Home Wedden op Gokken op schoonspringen

Een sport die met name tijdens de olympische spelen veel aandacht krijgt in de media. Gokken op schoonspringen is op dat moment mogelijk. Andere toernooien waar het mogelijk is om te gokken op schoonspringen is tijdens het WK schoonspringen. Er komen dan odds online voor alle disciplines in het schoonspringen. De beschikbare markten zijn de Outright markten, Head to Head en soms zelfs Player Specials.

Wat is gokken op schoonspringen?

Gokken op schoonspringen is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd in het schoonspringen. Inzetten kan op diverse markten zoals Outright, Head to Head en Player Specials markten.

Met de Outright markt bepaal je welke schoonspringer er uiteindelijk het toernooi zal winnen. Met behulp van de Head to Head markt kan je bepalen welke schoonspringer er beter presteert ten opzichte van een andere schoonspringer. Player Specials in het schoonspringen geven je optie om in te zetten of een speler geen medaille wint.

Hoe werkt gokken op schoonspringen?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op schoonspringen ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor schoonspringen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer schoonspringen en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport schoonspringen. Selecteer de wedstrijd of toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Schoonspringen is een olympische sport en daarom is de gouden medaille het hoogst haalbare voor een schansspringer. Een ander groot toernooi is het wereldkampioenschap schansspringen, wat eens in de twee jaar wordt georganiseerd.

Soorten weddenschappen

Het aanbod is niet al te groot met ongeveer maar twee markten per wedstrijd om te gokken op schoonspringen. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn. Het zijn markten die bekend zijn tijdens het gokken op sport in het algemeen:

 • Outrights | Welke schoonspringer wint het toernooi of wint er een medaille?
 • Head to Head | Voorspel welke schoonspringer het hoogst zal eindigen in het klassement.
 • Player Special | Voorspel of een specifieke atleet wel of geen medaille zal winnen.

Prematch & live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar. Deze blijven online staan tot het moment dat de wedstrijd begint. Wanneer de wedstrijd begint gaan alle odds offline en komen niet meer terug. Het is daardoor niet mogelijk om live te gokken op schoonspringen.

Mobiel gokken op schoonspringen

Net zo eenvoudig als op een desktop of laptop, gaat het gokken op schoonspringen via je mobiel of tablet. Op de mobiele site zijn er maar een paar sporten zichtbaar. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien.

Tips:

 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kan missen. Probeer een verloren weddenschap ook niet meteen terug te verdienen met een andere. Blijf rustig en analyseer wat de volgende goede weddenschap kan zijn.
 • Verdiep je in de sport | Voor Nederlanders is schoonspringen geen alledaagse sport. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de sport voordat je een weddenschap plaatst.
 • Money management | Gebruik een money management systeem waardoor je saldo niet meteen op is bij een paar verkeerde weddenschappen.

Speciale regels

Schoonspringen is een jurysport, met als gevolg dat de favoriet vaak het voordeel van de twijfel krijgt wanneer twee oefeningen aan elkaar gewaagd zijn. Houdt hier dus rekening mee wanneer je een weddenschap plaatst op schoonspringen.

Veelgestelde vragen gokken op schoonspringen

Kan ik bij elke bookmaker gokken op schoonspringen?

Tijdens de olympische spelen kan je bij iedere bookmaker gokken op schoonspringen. Maar het wereldkampioenschap schoonspringen heeft niet iedere bookmaker odds beschikbaar. Gebruik onze kieswijzer om te bepalen welke bookmakers er odds hebben voor schoonspringen.

Is het mogelijk om live te gokken op schoonspringen?

Nee, dat is niet mogelijk. Wanneer de wedstrijd begint gaan alle prematch odds offline en komen daarna niet meer terug.

Hoe kom ik aan informatie over schoonspringen?

Ga op zoek bij de site van de officiële organisatie van de sport. Volg schoonspringers op social media. Lees buitenlandse media die wel over deze sport berichten. Er zijn genoeg mogelijkheden om op de hoogte te blijven.