Home Online gokken op Gokken op rugby

Rugby kent verschillende disciplines maar bij alle disciplines kun je online gokken op rugby. Rugby Union, Rugby League en Rugby Sevens zijn de drie verschillende disciplines in het rugby. De meest bekende is Rugby Union, met onder andere de Six Nations en het WK Rugby. Wedden op rugby is in Nederland nog niet zo populair in vergelijking met andere sporten als voetbal, tennis en darts.

Wat is online gokken op rugby?

Gokken op Rugby is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker op een uitkomst van een wedstrijd of competitie. Je kan een inzetten op een specifieke wedstrijd maar ook over het eindresultaat van een volledige competitie.

Er zijn verschillende soorten weddenschappen mogelijk tijdens het online gokken op rugby. De meest populaire is welk team de wedstrijd wint (Match Odds) of met hoeveel punten verschil (Asian Handicap).

Iedere bookmaker heeft odds voor rugby beschikbaar. Of het nu om de nationale competities van Engeland of Australië gaat, of tijdens de Six Nations. Niet alleen voor Rugby Union zijn er odds te vinden, ook voor de disciplines Rubgy League en Rugby Sevens is er voldoende aanbod. Ondanks dat de populariteit in Nederland niet zo groot is, zijn er voldoende mogelijkheden om te online gokken op rugby.

Hoe werkt online gokken op rugby?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op rugby wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor rugby? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer pagina

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op rugby, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bet365 homepage

 3. Selecteer rugby

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Rugby’. Afhankelijk van de competitie die je zoekt kan je kiezen voor Rugby League of Rugby Union.Rugby selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op rugby, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Outright markt zijn.Rugby Markten

 5. Gokken op rugby

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op rugby

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

Van alle rugby disciplines is Rugby Union het meest op de Nederlandse televisie te zien. De Six Nations en het WK rugby zijn de meest bekende toernooien. Deze worden vaak live uitgezonden op diverse tv kanalen. Sinds enige tijd is Rugby Sevens toegelaten als olympische discipline. Rugby is een sport met wereldwijde beoefening. Het is dan ook niet gek dat een sport als rugby terug te vinden is tijdens de olympische spelen

In het buitenland zijn vooral de competities uit Frankrijk (Top 14), Engeland (Premiership) en Australie (NRL) populair om op te gokken. Alle toppers over de hele wereld spelen in deze competities waardoor het niveau erg hoog is.

Soorten weddenschappen

Bij het online gokken op rugby zijn er een aantal soorten populaire weddenschappen. Bookmakers zetten deze soort weddenschappen (markten) altijd vooraan zodat je niet lang hoeft te zoeken. De meest populaire weddenschappen bij het wedden op rugby zijn:

 • Match Winner | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen, met eventueel gelijkspel
 • Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal punten in de min, de underdog een fictief aantal punten in de plus. Lukt het met deze fictieve punten (handicap) nog altijd om te winnen?
 • HT/FT | Voorspel welk team er in de rust voor staat en nadat de wedstrijd is afgelopen
 • First scoring play | Inzetten op welk team en de manier waarop er voor het eerst gescoord zal worden.
 • Outright | Inzetten op het team of land dat een bepaalde competitie of toernooi zal winnen. Tijdens grote toernooien kan je ook inzetten wie er als laatste zal eindigen, zoals tijdens de Six Nations.

Prematch & live

Het verschil tussen prematch en live gokken op rugby is niet heel groot. Bijna alle markten blijven beschikbaar tijdens het live wedden. Zoals de markt wie er het eerst zal scoren, deze gaat vanzelfsprekend offline wanneer er een score is geweest.

Live online gokken op rugby is met name in Groot-Brittannië populair omdat daar ook de nationale competities live op tv te zien zijn. In Nederland komt er weinig rugby live op tv waardoor het moeilijker is een beeld te krijgen van een team of wedstrijd. Maar tegenwoordig hebben bookmakers live streams beschikbaar, waardoor je toch een aantal wedstrijden live mee kunt pikken.

Mobiel online gokken op rugby

Ga op je mobiel naar de site van de bookmaker toe, en je bent op de mobiele site. Je zal zien dat er weinig verschil in zit met de desktop site. Rugby is een sport die niet heel populair is bij het grote publiek. Je ziet de sport dat ook niet als eerste wanneer je op de mobiele site komt om te online gokken op sport.

Door middel van de A-Z knop zie je alle sporten op alfabetische volgorde staan. Een aantal bookmakers heeft hiervoor de knop All Sports in gebruik. Hierdoor kun je simpel naar de beschikbare rugby discipline of wedstrijd.

Tips

 • Ken de regels per discipline | Misschien lijken alle disciplines op elkaar, maar er zit wel degelijk een verschil in. Zo bestaat een team bij Rugby Union uit 15 spelers en bij Rugby League uit 13. Krijg je voor een try bij Rugby Union vijf punten, terwijl dat bij Rugby League maar vier is.
 • Speel bewust | Zeker tijdens grote toernooien is het leuk om in te zetten voor de extra spanning tijdens de wedstrijd. Maar doe dit wel altijd gecontroleerd en verantwoord met geld dat je kunt missen.
 • Lees Britse media | Voor de Britten is rugby een hele grote sport. Alle ins en outs over teams en spelers vind je bij de Britse media. Zij zitten bovenop het nieuws.

Speciale regels

Wanneer de officiële speeltijd verstreken is, maar de bal nog niet uit het spel is geweest, gaat de wedstrijd door. Het is een soort extra kans voor het team wat in balbezit is. De wedstrijd is pas afgelopen als de reguliere speeltijd voorbij is en het spel stil komt te liggen. 

Wedden op een gelijkspel na de officiële speeltijd is mogelijk via de 3-way match winner odds. Wanneer je de 2-way match winner odds speelt zal de verlenging meetellen. Bij de 3-way odd geldt het resultaat zonder eventuele verlenging.

Veelgestelde vragen over online gokken op rugby

Waarom zijn er verschillende disciplines in het rugby?

In het verleden was rugby geen professionele sport. Op het moment dat in 1892 rugbyspelers werden gecompenseerd voor het spelen van wedstrijden, en daardoor niet op het werk konden verschijnen, is er een splitsing ontstaan. De betaalde tegen de amateurtak. Inmiddels zijn alle disciplines professionele sporten.

Telt een verlenging mee voor mijn weddenschap?

Dat hangt van je weddenschap af. Was het gelijkspel een optie om in te zetten tijdens de weddenschap? Dan telt de verlenging niet mee. Was een gelijkspel geen optie om te zetten? Dan zal de verlening meetellen of je krijgt je inleg terug.

Wat is de beste bookmaker om te online gokken op rugby?

Dat is afhankelijk van de discipline en wedstrijden waar je op in wil zetten. Het WK rugby zal door heel veel bookmakers worden aangeboden. Wil je inzetten op de kleinere competities, dan kan er per bookmaker verschil in zitten.