Home Online gokken op Gokken op softbal

In Nederland krijgt de sport weinig aandacht maar wereldwijd groeit de sport in populariteit en daarom is online gokken op softbal mogelijk. Softbal is simpel gezegd de vrouwelijke versie van het honkbal. Deze sport wordt dan ook alleen door vrouwen beoefend. Softbal is een olympische sport waardoor dit automatisch het hoogst haalbare is binnen het softbal.

Wat is online gokken op softbal?

Online gokken op softbal is het plaatsen van een weddenschap bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning op een uitkomst van een softbal wedstrijd of toernooi. Inzetten op individuele wedstrijden is mogelijk met de Match Winner (Moneyline) markt. Wil je inzetten op wie het toernooi uiteindelijk zal winnen dan kan dat met de Outright markt.

Het is mogelijk dat er voor individuele wedstrijden extra odds beschikbaar komen, zoals de Total Runs Over/Under. Gokken op softbal kan tijdens grote toernooien zowel prematch als live. Dat maakt het extra spannend om de wedstrijd te volgen.

Hoe werkt online gokken op softbal?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op softbal wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor softbal? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op softbal, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer softbal

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘softbal’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op softbal, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Match Winner markt zijn.

 5. Online gokken op softbal

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

De olympische spelen zijn voor softbalsters het belangrijkste toernooi. De sport is nog niet zo heel lang olympisch. Na de spelen zijn de wereldkampioenschappen softbal het grootste en meest prestigieuze toernooi.

Op clubniveau is er in Nederland geen professionele competitie. In de Verenigde Staten is dat wel anders waar de sport groot en populair. Met name in de college competities. Hier zijn tot op heden geen odds voor beschikbaar.

Soorten weddenschappen

Er zijn een aantal standaard markten beschikbaar voor het online gokken op softbal. De Moneyline (Match Winner), Total Runs Over/Under en de Outright markt zijn bijna altijd beschikbaar. Overige markten worden en niet aangeboden, waardoor het vrij eenvoudig is om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Moneyline | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen. Vergelijkbaar met de Match Winner bij andere sporten.
 • Total Runs Over/Under | Worden er meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal punten gescoord tijdens de wedstrijd.
 • Outrights | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?

Prematch & live

De hierboven genoemde markten zijn allemaal prematch beschikbaar. Als de wedstrijd begint gaan alle markten offline. De Moneyline en Total Runs Over/Under komen live beschikbaar. De odds worden constant aangepast naarmate het spelverloop. De Outright markt komt pas na een wedstrijd weer online met vernieuwde odds.

Mobiel online gokken op softbal

Net als alle andere sporten kan je mobiel online gokken op softbal. Maar dan moet op dat moment softbal wel beschikbaar zijn. Je kan via de mobiele site inloggen met je bestaande account. Zoek daarna via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop naar de sport softbal. Je ziet de beschikbare toernooien staan. Kies de wedstrijd, je inzet en plaats de weddenschap.

Tips:

 • Kijk live | Door live te kijken naar de wedstrijd krijg je veel meer informatie tot je in vergelijking met het lezen van een uitslag. 
 • Gebruik money management | Maak gebruik van een money management systeem dan kan je zelfs na een paar verloren weddenschappen blijven gokken op sport.
 • Softbal is geen honkbal | Zorg dat je op de hoogte bent van de spelregels voordat je gaat gokken. Softbal is geen honkbal. Het heeft andere regels en eigenschappen.

Speciale regels

Vrijwel alle weddenschappen zijn inclusief extra innings. Dit staat altijd bij de markt aangegeven, ook wanneer het een weddenschap is over 9 innings. Een andere speciale regel bij bookmakers als het gaat over gokken op softbal, is het minimum aantal innings dat gespeeld moet zijn. 

Bookmakers stellen van te voren vast hoeveel innings er gespeeld moeten worden voordat een wedstrijd als gespeeld wordt gezien. Vaak is dit het geval wanneer er vijf innings zijn gespeeld. Dit geldt niet voor alle markten zoals de Over/Under markten. Daarvoor zijn vaak minimaal 8,5 innings voor nodig. De verschillen per bookmaker staan vermeld in de review.

Veelgestelde vragen online gokken op softbal

Waarom kan ik niet inzetten op een gelijkspel?

Een gelijkspel bestaat niet in het softbal. Als er na negen innings een gelijke stand is dan worden er extra innings gespeeld tot er een winnaar is.

Wat is het verschil tussen softbal en honkbal?

Er zijn een aantal verschillende regels. Om wat voorbeelden te geven wordt softbal over het algemeen alleen door vrouwen gespeeld. De afstanden tussen de honken zijn kleiner en de bal is groter bij het softbal. En zo zijn er wel meer verschillende regels.

Is live online gokken op softbal mogelijk?

Ja, bij hele grote en belangrijke wedstrijden is live online gokken op softbal mogelijk.