Home Wedden op Gokken op tennis

Het tennisseizoen gaat bijna het hele jaar door waardoor gokken op tennis ook ontzettend populair is. Tennis is dan ook bij uitstek een tv sport. Heel veel toernooien zijn gedurende het jaar live op tv te volgen. Waar in het verleden alleen de grand slam toernooien werden uitgezonden is dat tegenwoordig wel anders. Elke week is er minimaal wel één toernooi live op tv te volgen. Mede hierdoor is de markt voor het gokken op tennis alleen maar gegroeid.

Wat is gokken op tennis?

Gokken op tennis is het plaatsen van een weddenschap op tennis. Dit hoeft niet per definitie een individuele wedstrijd te zijn. Je kan bijvoorbeeld inzetten op toernooiwinst of wie de halve finale bereikt. De populairste manier van gokken op tennis is wie de partij zal winnen. de match winner markt. Het plaatsen van dit soort weddenschappen kan al bij wedstrijden op een relatief laag niveau zoals Challengers en ITF toernooien.

Hoe groter de toernooien, des te meer aanbod heb je per wedstrijd. Zo kan het zijn dat je bij een Challenger wedstrijd zonder camera, er maar twee soorten weddenschappen beschikbaar zijn. Terwijl dit bij wedstrijden op een groot toernooi er vaak dertig of meer zijn. Hoe meer informatie er beschikbaar is voor de bookmaker, des te groter het aanbod.

Hoe werkt gokken op tennis?

 1. Bookmaker selecteren en registreren

  Om te gokken op tennis ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker gespecialiseerd is in tennis? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Als je de juiste bookmaker gevonden hebt log je in of registreer je jezelf.

 2. Selecteer tennis en plaats een weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport tennis. Heb je de wedstrijd waar je een weddenschap op wilt plaatsen gevonden, dan kies je de juiste markt. Wil je inzetten op de winnaar van de wedstrijd of hoeveel games de wedstrijd minimaal zal hebben? Het is allemaal mogelijk. Selecteer de markt waar je op in wil zetten, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Resultaat

  Nu is het wachten op het resultaat. Wist je de juiste uitkomst te voorspellen? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

De meest populaire toernooien om te gokken op tennis zijn de grand slams. De Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open zijn de vier grand slams van het jaar. Deze toernooien zijn populair om te gokken op tennis, omdat alle deelnemers hier fit en vol gemotiveerd aan de start verschijnen. De grand slams krijgen ook altijd meer aandacht in de media, waardoor je de toernooien extra goed kunt volgen.

Naast de grand slams zijn de ATP en WTA 1000 toernooien erg populair. Deze masters toernooien zijn voor de toppers extra belangrijk omdat er veel punten te verdienen zijn. Op de kleinere toernooien (ATP en WTA 250) zijn de toppers vaak niet aanwezig, hierdoor liggen er misschien wel andere mogelijkheden om te gokken op tennis. Daarnaast zijn er de landen toernooien als Davis Cup en Billy Jean King Cup.

Soorten weddenschappen

Tijdens het gokken op tennis zijn er een aantal soorten weddenschappen populair. Dit zijn vaak weddenschappen die meteen zichtbaar worden als je in het tennis gedeelte zit van gokken op sport. De meest populaire weddenschappen bij het gokken op tennis zijn:

 • Match winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen
 • Game handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal games in de min, de underdog een fictief aantal games in de plus. Tel aan het eind van de wedstrijd de games per speler op en verreken dit met het fictief aantal games in min of plus. De speler met de meeste games wint deze weddenschap.
 • Over/Under game totals | Voorspel of er meer (Over) of minder (Under) een bepaald aantal games zal worden gespeeld. Tel aan het einde van de wedstrijd alle games bij elkaar op om te kijken of je gewonnen hebt.
 • Outright | Wie wint uiteindelijk het toernooi? Daarop kan je inzetten bij de outright markt voor het betreffende toernooi

Prematch & live

Vrijwel alle markten die prematch beschikbaar zijn komen terug tijdens het live gokken op tennis. Er komen tijdens het live wedden een aantal markten bij. Vaak zijn er rond de veertig of meer verschillende weddenschappen te plaatsen tijdens een live tenniswedstrijd.

Een aantal markten die op het moment van live gaan worden toegevoegd zijn de action markten. Dan kun je een weddenschap plaatsen uit hoeveel punten de volgende game zal bestaan. Of wat de correcte score is van de volgende game.

Mobiel gokken op tennis

Via de mobiele site of speciaal ontwikkelde app is het mogelijk om mobiel te gokken op tennis. Het systeem en indeling van de markten is gelijk aan de desktop site. Je logt in op de mobiele site of via de app die te downloaden is in de appstore. Als je nog geen account hebt kan je dat ook via je mobiel in enkele minuten doen.

Na het inloggen kun je op zoek gaan de sport tennis. Tennis is een populaire sport en bij een aantal bookmakers staat het tennis icoontje (vaak een tennisbal) meteen als eerste gegeven. Zie je dit niet, dan kan je via het A-Z icoontje alle sporten zien en alsnog tennis selecteren.

Tips

 • Volg het tennis | De beste manier om succesvol te zijn tijdens het gokken op tennis, is om het tennis goed te volgen. Weet wat voor type spelers er tegenover elkaar staan. Wat is de favoriete ondergrond en wat zijn de weersomstandigheden? Pas dan kan je een goede inschatting maken hoe de wedstrijd zou kunnen verlopen.
 • Speel live | Je kan nog alles uitgedokterd hebben, maar er bestaat ook zoiets als vorm van de dag. Een slechte dag hebben komt voor in de sport. Als je dan een individuele sport beoefent zoals tennis, dan kan je op niemand anders terugvallen. Dit zie je pas wanneer iemand op de baan staat te spelen. Daar kan je voordeel uit halen.
 • Accepteer een verkeerde weddenschap | Alles verloopt volgens plan tot het moment dat er een regenpauze komt. De wedstrijd ligt twee uur stil en het momentum is helemaal weg. De wedstrijd kantelt en je verliest je weddenschap. Dit kan zomaar gebeuren. Accepteer dat en blijf kalm. Ga je verlies niet ‘chasen’ zoals ze dat noemen, door het zo snel mogelijk weer terug te willen verdienen.

Speciale regels

Tijdens het gokken op tennis zijn er een aantal speciale regels. Zo bestaat er in het tennis altijd de mogelijkheid dat er een speler opgeeft wegens een blessure. Iedere bookmakers heeft zijn huisregels (terms & conditions) waarin staat hoe deze handelt bij een opgave van een speler.

De ene bookmaker zal de weddenschap annuleren terwijl de andere het gewoon ziet als een eindresultaat. Dit is afhankelijk van het aantal gespeelde games of zelfs gespeelde punten. Let hierbij goed op, met name als je inzet op blessuregevoelige spelers.

Veelgestelde vragen over gokken op tennis

Wat is de beste bookmaker om te gokken op tennis?

Dat is afhankelijk van de markt waarop je wil inzetten. Speel je graag op wie de wedstrijd zal winnen of plaats je liever een weddenschap op de Asian Handicap? Door middel van de kieswijzer van Gokken.com kan je bepalen welke bookmaker het beste bij jou past.

Hoe snel verwerkt een bookmaker mijn weddenschap?

Bookmakers verwerken vaak binnen enkele minuten na afloop van een wedstrijd je weddenschap. Zeker als het een wedstrijd is op een groot toernooi of evenement. Mocht je een winnende weddenschap hebben afgesloten dan zal je inzet maal de odd worden bijgeschreven op je account.

Wat als de speler waarop ik heb ingezet opgeeft?

Dat is afhankelijk van de bookmaker waar je de weddenschap hebt gespeeld. Sommige annuleren de weddenschap en dan krijg je de inzet terug. Andere zien het als een resultaat nadat de eerste set is gespeeld. Dit staat in de voorwaarden bij het tennis gegeven.

Wat zijn de meest populaire weddenschappen bij het gokken op tennis?

De match winner, game handicap en over/under game totals zijn de meest populaire markten als het gaat om gokken op tennis. Deze drie markten zijn zo populair dat ze vaak standaard zijn gegeven wanneer je op de tennis pagina van de bookmaker bent. Er zijn natuurlijk nog vele andere soorten weddenschappen mogelijk. Je ziet alle mogelijke weddenschappen als je op de wedstrijd klikt.