Home Wedden op Gokken op skeleton

Bookmaker geven je de kans om te gokken op skeleton, met name omdat het een olympische sport is maar ook een zeer spectaculaire. Bij skeleton gaat de atleet namelijk op zijn buik (head first) naar beneden van de baan af. Je kan inzetten op de Head to Head markt en via de Outright markt wie uiteindelijk de wedstrijd wint.

Wat is gokken op skeleton?

Gokken op skeleton is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het skeleton. Inzetten kan op individuele deelnemers in de vorm van de Head to Head markt. Een andere optie is de Outright markt, waar je de winnaar moet voorspellen. Binnen de Outright markt kan je vaak nog inzetten op een mogelijke podiumplek.

Hoe werkt gokken op skeleton?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op skeleton ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor skeleton? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer skeleton en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport skeleton. Selecteer de wedstrijd of toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Skeleton is niet altijd een vaste olympische sport maar als dat wel het geval is dan ligt de nadruk voor de sport op dit toernooi. Daar krijgt het veel media aandacht, met name omdat er hele hoge snelheden worden bereikt en het er spectaculair uitziet.

De wereldbeker toernooien en het wereldkampioenschap komen hier vlak achter. De wereldbeker is een competitie over meerdere wedstrijden gedurende het hele jaar.  In jaren dat er geen olympische spelen zijn wordt er een wereldkampioenschap georganiseerd.

Soorten weddenschappen

Met twee markten per wedstrijd is het aanbod niet al te groot om te gokken op skeleton. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel welk team het hoogst zal eindigen in het klassement.
 • Outrights | Welk team  wint het toernooi of eindigt er in de top 3?

Prematch & live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar. Deze blijven online staan tot het moment dat de wedstrijd begint. Live gokken op skeleton is nog niet beschikbaar bij bookmakers. Ondanks dat winnaar wordt bepaald over meerdere ‘runs’, wagen bookmakers zich er niet aan om tussentijds odds online te zetten.

Mobiel gokken op skeleton

Op de mobiele site of mobiele app van een bookmaker kun je eenvoudig gokken op skeleton. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat skeleton onder de overkoepelende categorie wintersporten. Staat het zelfs daar niet tussen dan is er op dat moment geen wedstrijd of markt beschikbaar om op te gokken.

Tips:

 • Olympisch jaar | Uitslagen in een jaar van de olympische spelen vertekenen. Iedereen wil 100% zijn tijdens de spelen waardoor ze andere toernooien niet alles geven. 
 • Speel bewust | Binnen een minuut is de atleet over de finish. Je kan dus snel winnen maar ook verliezen. Speel altijd met geld wat je kan missen, zodat het na een verloren weddenschap geen nadelige gevolgen heeft.
 • Money management | Maak gebruik van een money management systeem waardoor je zelfs na een aantal verloren weddenschappen nog verder kunt spelen.

Speciale regels

De uitslag van een skeleton competitie gaat over vier ‘runs’. In totaal gaan de atleten vier keer van de baan af. De tijden van de vier runs worden bij elkaar opgeteld en wie het snelste is heeft gewonnen. Een run kan worden uitgesteld wanneer het te gevaarlijk is om naar beneden te gaan. Denk hierbij aan slecht zicht of harde wind. Dan wordt er gewacht op het moment dat de run wel kan worden gestart, dat kan zelfs de volgende dag zijn.

Veelgestelde vragen gokken op skeleton

Wat als een atleet kantelt in de baan en de finish niet haalt?

Dan zal deze atleet niet in de eindstand worden opgenomen. Er komt dan een DNF (did not finish) bij de atleet te staan. Als je hier op in hebt gezet, gaat de weddenschap helaas verloren.

Is het mogelijk om live te gokken op skeleton?

Nee, dat is niet mogelijk. Binnen een minuut zijn de atleten beneden. Daardoor hebben de bookmakers geen tijd om tijdens de wedstrijd odds online te zetten.

Wat is de belangrijkste informatiebron bij het skeleton?

Op de site van de IBSF kun je alle resultaten en overige informatie vinden. Een andere optie om tot meer informatie te komen is het volgen van de atleten op social media.