Home Wedden op Gokken op roeien

De mogelijkheid om bij bookmakers te gokken op roeien wordt niet vaak geboden tenzij het tijdens de olympische spelen is. Bookmakers zetten op dat moment Outright markten online voor de verschillende onderdelen. Je kunt dan inzetten wie het onderdeel zal winnen. Soms is er de inzet mogelijkheid om een weddenschap te plaatsen voor een podiumplek.

Wat is gokken op roeien?

Gokken op roeien is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een roeiwedstrijd of evenement. De Outright markt voor een bepaalde discipline of klasse binnen het roeien komt op dat moment online te staan. 

Roeien bestaat uit verschillende onderdelen en de meeste onderdelen worden over meerdere dagen afgewerkt. Zo kan het voorkomen dat bookmakers na afloop van een kwart of halve finale met vernieuwde odds komen. Deze gaan weer offline wanneer de wedstrijd begint.

Hoe werkt gokken op roeien?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op roeien ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor roeien? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer roeien en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport roeien. Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Het belangrijkste toernooi binnen de roeisport is de olympische spelen. Eens in de vier jaar probeert iedereen te pieken tijdens dit toernooi. Niet alle onderdelen binnen het roeien zijn een olympisch onderdeel. Het meest prestigieuze onderdeel is de Acht, de boot met acht roeiers en een stuurman. 

Buiten de olympische spelen zijn de wereldbeker en het wereldkampioenschap het meest van belang. De wereldbeker is een competitie over meerdere wedstrijden gedurende het jaar.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op roeien blijft beperkt tot de Outright markt. Je kan alleen maar voorspellen welke atleet de wedstrijd zal gaan winnen. Tijdens de olympische spelen bieden bookmakers vaak de mogelijkheid om in te kunnen zetten op een podiumplek.

HIerdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint de wedstrijd of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?
 • Head to Head | Bookmakers zetten twee teams tegen elkaar. Je moet voorspellen wie er het beste zal presteren?

Prematch & live

Prematch kan je inzetten op de Outirght markt. Wanneer de starttijd voor een onderdeel is bereikt gaan deze odds offline. Als het een onderdeel over meerdere dagen betreft, dan bestaat de kans dat er tussentijds vernieuwde odds online komen. Dit kan echter per bookmaker verschillen.

Live gokken op roeien is niet mogelijk. Wanneer een wedstrijd begint gaan de odds offline en deze komen niet terug in het live gedeelte.

Mobiel gokken op roeien

Als roeien beschikbaar is bij een bookmaker dan kan je snel en eenvoudig via je mobiel gokken op roeien. Met de mobiele site log je in op je bestaande account. Als je nog geen account hebt dan kan je via de mobiele site ook een account aanmaken. 

Na het inloggen zal je niet meteen de sport roeien te zien krijgen. Vaak krijg je eerst de meest populaire sporten in beeld. Zoek via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop naar de sport roeien. Selecteer het toernooi en onderdeel waar je op wilt gokken.

Tips:

 • Weersomstandigheden | Roeien is een buitensport. De wedstrijden worden niet gehouden op open zee maar vaak in een kanaal of meer. De weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op het resultaat. Probeer hier rekening mee te houden. 
 • Resultaten in olympisch jaar | Na het olympisch kwalificatietoernooi kunnen de resultaten van de geplaatste atleten vaak met een korreltje zout worden genomen. De focus ligt op de olympische spelen, laat je daar niet toe leiden.
 • Speel bewust | Dat geldt altijd als je aan gokken op sport doet, maakt niet uit voor welke sport. Speel met geld wat je kan missen zodat je bij een verloren weddenschap niet in de problemen komt.

Speciale regels

Vanwege weersomstandigheden kan een wedstrijd wel eens tijdelijk worden gestaakt. De wedstrijd zal dan op een later moment op de dag worden afgewerkt. Het kan zelfs voorkomen dat een wedstrijd wordt verschoven naar de volgende dag. Wanneer er sprake is van zeer harde wind bijvoorbeeld.

Veelgestelde vragen gokken op roeien

Hoe komt het dat er geen odds beschikbaar zijn voor andere roei evenementen?

Bookmakers baseren de odds op de informatie die beschikbaar is. Als deze ontbreekt, dan neemt een bookmaker geen risico en worden er geen odds voor de wedstrijd gepubliceerd.

Welke onderdelen zijn olympisch?

Er kunnen altijd onderdelen afvallen of worden toegevoegd. De afgelopen jaren waren de Skiff, Dubbel-twee, Lichte dubbel-twee, Twee-zonder, Dubbel-vier, Vier-zonder en de Acht olympische onderdelen

Is live gokken op roeien mogelijk?

Nee, dat is niet mogelijk. Bookmakers krijgen tijdens de race te weinig tijd om odds te vernieuwen en steeds te updaten.