Home Wedden op Gokken op shorttrack

Door de goede prestaties van de Nederlandse atleten in de afgelopen jaren is het gokken op shorttrack steeds populairder geworden. Het is natuurlijk een spectaculaire sport met snelheid en regelmatig botsingen. Daarnaast is het een olympische sport waardoor het tijdens dat toernooi veel aandacht krijgt. Gokken op shorttrack kan met behulp van de Head to Head en Outright markt.

Wat is gokken op shorttrack?

Gokken op shorttrack is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het shorttrack. Je kan  inzetten op de Head to Head en Outright markt. 

In de Head to Head markt nemen twee shorttrackers het tegen elkaar op, en het is aan jou om te kiezen welke van de twee het beste zal presteren. Met de Outright markt kun je inzetten op welke shorttracker de wedstrijd of de hele competitie zal winnen.

Hoe werkt gokken op shorttrack?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op shorttrack ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor shorttrack? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer shorttrack en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport shorttrack. De sport shorttrack kan in de categorie wintersport staan. Selecteer de wedstrijd of competitie waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire competities

Eens in de vier jaar zijn de olympische spelen het hoogtepunt voor de shorttrackers. Buiten de olympische jaren om zijn de Europees- en wereldkampioenschappen belangrijke toernooien. Daarnaast zijn er de wereldbekerwedstrijden, een competitie per afstand, verreden over meerdere wedstrijd per jaar.

Soorten weddenschappen

Er zijn drie markten beschikbaar om te gokken op shorttrack, maar het aanbod binnen deze markten is groter dan gebruikelijk voor wintersporten. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet of team er wint van een andere atleet of team.
 • Outrights | Welke atleet of team wint de wedstrijd / competitie of eindigt in de top 3?

Prematch & live

Prematch zijn de bovenstaande markten beschikbaar. Op het moment dat de wedstrijd begint gaan de odds offline. In het shorttrack zijn de races vaak snel klaar. Hierdoor is het live aanbieden van shorttrack geen optie voor bookmakers.

Mobiel gokken op shorttrack

Wanneer je een Nederlandse bookmaker bezoekt is het mogelijk dat deze de nadruk legt op shorttrack. Als je de mobiele website bezoekt en inlogt, dan kan het zo zijn dat de sport shorttrack meteen in het zicht staat. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop zoeken naar shorttrack.

Tips:

 • Gebruik alle informatie | Er komt vanuit de Nederlandse media steeds meer nieuws naar buiten over shorttrack. Profiteer hiervan en neem deze informatie op zodat de kans op een verkeerde weddenschap afneemt.
 • Kijk live | In Nederland komt steeds meer shorttrack live op TV. Dit maakt het extra spannend om te gokken op shorttrack en daarna de race live te volgen.
 • Speel bewust | Speel altijd met geld dat je kan missen en ga na een verloren weddenschap niet meteen chasen. Chasen is meteen weer, zonder enige gedachte, inzetten om zo snel mogelijk het verloren geld terug te verdienen.

Speciale regels

Een shorttracker kan gediskwalificeerd worden wanneer deze een actie onderneemt die niet door de beugel kan. Een jury ziet hierop toe en kan besluiten om een shorttracker uit te sluiten. Als dit een shorttracker is waarop jij een weddenschap hebt ingezet, dan gaat je weddenschap verloren.

Veelgestelde vragen gokken op shorttrack

Is elke shorttrack wedstrijd live op TV te volgen?

Nee, de olympische spelen en de wereldkampioenschappen zijn altijd live op TV te volgen. Maar de wereldbekerwedstrijden in diverse uithoeken in de wereld zijn niet altijd live te zien.

Is het mogelijk om live te gokken op shorttrack?

Nee, dat is niet mogelijk. Wanneer een wedstrijd begint gaan de markten offline en deze komen niet meer terug.

Waarom kan ik shorttrack niet vinden in de lijst met sporten?

Een aantal bookmakers hebben shorttrack geplaatst in de hoofdcategorie wintersporten. Mocht shorttrack daar ook niet tussen staan dan heeft de bookmaker op dat moment geen odds beschikbaar.