Home Wedden op Gokken op skateboarden

Iets wat je nooit ziet bij bookmakers, maar tijdens de olympische spelen is het toch mogelijk om te gokken op skateboarden. Dat komt mede omdat het een olympische sport is en bookmakers willen je en zo compleet mogelijk aanbod bieden. Er zijn twee disciplines (street en park) waar je door middel van de Outright en Head to Head markt kan gokken op skateboarden.

Wat is gokken op skateboarden?

Gokken op skateboarden is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd in het skateboarden. Bookmakers brengen naast de Outright markt een Head to Head markt uit voor deze sport. De Outright markt is de enige manier om te gokken op skateboarden.

Alle gekwalificeerde skateboarders doen mee in de finale. Als het onderdeel is gestart dan gaan de Outright odds offline. Uiteindelijk beslist de jury wie er wint. Het is aan de skateboarders om de beste indruk achter te laten.

Hoe werkt gokken op skateboarden?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op skateboarden ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor skateboarden? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer skateboarden en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport skateboarden. Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens het onderdeel en Outright markt. Bepaal vervolgens je inzet en plaats de weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar het toernooi te kijken of te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Het draait allemaal om de olympische spelen voor de skateboarders. De sport is relatief nieuw en kan zich op deze manier tonen voor het grote publiek. Buiten de olympische spelen komt de sport, in Nederland althans, niet op TV. Een ander groot toernooi zijn de X-Games.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op skateboarden blijft beperkt tot de Outright markt. De markt waar je kunt inzetten wie uiteindelijk het toernooi in een bepaald onderdeel zal winnen. Inzetten op de top 3, en daarmee een medaille tijdens de spelen, is ook mogelijk. HIerdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint het toernooi? Of wie pakt er een medaille (top 3)?
 • Head to Head | Voorspel welke atleet er beter zal presteren.

Prematch & live

Prematch zal de Outright en Head to Head markt beschikbaar blijven tot de wedstrijd begint. Live is het nog niet mogelijk om te gokken op skateboarden. Er zijn geen voorronden of kwalificaties waardoor de finale meteen van start gaat. De finale wordt afgewerkt op één dag waardoor het voor bookmakers onmogelijk is om met vernieuwde odds te komen.

Mobiel gokken op skateboarden

Met behulp van de mobiele site of speciale app van de bookmaker is het eenvoudig om mobiel te gokken op skateboarden. Inloggen is simpel en snel, en mocht je nog geen account hebben dan is registreren ook zo gedaan. Om de skateboarden te vinden gebruik je de A-Z knop. Daarmee krijg je een overzicht van alle mogelijkheden om te gokken op sport.

Tips:

 • Jurysport | Een jury bepaald uiteindelijk wie er wint door de oefeningen te beoordelen. Hierdoor is de kans op een verrassing kleiner omdat ook juryleden onbewust een voorkeur hebben voor een bepaalde atleet.
 • Verdiep je in de sport | Een sport waar je zelf echt de informatie moet zoeken, de informatie komt niet automatisch tot je. Probeer toch zoveel mogelijk informatie in te winnen voordat je een weddenschap plaatst.
 • X-Games | Het is een sport dat al jaren op de agenda van de X-Games staat. Dat geeft je de mogelijkheid om informatie in te winnen over de skateboarders.

Veelgestelde vragen gokken op skateboarden

Wat zijn de onderdelen street en park?

Bij het onderdeel street krijgen de skateboarders te maken met obstakels zoals je die op straat ook tegen kan komen. Terwijl er bij het onderdeel park toestellen zijn opgesteld zoals je die op skateboard faciliteiten ziet staan.

Is gokken op skateboarden interessant genoeg om op de lange termijn winstgevend te zijn?

Dat kan, maar aangezien het aanbod beperkt zal zijn, duurt het lang voordat je kunt stellen dat je op de lange termijn winstgevend bent op skateboarden.

Is live gokken op skateboarden mogelijk?

Nee, daarvoor is de sport te onbekend en niet interessant genoeg voor de bookmakers.