Home Online gokken op Gokken op snowboarden

Een wintersport waarvan we amper beelden zien gedurende het seizoen maar tijdens de olympische spelen is het mogelijk om te online gokken op snowboarden. In het buitenland, met name in de Verenigde Staten, komt het snowboarden vaak op TV. Snowboarden is daar populair maar tijdens de olympische spelen zijn alle onderdelen voor de hele wereld live te volgen. Onderdelen in het snowboarden zijn halfpipe, parallelreuzenslalom, cross, slopestyle en big air.

Wat is online gokken op snowboarden?

Online gokken op snowboarden is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het snowboarden. Tijdens een wedstrijd kan je alleen maar inzetten op de Outright markt. De markt waar je moet bepalen wie het toernooi zal winnen. 

Naast de winnaar van een competitie kun je in de Outright markt ook voorspellen wie er op het podium (top 3) zal komen. Andere markten worden door bookmakers niet online gezet vanwege de gebrekkige informatie over de sport.

Hoe werkt online gokken op snowboarden?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op snowboarden wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor snowboarden? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op snowboarden, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer wintersport en snowboarden

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Wintersport’. Daarna komen alle beschikbare wintersporten in beeld. Selecteer snowboarden zodat alle competities en/of wedstrijden te zien zijn.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op snowboarden, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Over/Under goals markt zijn.

 5. Online gokken op snowboarden

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire competities

In de wintermaanden wordt er een compleet seizoen binnen het snowboarden afgewerkt. Deze bestaat onder andere uit wereldbekerwedstrijden over de hele wereld. Echter komen deze beelden zelden live op de Nederlandse TV. Wereldwijd zijn de snowboardwedstrijden van de olympische spelen het meest populair. Een gouden medaille op de olympische spelen is het hoogst haalbare wat een sporter binnen het snowboarden kan bereiken.

Soorten weddenschappen

Er zijn twee markten beschikbaar om te gokken op snowboarden. Iets wat we wel vaker zijn bij wintersporten, zoals ook bij het rodelen en de noordse combinatie. Dat maakt het eenvoudig om een overzicht te geven wat de meeste populaire markt is:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet of team er wint van een andere atleet of team.
 • Outrights | Welke atleet wint de wedstrijd / competitie of eindigt in de top 3?

Prematch & live

Het prematch aanbod is ontzettend schaars met maar één markt. Deze markt gaat ook nog eens offline wanneer er een onderdeel begint. Als het een onderdeel is dat over meerdere dagen gaat, bestaat de kans dat bookmakers prematch met vernieuwde odds online komen.

Mobiel online gokken op snowboarden

Om mobiel online gokken op snowboarden mogelijk te maken moet je via de mobiele site van de bookmaker inloggen. Eventueel is er een mobiele app beschikbaar, daarmee log je nog sneller in. Eenmaal ingelogd ga je via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop naar alle beschikbare sporten. Snowboarden kan onder de categorie wintersporten staan.

Tips:

 • Verdiep je in de sport | Live snowboarden komt er heel weinig op de Nederlandse TV. Hierdoor krijg je weinig informatie over de sport. Zorg er toch voor dat je zo veel mogelijk informatie over de sport te weten komt. Hoe meer je weet, hoe kleiner de kans op een verkeerde weddenschap.
 • Uitglijder snel gemaakt | Tijdens het snowboarden is een foutje snel gemaakt. Een poortje missen of vallen tijdens een oefening. Het kan allemaal gebeuren tijdens het snowboarden. Calculeer in dat het een keer kan gebeuren bij een atleet waar jij op in hebt gezet.
 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kunt missen. Daardoor blijft gokken op sport leuk.

Speciale regels

Vanwege weersomstandigheden kan een wedstrijd wel eens tijdelijk worden gestaakt. Wanneer de weersvoorspelling dusdanig slecht is, zoals slecht zicht, kan het zijn dat de wedstrijd wordt verschoven naar een andere dag. Mocht de wedstrijd helemaal niet meer doorgaan dan worden alle weddenschappen geannuleerd.

Veelgestelde vragen over online gokken op snowboarden

Kan ik bij elke bookmaker gokken op snowboarden?

Nee, niet iedere bookmaker heeft odds beschikbaar voor snowboarden. We zijn het helaas wel vaker terug bij wintersporten, zoals ook bij het alpineskiën. Dat kan komen omdat de bookmaker niet gespecialiseerd is in de wat kleinere sporten die in Nederland weinig tot geen aandacht krijgt.

Is het mogelijk om live te gokken op snowboarden?

Nee, dat is niet mogelijk. Mocht het in de toekomst mogelijk zijn dan zullen we daarover berichten.

Lukt het om structureel winstgevend te zijn tijdens het gokken op snowboarden?

Dat kan zeker lukken. Maar aangezien er niet voor iedere wedstrijd odds beschikbaar zijn, kan je niet wekelijks inzetten op de sport. Daardoor wordt de sample van het aantal weddenschappen klein om te spreken van structureel winstgevend.