Home Online gokken op Gokken op schietsport

Het is een olympische sport en daardoor is het mogelijk om bij bookmaker te online gokken op schietsport. Buiten de olympische spelen is het niet mogelijk om een weddenschap te plaatsen omdat bookmakers het niet aanbieden. Voor de spelen maken ze een uitzondering omdat ze een compleet aanbod willen bieden. Er zijn verschillende onderdelen binnen de schietsport waarop je door middel van de Outright markt kunt gokken.

Wat is online gokken op schietsport?

Online gokken op schietsport is het plaatsen van een weddenschap, bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning, op een uitkomst van een wedstrijd in de schietsport. Match Odds worden door bookmakers niet uitgebracht als het gaat om schietsport. De Outright markt is de enige manier om te gokken op schietsport.

De meeste onderdelen binnen de schietsport worden op één dag afgewerkt. Na een kwalificatieronde gaat de top van het klassement door naar de finale. Hier volgen extra ronden waardoor uiteindelijk de winnaar zal worden bepaald.

Hoe werkt online gokken op schietsport?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op schietsport wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor schietsport? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op schietsport, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer schietsport

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘schietsport’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op schietsport, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Outright Winner markt zijn.

 5. Gokken op schietsport

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire competities

Binnen de schietsport draait het hoofdzakelijk om de olympische spelen. Daarbuiten komt de sport, in Nederland althans, niet op TV. Tijdens de olympische spelen krijgt de sport mondiale aandacht. Gedurende het seizoen zijn er World Cup wedstrijden en het wereldkampioenschap dat om de vier jaar wordt georganiseerd.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te online gokken op schietsport blijft beperkt tot de Outright markt. De markt waar je kunt inzetten wie uiteindelijk het toernooi in een bepaald onderdeel zal winnen. Inzetten op de top 3, en daarmee een medaille, is ook mogelijk. Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint het toernooi? Of wie pakt er bijvoorbeeld een medaille (top 3)?
 • Head to Head | Bookmakers zetten twee atleten tegen elkaar en je moet voorspellen wie er hoger zal eindigen.

Prematch & live

Live is het nog niet mogelijk om te online gokken op schietsport. Tussen de kwalificatie en de finale komen er geen vernieuwde odds meer online beschikbaar. Daarvoor is er te weinig informatie en volgen de kwalificatie en finale elkaar te snel op. Prematch zal de Outright markt beschikbaar blijven totdat het onderdeel start.

Mobiel online gokken op schietsport

Met behulp van de mobiele site of speciale app van de bookmaker is het eenvoudig om mobiel te gokken op schietsport. Inloggen, en mocht je geen account hebben, dan is zelfs registreren via je mobiel simpel. De schietsport (shooting in het Engels) zal niet meteen zichtbaar zijn. Om de schietsport te vinden gebruik je  de A-Z knop. Daarmee krijg je een overzicht van alle mogelijkheden om te gokken op sport.

Tips:

 • Ga niet blind inzetten | Ga pas spelen als je op de hoogte bent van alle ins en outs van de sport. Als je zoveel mogelijk informatie tot je neemt dan wordt de kans op een verkeerde weddenschap steeds kleiner.
 • Favoriet verwaarloosbaar | De marges in de schietsport zijn zo klein dat je de favoriet zeker niet per definitie wint. Waar dat bij andere sporten wel het geval is.
 • Speel bewust | Of het nu schietsport of voetbal is, je moet altijd met geld gokken wat je kunt missen.

Veelgestelde vragen online gokken op schietsport

Waarom is vaak alleen de Outright Winner markt beschikbaar om te online gokken op schietsport?

Er zijn genoeg bookmakers die zelfs tijdens de olympische spelen geen odds willen publiceren als het gaat om schietsport. Maar om spelers een compleet aanbod te geven wat betreft de olympische spelen doen ze dit toch. Hierdoor blijft het aantal markten echter beperkt tot de Outright markt.

Wat zijn de olympische onderdelen van de schietsport?

Er zijn voor de mannen en vrouwen zes onderdelen. Air pistol, air rifle, rapid fire pistol, rifle three positions, skeet en trap. Voor de onderdelen air pistol, air rifle en trap is er ook een team event.

Is live online gokken op schietsport mogelijk?

Nee, dat is op dit moment niet mogelijk. Je hebt de mogelijkheid om prematch in te zetten op de Outright markt.