Home Wedden op Gokken op schietsport

Het is een olympische sport en daardoor is het mogelijk om bij bookmaker te gokken op schietsport. Buiten de olympische spelen is het niet mogelijk om een weddenschap te plaatsen omdat bookmakers het niet aanbieden. Voor de spelen maken ze een uitzondering omdat ze een compleet aanbod willen bieden. Er zijn verschillende onderdelen binnen de schietsport waarop je door middel van de Outright markt kunt gokken.

Wat is gokken op schietsport?

Gokken op schietsport is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd in de schietsport. Match Odds worden door bookmakers niet uitgebracht als het gaat om schietsport. De Outright markt is de enige manier om te gokken op schietsport.

De meeste onderdelen binnen de schietsport worden op één dag afgewerkt. Na een kwalificatieronde gaat de top van het klassement door naar de finale. Hier volgen extra ronden waardoor uiteindelijk de winnaar zal worden bepaald.

Hoe werkt gokken op schietsport?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op schietsport ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor schietsport? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer schietsport en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport schietsport. Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens het onderdeel en markt. Bepaal vervolgens je inzet en plaats de weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar het toernooi te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire competities

Binnen de schietsport draait het hoofdzakelijk om de olympische spelen. Daarbuiten komt de sport, in Nederland althans, niet op TV. Tijdens de olympische spelen krijgt de sport mondiale aandacht. Gedurende het seizoen zijn er World Cup wedstrijden en het wereldkampioenschap dat om de vier jaar wordt georganiseerd.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op schietsport blijft beperkt tot de Outright markt. De markt waar je kunt inzetten wie uiteindelijk het toernooi in een bepaald onderdeel zal winnen. Inzetten op de top 3, en daarmee een medaille, is ook mogelijk. HIerdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint het toernooi? Of wie pakt er een medaille (top 3)?
 • Head to Head | Bookmakers zetten twee atleten tegen elkaar en je moet voorspellen wie er hoger zal eindigen.

Prematch & live

Live is het nog niet mogelijk om te gokken op schietsport. Tussen de kwalificatie en de finale komen er geen vernieuwde odds meer online beschikbaar. Daarvoor is er te weinig informatie en volgen de kwalificatie en finale elkaar te snel op. Prematch zal de Outright markt beschikbaar blijven totdat het onderdeel start.

Mobiel gokken op schietsport

Met behulp van de mobiele site of speciale app van de bookmaker is het eenvoudig om mobiel te gokken op schietsport. Inloggen, en mocht je geen account hebben, dan is zelfs registreren via je mobiel simpel. De schietsport (shooting in het Engels) zal niet meteen zichtbaar zijn. Om de schietsport te vinden gebruik je  de A-Z knop. Daarmee krijg je een overzicht van alle mogelijkheden om te gokken op sport.

Tips:

 • Ga niet blind inzetten | Ga pas spelen als je op de hoogte bent van alle ins en outs van de sport. Als je zoveel mogelijk informatie tot je neemt dan wordt de kans op een verkeerde weddenschap steeds kleiner.
 • Favoriet verwaarloosbaar | De marges in de schietsport zijn zo klein dat je de favoriet zeker niet per definitie wint. Waar dat bij andere sporten wel het geval is.
 • Speel bewust | Of het nu schietsport of voetbal is, je moet altijd met geld gokken wat je kunt missen.

Veelgestelde vragen gokken op schietsport

Waarom is alleen de Outright markt beschikbaar om te gokken op schietsport?

Er zijn genoeg bookmakers die zelfs tijdens de olympische spelen geen odds willen publiceren als het gaat om schietsport. Maar om spelers een compleet aanbod te geven wat betreft de olympische spelen doen ze dit toch. Hierdoor blijft het aantal markten echter beperkt tot de Outright markt.

Wat zijn de olympische onderdelen van de schietsport?

Er zijn voor de mannen en vrouwen zes onderdelen. Air pistol, air rifle, rapid fire pistol, rifle three positions, skeet en trap. Voor de onderdelen air pistol, air rifle en trap is er ook een team event.

Is live gokken op schietsport mogelijk?

Nee, dat is op dit moment niet mogelijk. Je hebt de mogelijkheid om prematch in te zetten op de Outright markt.