Home Online gokken op Gokken op schansspringen

Een sport waar de Nederlandse betrokkenheid op een laag pitje staat maar bookmakers geven je toch de mogelijkheid om te online gokken op schansspringen. Schansspringen is een wintersport en mede daardoor niet zo populair in Nederland. Omdat wintersporten in het algemeen wel populair zijn bij andere landen, zijn ze beschikbaar bij bookmakers.

Wat is online gokken op schansspringen?

Online gokken op schansspringen is het plaatsen van een weddenschap bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het schansspringen. Inzetten op de Match Odds / Head to Head markt en via de Outright markt. 

Met behulp van de Head to Head markt kan je bepalen welke schansspringer er beter presteert ten opzichte van een andere schansspringer. Met de Outright markt bepaal je welke schansspringer er uiteindelijk het toernooi of competitie zal winnen.

Hoe werkt online gokken op schansspringen?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op schansspringen wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor schansspringen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer pagina

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op schansspringen, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bookmaker Unibet homepage

 3. Selecteer wintersport

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Wintersport’. Klik daarop om alle wintersporten die beschikbaar zijn te openenWintersport selecteren

 4. Selecteer schansspringen

  Er zijn verschillende soorten wintersporten. Daardoor moet je eerst nog schansspringen selecteren om de beschikbare wedstrijden te zien.Schansspringen selecteren

 5. Markten bekijken

  Door op de wedstrijd te klikken zal je de beschikbare markten te zien krijgen. Dit kan bijvoorbeeld een Outright of Head to Head markt zijn.Beschikbare markten bekijken

 6. Online gokken op schansspringen

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op schansspringen

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

Schansspringen is een olympische sport en daarom is de gouden medaille het hoogst haalbare voor een schansspringer. Een ander groot toernooi is het vierschansentoernooi, dat elk jaar rond de feestdagen aan het einde van jaar gehouden wordt. Op basis van vier wedstrijden over verschillende steden mag de beste in het algemene klassement zich de winnaar van het vierschansentoernooi noemen.

Soorten weddenschappen

Het aanbod is niet al te groot met ongeveer maar twee markten per wedstrijd om te gokken op schansspringen. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet of team er wint van een andere atleet of team.
 • Outrights | Welke atleet of land wint het toernooi of eindigt in de top 3?

Prematch & live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar. Deze blijven online staan tot het moment dat de wedstrijd begint. Soms gaat de Head to Head markt van prematch naar live, maar deze zal offline worden gehaald wanneer één van de twee schansspringers aan de beurt is om te springen.

Mobiel online gokken op schansspringen

Net zo eenvoudig als op een desktop of laptop, gaat het gokken op schansspringen via je mobiel of tablet. Op de mobiele site zijn er maar een paar sporten zichtbaar. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat schansspringen onder de overkoepelende categorie wintersporten.

Tips:

 • Speel live | Als je live naar een sport kijkt en luistert pik je veel sneller informatie op.
 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kan missen. Probeer een verloren weddenschap ook niet meteen terug te verdienen met een andere. Blijf rustig en analyseer wat de volgende goede weddenschap kan zijn.
 • Verdiep je in de sport | Voor Nederlanders is schansspringen geen alledaagse sport. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de sport voordat je een weddenschap plaatst.

Speciale regels

Schansspringen is een buiten- en wintersport. Deze combinatie zorgt er nog wel eens voor dat een wedstrijd op bepaalde momenten stil ligt. Denk bijvoorbeeld aan dichte mist of een sneeuwstorm. Dan is het te gevaarlijk om naar beneden te gaan. Op dat moment wacht de organisatie op beter weer. Dat kan ook de volgende dag pas zijn. Op het moment dat er helemaal geen verbetering in zit dan wordt de wedstrijd geschrapt en vervallen alle inzetten.

Veelgestelde vragen online gokken op schansspringen

Kan ik bij elke bookmaker gokken op schansspringen?

Niet iedere bookmaker heeft odds voor schansspringen ter beschikking. Er zijn wel meer wintersporten waar niet iedere bookmaker odds voor heeft. Denk bijvoorbeeld maar aan langlaufen en freestyle skiën. Zoek via onze kieswijzer uit welke bookmakers wel schansspringen in het pakket hebben.

Is het mogelijk om live te gokken op schansspringen?

Dat hangt van de wedstrijd af. Is het een belangrijke wedstrijd op een groot toernooi en is de wedstrijd live op tv? Dan is de kans heel groot dat je live kunt gokken op schansspringen.

Hoe kom ik aan informatie over schansspringen?

Ga op zoek bij de site van de officiële organisatie van de sport. Volg schansspringers op social media. Lees buitenlandse media die wel over deze sport berichten. Er zijn genoeg mogelijkheden om op de hoogte te blijven.