Home Wedden op Gokken op taekwondo

Sinds de introductie van taekwondo op de olympische spelen is gokken op taekwondo mogelijk bij diverse bookmakers. Vanaf het moment dat taekwondo een olympische status kreeg is de aandacht voor de sport gestegen. Tijdens de overige toernooien komt de sport zelden tot nooit in de media, daardoor blijft het aanbod van bookmakers beperkt.

Wat is gokken op taekwondo?

Gokken op taekwondo is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een taekwondo wedstrijd of toernooi. De Outrights markten zijn tot nu toe de enige markten waar je op in kunt zetten. Tijdens de olympische spelen zet je dus in welke speler het goud wint of een medaille pakt.

Head to Head markten worden niet aangeboden door de bookmakers. De wedstrijden worden binnen een dag per gewichtsklasse afgewerkt. Hierdoor is er geen tijd voor de bookmakers om in te spelen op allerlei informatie.

Hoe werkt gokken op taekwondo?

 1. Bookmaker selecteren en registreren

  Om te gokken op taekwondo ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor taekwondo? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer taekwondo en plaats een weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport taekwondo. Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Resultaat

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

De nadruk voor de sport ligt volledig op de olympische spelen. De sport krijgt op dat moment zoveel aandacht van wereldwijde media. Mede daardoor is de sport mondiaal groter geworden en daardoor steeds populairder om op te gokken.

Om de twee jaar worden er de wereldkampioenschappen taekwondo georganiseerd. Dat is na de olympische spelen het meest populaire toernooi voor de sport.

Soort weddenschappen

Het aanbod om te gokken op taekwondo blijft beperkt tot de Outright markt. De markt waar je kunt inzetten wie uiteindelijk het toernooi in een bepaalde klasse zal winnen. Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint het toernooi in een bepaalde klasse? En wie komt er op het podium?

Prematch & live

Op dit moment zijn er nog geen andere markten naast de Outright markt beschikbaar. Deze staat prematch online en wanneer de eerste partijen beginnen verdwijnt de markt. Daarna is er geen mogelijkheid meer om in te zetten want de markt komt niet meer online. Er is dus geen mogelijkheid om live te gokken op taekwondo.

Mobiel gokken op taekwondo

Als je op je mobiel wil gokken op taekwondo dan gaat dat heel eenvoudig. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er een toernooi beschikbaar moet zijn om op in te kunnen zetten. Taekwondo is een sport waar je echt naar moet zoeken. Door middel van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) kun je taekwondo vinden in de lijst met sporten.

Tips

 • Zet niet lukraak in | Het maakt niet uit om welke sport het gaat, maar je moet altijd op de hoogte zijn van de sport. Weten wat er speelt bij de verschillende spelers. 
 • Resultaten vertekenen | Resultaten in een olympisch jaar kunnen vertekenen. Sporters richten zijn 100% op de spelen waardoor de resultaten tijdens andere toernooien kunnen vertekenen.
 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kunt missen, ook wanneer het om gokken op taekwondo gaat.

Veelgestelde vragen over taekwondo

Waarom komen er niet meer markten voor taekwondo?

Bookmakers hebben maar weinig informatie als het gaat om de sporters. Voor voetballers gaat dat bijvoorbeeld makkelijker. Daar komt alles meteen in het nieuws, bij het taekwondo is dat een stuk lastiger. Dat is de belangrijkste reden waarom er zo weinig odds zijn.

Wat maakt gokken op taekwondo interessant?

Als je veel verstand hebt van de sport en al het nieuws volgt, dan kan je in het voordeel zijn ten opzichte van een bookmaker. Je hebt dan een ‘edge’. Dan kan je op zoek naar de beste odd voor een klasse waar je op in wil zetten.

Hoe kan ik een winstgevende speler worden bij het gokken op taekwondo?

Allereerst door te werken met een money management systeem. Zo kun je zelfs na een paar verloren weddenschappen nog altijd blijven spelen. Ten tweede moet je zorgen dat je zo goed op de hoogte bent van de sport en atleten dat de kans op een verrassing zo klein mogelijk is.

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →