Home Online gokken op Gokken op schaatsen

Een sport waarvan de populariteit in Nederland ongekend groot is en mede daardoor geven bookmakers je de mogelijkheid om te online gokken op schaatsen. Wereldbekers, Europees- en wereldkampioenschappen en natuurlijk de Olympische spelen zijn de toernooien waar het om draait. Inzetten kan op de Outright en Head to Head markt.

Wat is online gokken op schaatsen?

Online gokken op schaatsen is het plaatsen van een weddenschap, bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning, op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het schaatsen. Tijdens een wedstrijd kan je inzetten op de Head to Head en Outright markt. 

In de Head to Head markt nemen twee schaatsers het tegen elkaar op, en het is aan jou om te kiezen welke van de twee het beste zal presteren. Met de Outright markt kun je inzetten op welke schaatser de wedstrijd of de hele competitie zal winnen.

Hoe werkt online gokken op schaatsen?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op schaatsen wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor schaatsen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op schaatsen, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer schaatsen

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘schaatsen’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op schaatsen, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Head to Head en Outright markt zijn.

 5. Online gokken op schaatsen

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire competities

Eens in de vier jaar zijn de olympische spelen het hoogtepunt voor de schaatsers. Buiten de olympische jaren om zijn de Europees- en wereldkampioenschappen belangrijke toernooien. Zowel op de individuele afstanden als de allround kampioenschappen. Daarnaast zijn er de wereldbekerwedstrijden, een competitie per afstand, verreden over meerdere wedstrijd per jaar.

Soorten weddenschappen

Er zijn drie markten beschikbaar om te online gokken op schaatsen, maar het aanbod binnen deze markten is groter dan gebruikelijk voor wintersporten. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet of team er wint van een andere atleet of team.
 • Native winner | Wat is de nationaliteit van de winnaar of wie is de beste atleet van een bepaald land. 
 • Outrights | Welke atleet of land wint het toernooi of eindigt bijvoorbeeld in de top 3?

Prematch & live

Prematch zijn de bovenstaande markten beschikbaar. Op het moment dat de wedstrijd begint gaan de odds offline. De Head to Head markt komt live terug, tot het moment dat één van de twee schaatsers klaar staat om te starten. Daarna gaat de markt offline. De Outright markt gaat na de start offline en komt niet meer terug.

Mobiel online gokken op schaatsen

Wanneer je een Nederlandse bookmaker met vergunning bezoekt is het mogelijk dat deze de nadruk legt op schaatsen. Als je de mobiele website bezoekt en inlogt, dan kan het zo zijn dat de sport schaatsen meteen in het zicht staat. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop zoeken naar schaatsen.

Tips:

 • Wees goed geïnformeerd | Schaatsen krijgt heel veel aandacht in Nederland wat dus zorgt voor een grote informatiestroom. Maak hier optimaal gebruik van door alles te volgen. 
 • Kijk live | Al het schaatsen komt live op de Nederlandse TV. Dat maakt het nog leuker om te gokken op schaatsen.
 • Speel bewust | Of je nu gokt op schaatsen of tennis, je moet altijd spelen met geld dat je kunt missen. Daardoor kom je niet voor negatieve verrassingen te staan.

Speciale regels

Een schaatser kan gediskwalificeerd worden door een verkeerde baanwissel of valse start. Dan staat er een DSQ achter zijn naam en gaat de weddenschap op deze schaatser verloren. Wanneer er een schaatser niet aan de start verschijnt word je weddenschap geannuleerd.

Veelgestelde vragen online gokken op schaatsen

Kan ik bij elke bookmaker online gokken op schaatsen?

De bookmakers die zich speciaal richten op de Nederlandse markt hebben altijd odds voor schaatsen beschikbaar. Buitenlandse bookmakers geven niet altijd odds voor schaatsen omdat ze daar te weinig van afweten.

Is het mogelijk om live te online gokken op schaatsen?

Ja, dat is mogelijk. De Head to Head markt blijft online voor de schaatsers die nog moeten starten. De Outright markt is alleen prematch beschikbaar en komt niet live terug.

Waarom kan ik schaatsen niet vinden in de lijst met sporten?

Een aantal bookmakers hebben schaatsen geplaatst in de hoofdcategorie wintersporten waar ook vaak shorttrack onder staat vermeld. Andere bookmakers noemen het geen schaatsen maar gebruiken de Engelse benaming Speed Skating.