Home Wedden op Gokken op schermen

Een sport dat echt alleen maar in de aandacht staat tijdens de olympische spelen en daardoor is het toch mogelijk om te gokken op schermen. Op dat moment komt de sport in beeld en zijn er live wedstrijden te volgen. Dat is voor bookmakers een reden om toch odds aan te bieden als het gaat om schermen. Hoewel het aantal markten om te gokken op schermen beperkt blijft tot de Outright markt.

Wat is gokken op schermen?

Gokken op schermen is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een schermwedstrijd of toernooi. De Outright markt is beschikbaar per onderdeel (degen, floret of sabel) binnen het schermen.

Binnen het schermen worden de onderdelen op dezelfde dag afgewerkt. Hierdoor krijgen bookmakers niet de kans om live te gokken op schermen. Er zit te weinig tijd tussen de wedstrijden in om vernieuwde odds te publiceren.

Hoe werkt gokken op schermen?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op schermen ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor schermen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer schermen en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport schermen (fencing in het Engels). Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

De olympische spelen zijn binnen het schermen het belangrijkst. Dat is waar elke atleet het beste wil presteren. Maar de olympische spelen zijn maar eens in de vier jaar. Daardoor zijn er jaarlijks ook andere toernooien op de kalender. De wereldbeker, grand prix en wereldkampioenschappen zijn dan de belangrijkste toernooien.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op schermen blijft beperkt tot de Outright markt. Je kan inzetten op wie de winnaar van een onderdeel op een toernooi wordt. Tijdens de olympische spelen kan je ook inzetten welke atleet er op het podium zal eindigen.

Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?

Prematch & live

De Outright markt is prematch beschikbaar. Deze gaat offline wanneer de wedstrijd begint en komt gedurende de dag niet meer terug. Het onderdeel dat in de ochtend van start gaat, wordt op dezelfde dag afgewerkt. 

Live gokken op schermen is niet mogelijk. Dit komt vaak omdat er meerdere wedstrijden op hetzelfde moment aan de gang zijn. Daardoor is de informatievoorziening voor bookmakers niet optimaal waardoor er geen live aanbod is.

Mobiel gokken op schermen

Op de mobiele site van de bookmaker kan je net zo eenvoudig gokken op schermen in vergelijking met de desktop site. Er zijn bookmakers die zelfs een speciale app hebben ontwikkelt waardoor je nog sneller kunt inloggen. 

Mocht je al een account hebben dan is het een kwestie van inloggen en de sport schermen zoeken. Heb je geen account dan is het zelfs mogelijk om de mobiele site of app jezelf te registreren. Schermen zal niet bij de meest populaire sporten staan. Door middel van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je een overzicht.

Tips:

 • Ken de regels | Schermen is een niet alledaagse sport om op TV te zien. Zorg ervoor dat je niet blind inzet en de regels van het schermen kent.
 • Olympisch jaar | Na de kwalificatie voor de olympische spelen richt iedereen zich op de spelen. De resultaten van toernooien die voor de spelen worden gehouden zijn daarom niet altijd leidend voor het resultaat op de spelen.
 • Money management | Gokken op schermen kan je niet al te vaak doen omdat het aanbod karig is. Maar dat wil niet zeggen dat je daarom geen money management moet gebruiken. Dat geldt voor elke sport waar je een inzet op plaatst.
Hoe komt het dat er geen odds beschikbaar zijn voor andere toernooien?

Bookmakers baseren de odds op de informatie die het heeft. Als er weinig tot geen informatie beschikbaar is, waagt een bookmaker het niet om odds te publiceren. 

Welke onderdelen zijn olympisch?

Degen, floret of sabel zijn olympische onderdelen voor zowel de mannen als de vrouwen. Daarnaast staan er ook team wedstrijden voor deze drie onderdelen op het programma.

Is gokken op schermen winstgevend?

Dat kan winstgevend zijn. Maar dan moet je wel alle ins en outs weten van de sport. Daarnaast kan je niet het hele jaar door inzetten op schermen waardoor de aantallen summier blijven. Hierdoor krijg je geen goed beeld of het daadwerkelijk op de lange termijn voor jou winstgevend is.