijk een competitie waarin de atleten meerdere triatlons af moeten werken. De beste van het algemeen klassement mag zich uiteindelijk wereldkampioen noemen.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op triatlon blijft beperkt tot de Outright markt. Tijdens de olympische spelen kan je ook inzetten welke triatleet er een medaille (top 3) wint.

Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?
 • Head to Head | Bookmakers zetten twee atleten tegen elkaar en voorspel welke atleet er hoger zal eindigen.

Prematch & live

Je kunt alleen maar prematch inzetten op een triatlon wedstrijd en de markt is beperkt tot de Outright markt. Wanneer de wedstrijd begint verdwijnen de odds en kun je niet meer inzetten. Live komen er geen odds beschikbaar.

Mobiel online gokken op triatlon

Net als alle andere sporten kan je mobiel online gokken op triatlon. Maar dan moet op dat moment triatlon wel beschikbaar zijn. Je kan via de mobiele site inloggen met je bestaande account. Zoek daarna via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop naar de sport triatlon. Je ziet de beschikbare toernooien staan. Selecteer de discipline en onderdeel waar je op in wil zetten. Daarna is het een kwestie van inzet bepalen en weddenschap plaatsen.

Tips:

 • Zorg dat je op de hoogte bent | Aangezien je weinig tot geen triatlon wedstrijden live en in zijn geheel in beeld krijgt, moet je zorgen dat je op een andere manier tot informatie komt. Hierdoor weet je wat er speelt bij de deelnemers. 
 • Resultaten in olympisch jaar | Wanneer atleten zijn geplaatst voor de olympische spelen passen ze het trainingsschema aan zodat ze kunnen pieken op de spelen. Dit gaat ten koste van andere toernooien gedurende dat jaar.
 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kan missen. Zodoende blijft het leuk en kom je niet in de problemen. Als je ook nog eens gebruik maakt van een money management systeem dan kan je zelfs na een paar verloren weddenschappen blijven gokken op sport.

Veelgestelde vragen online gokken op triatlon

Waaruit bestaat een triatlon?

Een triatlon is 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

Waarom is alleen de Outright markt beschikbaar?

De sport krijgt weinig aandacht op tv waardoor de informatievoorziening voor een bookmaker beperkt is. Daardoor worden er niet heel veel markten beschikbaar gesteld.

Is live gokken op triatlon mogelijk?

Nee, live gokken op triatlon is niet mogelijk. Mocht een bookmaker in de toekomst dit aanbieden, dan brengen we je via Gokken.com op de hoogte.