Home Online gokken op Gokken op schaken

In Nederland is het niet al te populair maar in het buitenland is er zeker animo om te online gokken op schaken. Schaken is een niet alledaagse sport maar wordt wel over de hele wereld beoefend. De grootste toernooien zijn het wereldkampioenschap schaken en het Tata Steel Chess Tournament.

Wat is online gokken op schaken?

Online gokken op schaken is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een schaakwedstrijd of toernooi. Bookmakers bieden niet al te veel markten aan als het gaat om de sport schaken. Daardoor is het vaak alleen mogelijk om in te zetten op de winnaar van een wedstrijd of toernooi.

De Match Odds en Outright markt zijn de markten die het meest voorkomen. Daarbij moet worden opgemerkt dat een gelijkspel (half punt) in het schaken mogelijk is. Deze is dan ook beschikbaar in de Match Odds markt. De Outright markt is altijd beschikbaar voor een toernooi, de Match Odd markt alleen bij grote toernooien.

Hoe werkt online gokken op schaken?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op schaken wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor schaken? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer pagina

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op schaken, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bookmaker Unibet homepage

 3. Selecteer schaken

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Schaken’. Klik daarop om alle beschikbare competities en/of wedstrijden te zien.Schaken selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op waterpolo, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Outright Winner zijn.Schaken markten

 5. Gokken op schaken

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op schaken

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

Het wereldkampioenschap schaken is om de twee jaar en krijgt in de media altijd veel aandacht. In tegenstelling tot andere sporten staat de wereldkampioen van het jaar ervoor altijd in de finale. Zijn tegenstander komt uit de zogenoemde kandidatentoernooi. Tijdens het kandidatentoernooi spelen de mogelijke ‘kandidaten’ tegen elkaar om een winnaar te bepalen. De winnaar daarvan mag het tegen de regerend wereldkampioen opnemen. De beste van twaalf partijen mag zich wereldkampioen noemen.

Het grootste toernooi is het Tata Steel Chess Tournament dat in Nederland wordt georganiseerd. Elk jaar is het ontzettend sterk bezet. Tijdens dit soort evenementen hebben bookmakers markten online om te online gokken op schaken.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op schaken is beperkt waardoor je als wedder niet veel keuze hebt. Alleen het resultaat van de wedstrijd en de toernooiwinnaar worden aangeboden door bookmakers. Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Match Odds | Voorspel wie de wedstrijd wint, inclusief mogelijk gelijkspel.
 • Outrights | Wie wint het toernooi?

Prematch & live

Prematch is het aanbod summier, live is er zelfs helemaal geen aanbod om te gokken op schaken. Al met al is de sport daar niet populair genoeg voor. Daarnaast zijn de regels niet eenvoudig zoals bij tennis of voetbal.

Mobiel online gokken op schaken

Alleen prematch is het mogelijk om te online gokken op schaken. Schaken zal niet in de lijst van populaire sporten staan. Via de A-Z (alle sporten) knop krijg je een overzicht van alle mogelijkheden tijdens gokken op sport. Kies Schaken (eventueel in het Engels chess) om te kijken welke odds er online staan.

Tips

 • Ken de regels | Al met al is schaken een sport waarvan de regels een stuk ingewikkelder zijn dan bij het tennis of darts. Zorg dat je voordat je een weddenschap plaatst, je op de hoogte bent van de regels en de stand van de partij.
 • Ga niet blind inzetten | Schaken komt haast nooit live op tv, je leest of hoort maar weinig van de grootmeesters zelf. Ga dus niet blind inzetten op de huidige wereldkampioen of favoriet.
 • Geduld | Ben je zelf gepassioneerd schaker en zou je in willen zetten op een wedstrijd, maar er is geen aanbod. Dan zal je nog even geduld moeten hebben tot de sport zich evolueert en een inhaalslag maakt op marketing gebied. Pas dan krijgt het meer media aandacht, komt het misschien live op tv en gaan bookmakers het meer aanbieden.

Veelgestelde vragen over gokken op schaken

Waarom is het aanbod van bookmakers zo summier?

Het is geen sport die dagelijks op tv komt met live wedstrijden. Bookmakers weten zelf ook weinig van de huidige situatie in de schaakwereld. Daarom nemen ze geen risico door meer of extra markten aan te bieden.

Is het mogelijk om live te gokken op schaken?

Dat is op dit moment nog niet mogelijk. Maar wie weet zijn er in de toekomst bookmakers die live gokken op schaken aanbieden.

Kan ik gokken op het Tata Steel schaaktoernooi?

Ja dat kan! Het toernooi is een van de grootste en sterkste toernooien ter wereld en bookmakers weten dat. Maar de hoeveelheid markten zal per wedstrijd beperkt blijven.