Home Online gokken op Gokken op tennis

Een tennisseizoen neemt bijna het hele jaar in beslag, en dat verklaard waarom online gokken op tennis zo ontzettend populair is. Tennis is bij uitstek een tv sport waardoor live wedden op tennis vrijwel altijd mogelijk is. Heel veel toernooien zijn gedurende het jaar live op tv te volgen. Waar in het verleden alleen de grand slam toernooien werden uitgezonden, is dat tegenwoordig wel anders. Elke week is er minimaal wel één toernooi live op tv te volgen. Mede hierdoor is de markt voor het gokken op tennis alleen maar gegroeid.

Wat is online gokken op tennis?

Online gokken op tennis is het plaatsen van een weddenschap bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning op een tenniswedstrijd of toernooi. Dit hoeft niet per definitie een individuele wedstrijd te zijn. Je kan bijvoorbeeld inzetten op toernooiwinst of wie de halve finale bereikt.

De populairste manier van online gokken op tennis is wie de partij zal winnen, door middel van de match winner markt. Het plaatsen van dit soort weddenschappen kan al bij wedstrijden op een relatief laag niveau zoals Challengers en ITF toernooien.

Hoe groter de toernooien, des te meer marktaanbod er zal zijn per wedstrijd. Zo kan het zijn dat je bij een Challenger wedstrijd zonder camera, er maar twee soorten weddenschappen beschikbaar zijn. Terwijl dit bij wedstrijden op een groot toernooi er vaak dertig of meer zijn. Hoe meer informatie er beschikbaar is voor de bookmaker, des te groter het aanbod.

Hoe werkt online gokken op tennis?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op tennis wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor tennis? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer gebruiken

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op tennis, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Selecteer de beste bookmaker

 3. Selecteer tennis

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘tennis’. Daar vind je alle actuele toernooien en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.Selecteer tennis

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare toernooien en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op tennis, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Match Winner markt zijn.Markten bekijken

 5. Gokken op tennis

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op tennis

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Populaire toernooien

De meest populaire toernooien om te online gokken op tennis zijn de grand slams. De Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open zijn de vier grand slams van het jaar. Deze toernooien zijn populair om te wedden op tennis, omdat alle deelnemers hier fit en vol gemotiveerd aan de start verschijnen. De grand slams krijgen ook altijd meer aandacht in de media, waardoor je de toernooien extra goed kunt volgen.

Naast de grand slams zijn de ATP en WTA 1000 toernooien erg populair. Deze masters toernooien zijn voor de toppers extra belangrijk omdat er veel punten te verdienen zijn voor de wereldranglijst. Op de kleinere toernooien (ATP en WTA 250) zijn de toppers vaak niet aanwezig, hierdoor liggen er misschien wel andere mogelijkheden om te gokken op tennis. Daarnaast zijn er de landen toernooien als Davis Cup en Billy Jean King Cup.

Soorten weddenschappen

Tijdens het online gokken op tennis zijn er een aantal soorten weddenschappen populair. Dit zijn vaak weddenschappen die meteen zichtbaar worden als je in het tennis gedeelte zit van gokken op sport. De meest populaire weddenschappen bij het gokken op tennis zijn:

 • Match winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Game handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal games in de min, de underdog een fictief aantal games in de plus. Tel aan het eind van de wedstrijd de games per speler op en verreken dit met het fictief aantal games in min of plus. De speler met de meeste games wint deze weddenschap.
 • Set handicap | Tijdens grand slams is de set handicap markt populair omdat de mannen daar een best of five sets spelen. Het principe is hetzelfde als bij de game handicap, alleen gaat het hier om de sets in plaats van games.
 • Correct Score | Deze markt is toe te passen per set maar ook over de hele wedstrijd. Je voorspelt wat bijvoorbeeld de score van de eerste set zal zijn of dat een speler de wedstrijd wint met 2-0 in sets.
 • Over/Under | Voorspel of er bijvoorbeeld meer (Over) of minder (Under) een bepaald aantal games zal worden gespeeld. Tel aan het einde van de wedstrijd alle games bij elkaar op om te kijken of je gewonnen hebt. Dit is een weddenschap die ook per set wordt aangeboden. Dan gaat het natuurlijk over meer of minder dan een bepaald aantal games in een set.
 • Tiebreak Y/N | Deze markt geeft je de mogelijkheid om te wedden of er bijvoorbeeld een tiebreak in de wedstrijd zal zijn.
 • Outright | Wie wint uiteindelijk het toernooi? Daarop kan je inzetten bij de outright markt voor het betreffende toernooi. Daarnaast is het bij grotere toernooien mogelijk om in te wie de halve finale zal halen.

Prematch & live

Vrijwel alle markten die prematch beschikbaar zijn komen terug tijdens het live online gokken op tennis. Er komen tijdens het live wedden een aantal markten bij. Vaak zijn er veertig of meer verschillende weddenschappen te plaatsen tijdens een live tenniswedstrijd.

Een aantal markten die op het moment van live gaan worden toegevoegd zijn de action markten. Dan kun je een weddenschap plaatsen uit hoeveel punten de volgende game zal bestaan of wat de score zal zijn van de volgende game. Daarnaast worden de handicap lijnen aangepast naar aanleiding van het wedstrijdverloop en worden markten als hoeveel service breaks zullen er zijn worden toegevoegd. Hierdoor kun je eigenlijk punt voor punt wedden op tennis.

Mobiel online gokken op tennis

Via de mobiele site of speciaal ontwikkelde app is het mogelijk om mobiel te online gokken op tennis. Het systeem en indeling van de markten is gelijk aan de desktop site. Je logt in op de mobiele site of via de app die te downloaden is in de app of play store. Als je nog geen account hebt kan je deze ook via je mobiel in enkele minuten aanmaken.

Na het inloggen kun je op zoek gaan de sport tennis. Tennis is een populaire sport en bij alle bookmakers staat het tennis icoontje (vaak een tennisbal) meteen als eerste gegeven. Zie je dit niet, dan kan je via het A-Z icoontje alle sporten zien en alsnog tennis selecteren. Vervolgens zie je de toernooien, wedstrijden en bijbehorende odds waardoor je eenvoudig kan wedden op tennis via je mobiel.

Tips

 • Volg het tennis | De beste manier om succesvol te zijn tijdens het gokken op tennis, is om het tennis goed te volgen. Weet wat voor type spelers er tegenover elkaar staan. Wat is de favoriete ondergrond en wat zijn de weersomstandigheden? Hoe zit het met blessures? Pas dan kan je een goede inschatting maken hoe de wedstrijd zou kunnen verlopen.
 • Speel live | Je kan nog alles uitgedokterd hebben, maar er bestaat ook zoiets als vorm van de dag tijdens het wedden op tennis. Een slechte dag hebben komt voor in de sport. Als je dan een individuele sport beoefent zoals tennis, dan kan je op niemand anders terugvallen. Dit zie je pas wanneer iemand op de baan staat te spelen. Daar kan je voordeel uit halen tijdens het live wedden op tennis.
 • Accepteer een verkeerde weddenschap | Alles verloopt volgens plan tot het moment dat er een regenpauze komt. De wedstrijd ligt twee uur stil en het momentum is helemaal weg. De wedstrijd kantelt en je verliest je weddenschap. Dit kan zomaar gebeuren. Accepteer dat en blijf kalm. Ga je verlies niet ‘chasen’ zoals ze dat noemen, door het zo snel mogelijk weer terug te willen verdienen.

Speciale regels

Tijdens het gokken op tennis zijn er een aantal speciale regels. Zo bestaat er in het tennis altijd de mogelijkheid dat er een speler opgeeft wegens een blessure. Iedere bookmakers heeft zijn huisregels (terms & conditions) waarin staat hoe deze handelt bij een opgave van een speler.

De ene bookmaker zal de weddenschap annuleren terwijl de andere het gewoon ziet als een eindresultaat. Dit is afhankelijk van het aantal gespeelde games of zelfs gespeelde punten. Let hierbij goed op, met name als je inzet op blessuregevoelige spelers.

Veelgestelde vragen over online gokken op tennis

Wat is de beste bookmaker om te online gokken op tennis?

Dat is afhankelijk van de markt waarop je wil inzetten. Speel je graag op wie de wedstrijd zal winnen of plaats je liever een weddenschap op de game handicap? Door middel van de kieswijzer van Gokken.com kan je bepalen welke bookmaker het beste bij jou past.

Hoe snel verwerkt een bookmaker mijn weddenschap?

Bookmakers verwerken vaak binnen enkele minuten na afloop van een wedstrijd je weddenschap. Zeker als het een wedstrijd is op een groot toernooi of evenement. Mocht je een winnende weddenschap hebben afgesloten dan zal je inzet maal de odd worden bijgeschreven op je account.

Wat als de speler waarop ik heb ingezet opgeeft?

Dat is afhankelijk van de bookmaker waar je de weddenschap hebt gespeeld. Sommige annuleren de weddenschap en dan krijg je de inzet terug. Andere zien het als een resultaat nadat de eerste set is gespeeld. Dit staat in de voorwaarden bij het tennis gegeven.

Wat zijn de meest populaire weddenschappen bij het online gokken op tennis?

De match winner, game handicap en over/under game totals zijn de meest populaire markten als het gaat om gokken op tennis. Deze drie markten zijn zo populair dat ze vaak standaard zijn gegeven wanneer je op de tennis pagina van de bookmaker bent. Er zijn natuurlijk nog vele andere soorten weddenschappen mogelijk. Je ziet alle mogelijke weddenschappen als je op de wedstrijd klikt.