Home Online gokken op Gokken op skeleton

Bookmaker geven je de kans om te online gokken op skeleton, met name omdat het een olympische sport is maar ook een zeer spectaculaire. Bij skeleton gaat de atleet namelijk op zijn buik (head first) naar beneden van de baan af. Je kan inzetten op de Head to Head markt en via de Outright markt wie uiteindelijk de wedstrijd wint.

Wat is gokken op skeleton?

Online gokken op skeleton is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het skeleton. Inzetten kan op individuele deelnemers in de vorm van de Head to Head markt. Een andere optie is de Outright markt, waar je de winnaar moet voorspellen. Binnen de Outright markt kan je vaak nog inzetten op een mogelijke podiumplek.

Hoe werkt gokken op skeleton?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op skeleton wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor skeleton? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op skeleton, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer wintersport en skeleton

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Wintersport’. Klik daarop om alle wintersporten naar boven te halen. Vervolgens klik je op skeleton om alle beschikbare wedstrijden en/of competities te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te gokken op skeleton, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Outright Winner of top 3 markt zijn.

 5. Online gokken op skeleton

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

Skeleton is niet altijd een vaste olympische sport maar als dat wel het geval is dan ligt de nadruk voor de sport op dit toernooi. Daar krijgt het veel media aandacht, met name omdat er hele hoge snelheden worden bereikt en het er spectaculair uitziet.

De wereldbeker toernooien en het wereldkampioenschap komen hier vlak achter. De wereldbeker is een competitie over meerdere wedstrijden gedurende het hele jaar.  In jaren dat er geen olympische spelen zijn wordt er een wereldkampioenschap georganiseerd.

Soorten weddenschappen

Met twee markten per wedstrijd is het aanbod niet al te groot om te gokken op skeleton. Dat zijn eigenlijk dezelfde markten zoals bij soortgelijke wintersporten als bobsleeen. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel welk team het hoogst zal eindigen in het klassement.
 • Outrights | Welk team  wint het toernooi of eindigt er in de top 3?

Prematch & live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar. Deze blijven online staan tot het moment dat de wedstrijd begint. Live online gokken op skeleton is nog niet beschikbaar bij bookmakers. Ondanks dat winnaar wordt bepaald over meerdere ‘runs’, wagen bookmakers zich er niet aan om tussentijds odds online te zetten.

Mobiel online gokken op skeleton

Op de mobiele site of mobiele app van een bookmaker kun je eenvoudig online gokken op skeleton. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat skeleton onder de overkoepelende categorie wintersporten. Staat het zelfs daar niet tussen dan is er op dat moment geen wedstrijd of markt beschikbaar om op te gokken.

Tips:

 • Olympisch jaar | Uitslagen in een jaar van de olympische spelen vertekenen. Iedereen wil 100% zijn tijdens de spelen waardoor ze andere toernooien niet alles geven. 
 • Speel bewust | Binnen een minuut is de atleet over de finish. Je kan dus snel winnen maar ook verliezen. Speel altijd met geld wat je kan missen, zodat het na een verloren weddenschap geen nadelige gevolgen heeft.
 • Money management | Maak gebruik van een money management systeem waardoor je zelfs na een aantal verloren weddenschappen nog verder kunt spelen.

Speciale regels

De uitslag van een skeleton competitie gaat over vier ‘runs’. In totaal gaan de atleten vier keer van de baan af. De tijden van de vier runs worden bij elkaar opgeteld en wie het snelste is heeft gewonnen. Een run kan worden uitgesteld wanneer het te gevaarlijk is om naar beneden te gaan. Denk hierbij aan slecht zicht of harde wind. Dan wordt er gewacht op het moment dat de run wel kan worden gestart, dat kan zelfs de volgende dag zijn.

Veelgestelde vragen online gokken op skeleton

Wat als een atleet kantelt in de baan en de finish niet haalt?

Dan zal deze atleet niet in de eindstand worden opgenomen. Er komt dan een DNF (did not finish) bij de atleet te staan. Als je hier op in hebt gezet, gaat de weddenschap helaas verloren.

Is het mogelijk om live te gokken op skeleton?

Nee, dat is niet mogelijk. Binnen een minuut zijn de atleten beneden. Daardoor hebben de bookmakers geen tijd om tijdens de wedstrijd odds online te zetten.

Wat is de belangrijkste informatiebron bij het skeleton?

Op de site van de IBSF kun je alle resultaten en overige informatie vinden. Een andere optie om tot meer informatie te komen is het volgen van de atleten op social media.