Home Online gokken op Gokken op snooker

Er komt steeds meer aandacht voor snooker op tv en daardoor is er steeds meer interesse ontstaan om te online gokken op snooker. In het verleden was snooker een Britse aangelegenheid maar inmiddels zijn er spelers vanuit de hele wereld op de snooker tour te vinden. Het meest prestigieuze toernooi is het wk snooker.

Wat is online gokken op snooker?

Online gokken op snooker is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op de uitkomst van een snooker wedstrijd of toernooi. Naast het inzetten op individuele wedstrijden is het mogelijk om in te zetten op de uiteindelijke winnaar van het toernooi.

Wanneer je op individuele wedstrijden inzet zijn er tal van markten beschikbaar. Niet alleen welke spelers de wedstrijd zal winnen, maar bijvoorbeeld ook met hoeveel frames verschil. In snooker draait het om breaks (aantal punten achter elkaar) maken. Je kan inzetten welke speler de hoogste break zal maken.

Voor het toernooi begint, of na iedere speelronde, kan je inzetten op de uiteindelijke toernooiwinnaar. De Outright markt gaat nadat de laatste wedstrijd is gespeeld weer open. Vlak voor de eerste wedstrijd op de volgende dag begint gaat deze markt offline.

Hoe werkt online gokken op snooker?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op snooker wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor snooker? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer pagina

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op snooker, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bookmaker Unibet homepage

 3. Selecteer snooker

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Snooker’. Klik daarop om alle beschikbare competities en/of wedstrijden te zien.Snooker selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op snooker, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Handicap markt zijn.Snooker markten

 5. Online gokken op snooker

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op snooker

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

Er zijn drie grote toernooien in het snooker, hieronder vallen het WK snooker, de masters en het UK championship. Deze drie toernooien behoren tot de triple crown reeks. Het meest ultieme voor een speler is om deze drie toernooien in één seizoen te winnen.

Naast deze drie top toernooien zijn er gedurende het hele jaar snookertoernooien op de world snooker tour. Deze worden over de hele wereld gespeeld, tot zelfs in China, waar snooker inmiddels populair is.

Soorten weddenschappen

In het snooker zijn de standaard markten beschikbaar. Het aanbod is daardoor niet heel groot. Hieronder staat een overzicht van de soorten weddenschappen die het meest populair zijn om te gokken op snooker:

 • Match Odds | Voorspel welke speler de wedstrijd zal winnen.
 • Asian Handicap | Beide spelers krijgen een fictief aantal frames in de min of plus. Lukt het bijvoorbeeld om met deze fictieve frames (handicap) te winnen?
 • Over/Under Highest Break | Zal de hoogste break in een frame of wedstrijd hoger (Over) of lager (Under) zijn dan een bepaald getal.
 • Maximum Break Y/N | Lukt het een speler om tijdens het toernooi een maximale break van 147 te maken?
 • Outright | Welke speler wint uiteindelijk het toernooi?

Prematch & live

Het verschil tussen het prematch en live aanbod is als het op markten aankomt identiek. Prematch zijn de markten gericht op het eindresultaat van de wedstrijd. Wie maakt over de gehele wedstrijd de hoogste break, wie wint uiteindelijk de wedstrijd, etc.

Tijdens het live gokken op snooker worden er veel meer markten aangeboden per frame. Is de hoogste break van een frame hoger of lager dan een bepaald aantal punten, welke speler wint het frame, etc.

Mobiel online gokken op snooker

Mocht er een speciale app van een bookmaker zijn dan kan deze worden gebruikt om te gokken op snooker. Naast de mobiele app hebben bookmakers altijd een mobiele site waar je terecht kan. Deze site is vaak wat compacter ingericht.

Door middel van de A-Z of All Sports button op de mobiele site krijg je een overzicht van alle sporten. Deze staat vaak op alfabetische volgorde gegeven. Daarna is het een kwestie van snooker selecteren en het toernooi of wedstrijd kiezen.

Tips

 • Verdiep je in snooker | Al met al is snooker een spel van techniek en gevoel voor de tafel. Sommige tafels zijn veel sneller ten opzichte van andere. Een aantal spelers vinden dit fijn, andere weer niet. Welke spelers doen het altijd goed op bepaalde toernooien? Kortom, blijf op de hoogte van de sport.
 • Speel live | Net als in andere sporten heeft snooker ook het momentum waarin spelers een bepaalde periode geen bal kunnen missen. Door live te kijken en live in te zetten kun je hierop inspelen. 
 • Speel bewust | Het is belangrijk om tijdens het gokken op sport money management te gebruiken. Hierdoor zet je nooit meer in dan je saldo aankan en heb je zelfs na een paar verliezende weddenschappen nog altijd geld over.

Speciale regels

Er zijn geen speciale regels in het snooker. Wedstrijden worden bijvoorbeeld altijd uitgespeeld, er zit geen tijdslimiet op. Dat maakt snooker vooral een mentale sport. Wat wel eens kan voorkomen is dat een bepaalde speler op het laatste moment afzegt voor het toernooi. Heb je op deze speler ingezet dat hij het toernooi zal winnen (Outright markt) dan annuleert de bookmaker je weddenschap.

Veelgestelde vragen over gokken op snooker

Is live online gokken op snooker beschikbaar?

Jazeker! Snooker is bij uitstek een geschikte sport om live op in te zetten. Er zit altijd een korte pauze tussen de frames waardoor je als speler in alle rust de odds door kunt nemen.

Wat is een frame?

Een frame is als een leg in het darts. Wie het hoogst aantal punten scoort wint een frame. Er zijn altijd meerdere frames nodig om een wedstrijd te winnen. Hoeveel frames er nodig zijn om een wedstrijd te winnen staat ingegeven bij het scorebord.

Hoe kan ik structureel winnen met online gokken op snooker?

Winnen met gokken op snooker kan alleen als je de sport gaat volgen. Dat wil zeggen wedstrijden kijken, luisteren naar analisten en de spelers volgen op social media. Het zoveel mogelijk informatie verzamelen is een must om op de lange termijn een winnende speler te worden.

Valt pool onder dezelfde sport als snooker?

Online bookmakers maken weldegelijk onderscheid tussen pool en snooker. Als je bijvoorbeeld een keer wilt wedden op het WK nineball of het US Open Pool dan zal je pool als een aparte sport zien staan.