Home Online gokken op Gokken op roeien

De mogelijkheid om bij bookmakers te online gokken op roeien wordt niet vaak geboden tenzij er grote toernooien zijn, zoals de olympische spelen is. Bookmakers zetten op dat moment Outright markten online voor de verschillende onderdelen. Je kunt dan inzetten wie het onderdeel zal winnen. Soms is er de inzet mogelijkheid om een weddenschap te plaatsen voor een podiumplek.

Wat is online gokken op roeien?

Gokken op roeien is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een roeiwedstrijd of evenement. De Outright markt voor een bepaalde discipline of klasse binnen het roeien komt op dat moment online te staan. 

Roeien bestaat uit verschillende onderdelen en de meeste onderdelen worden over meerdere dagen afgewerkt. Zo kan het voorkomen dat bookmakers na afloop van een kwart of halve finale met vernieuwde odds komen. Deze gaan weer offline wanneer de wedstrijd begint.

Hoe werkt online gokken op roeien?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op roeien wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor roeien? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op roeien, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer cricket

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Roeien’. Klik daarop om alle beschikbare competities of wedstrijden te zien om te online gokken op roeien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te gokken op roeien zijn nu zichtbaar. Dit kan de bekende Outright markt zijn.

 5. Online gokken op roeien

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

Het belangrijkste toernooi binnen de roeisport is de olympische spelen. Eens in de vier jaar probeert iedereen te pieken tijdens dit toernooi. Niet alle onderdelen binnen het roeien zijn een olympisch onderdeel. Het meest prestigieuze onderdeel is de Acht, de boot met acht roeiers en een stuurman. 

Buiten de olympische spelen zijn de wereldbeker en het wereldkampioenschap het meest van belang. De wereldbeker is een competitie over meerdere wedstrijden gedurende het jaar.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te online gokken op roeien blijft beperkt tot de Outright markt. Je kan alleen maar voorspellen welke atleet de wedstrijd zal gaan winnen. Tijdens de olympische spelen bieden bookmakers vaak de mogelijkheid om in te kunnen zetten op een podiumplek.

HIerdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint de wedstrijd of het toernooi? Of wie pakt er bijvoorbeeld een medaille?
 • Head to Head | Online bookmakers zetten twee teams tegen elkaar. Je moet bijvoorbeeld voorspellen wie er het beste zal presteren?

Prematch & live

Prematch kan je inzetten op de Outirght markt. Wanneer de starttijd voor een onderdeel is bereikt gaan deze odds offline. Als het een onderdeel over meerdere dagen betreft, dan bestaat de kans dat er tussentijds vernieuwde odds online komen. Dit kan echter per bookmaker verschillen.

Live gokken op roeien is niet mogelijk. Wanneer een wedstrijd begint gaan de odds offline en deze komen niet terug in het live gedeelte.

Mobiel online gokken op roeien

Als roeien beschikbaar is bij een bookmaker dan kan je snel en eenvoudig via je mobiel gokken op roeien. Met de mobiele site log je in op je bestaande account. Als je nog geen account hebt dan kan je via de mobiele site ook een account aanmaken. 

Na het inloggen zal je niet meteen de sport roeien te zien krijgen. Vaak krijg je eerst de meest populaire sporten in beeld. Zoek via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop naar de sport roeien. Selecteer het toernooi en onderdeel waar je op wilt gokken.

Tips:

 • Weersomstandigheden | Roeien is een buitensport. De wedstrijden worden niet gehouden op open zee maar vaak in een kanaal of meer. De weersomstandigheden kunnen bijvoorbeeld van invloed zijn op het resultaat. Probeer hier rekening mee te houden. 
 • Resultaten in olympisch jaar | Na het olympisch kwalificatietoernooi kunnen de resultaten van de geplaatste atleten vaak met een korreltje zout worden genomen. De focus ligt op de olympische spelen, laat je daar niet toe leiden.
 • Speel bewust | Dat geldt altijd als je aan gokken op sport doet, maakt niet uit voor welke sport. Speel met geld wat je kan missen zodat je bij een verloren weddenschap niet in de problemen komt.

Speciale regels

Vanwege weersomstandigheden kan een wedstrijd wel eens tijdelijk worden gestaakt. De wedstrijd zal dan op een later moment op de dag worden afgewerkt. Het kan zelfs voorkomen dat een wedstrijd wordt verschoven naar de volgende dag. Wanneer er sprake is van zeer harde wind bijvoorbeeld.

Veelgestelde vragen online gokken op roeien

Hoe komt het dat er geen odds beschikbaar zijn voor andere roei evenementen?

Bookmakers baseren de odds op de informatie die beschikbaar is. Als deze ontbreekt, dan neemt een bookmaker geen risico en worden er geen odds voor de wedstrijd gepubliceerd.

Welke onderdelen zijn olympisch?

Er kunnen altijd onderdelen afvallen of worden toegevoegd. De afgelopen jaren waren de Skiff, Dubbel-twee, Lichte dubbel-twee, Twee-zonder, Dubbel-vier, Vier-zonder en de Acht olympische onderdelen

Is live online gokken op roeien mogelijk?

Nee, dat is niet mogelijk. Bookmakers krijgen tijdens de race te weinig tijd om odds te vernieuwen en steeds te updaten.