Home Wedden op Gokken op rodelen

Rodelen is een olympische sport en daardoor geven bookmakers je de kans om tijdens de olympische spelen te gokken op rodelen. Een sport die je naast de spelen zelden of nooit op TV ziet. Er zijn niet vaak odds beschikbaar voor rodelen. Als er odds beschikbaar zijn dan is het vooral de Outright markt. De markt waar je moet voorspellen wie de wedstrijd zal winnen.

Wat is gokken op rodelen?

Gokken op rodelen is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het rodelen. Inzetten kan vrijwel alleen op de Outright markt. Je voorspelt daar wie de competitie of het toernooi zal winnen.

Tijdens de olympische spelen is mogelijk om naast de winnaar van het goud ook in te zetten op de podiumplaatsen. Dan staat er een top 3 Outright markt naast de gewone Outright markt gegeven.

Hoe werkt gokken op rodelen?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op rodelen ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor rodelen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer rodelen en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport rodelen. Selecteer de wedstrijd of toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Net als voor de meeste wintersporten zijn de olympische spelen het meest belangrijk. Deze staan met rood omcirkeld in de agenda en alle sporters willen op hun top zijn tijdens dit toernooi. Wanneer er geen olympisch jaar is hebben de roddelaars een wereldbeker circuit en wereldkampioenschap.

Soorten weddenschappen

De Outright markt is de enige markt die beschikbaar is om te gokken op rodelen. Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet of team er wint van een andere atleet of team.
 • Outrights | Welke atleet of land wint het toernooi of eindigt in de top 3?

Prematch & live

De bovenstaande markt is prematch beschikbaar. Deze blijven online staan tot het moment dat de wedstrijd begint. Live gokken op rodelen is nog niet beschikbaar bij bookmakers

Mobiel gokken op rodelen

Op de mobiele site of mobiele app van een bookmaker kun je eenvoudig gokken op rodelen. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat rodelen onder de overkoepelende categorie wintersporten. Staat het zelfs daar niet tussen dan is er op dat moment geen wedstrijd of markt beschikbaar om op te gokken.

Tips:

 • Olympisch jaar | Uitslagen in een jaar van de olympische spelen vertekenen. Iedereen wil 100% zijn tijdens de spelen waardoor ze andere toernooien niet alles geven. 
 • Speel bewust | Binnen een minuut is de atleet over de finish. Je kan dus snel winnen maar ook verliezen. Speel altijd met geld wat je kan missen, zodat het na een verloren weddenschap geen nadelige gevolgen heeft.
 • Vergaar informatie | Probeer zo veel mogelijk informatie te vergaren over de sport voordat je een weddenschap plaats. Hiermee verklein je de kans op een verkeerde weddenschap.

Speciale regels

Een wedstrijd kan worden uitgesteld wanneer het te gevaarlijk is om naar beneden te gaan. Denk hierbij aan slecht zicht of harde wind. Dan wordt er gewacht op het moment dat de wedstrijd wel kan worden gestart, dat kan zelfs de volgende dag zijn.

Veelgestelde vragen gokken op rodelen

Wat als een roddelaar kantelt in de baan en de finish niet haalt?

Dan zal deze atleet niet in de eindstand worden opgenomen. Er komt dan een DNF (did not finish) bij de roddelaar te staan. Als je hier op in hebt gezet, gaat de weddenschap helaas verloren.

Is het mogelijk om live te gokken op rodelen?

Nee, dat is niet mogelijk. Binnen een minuut zijn de atleten beneden. Daardoor hebben de bookmakers geen tijd om tijdens de wedstrijd odds online te zetten.

Wat is de belangrijkste informatiebron bij het rodelen?

Je kunt altijd de officiële site bezoeken van de overkoepelende bond. Daar vind je sowieso alle resultaten en nieuws over de sport. Daarnaast kun je buitenlandse media volgen die wel verslag doen van de sport.