Home Wedden op Gokken op pool

Een populaire vorm van biljarten die we steeds vaker terug zijn op tv en daardoor ook het gokken op pool stimuleert. Het is een spel wat eigenlijk iedereen wel een keertje gedaan heeft. Door live beelden van onder andere de Mosconi Cup en het World Cup of Pool geeft de sport een boost. Daardoor is het steeds populairder om te gokken op pool.

Wat is gokken op pool?

Gokken op pool is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een pool wedstrijd of toernooi. Bij bookmakers is het mogelijk om zowel op individuele wedstrijden in te zetten als wie uiteindelijk een toernooi zal winnen.

De aangeboden markten zijn beperkt tot een stuk of drie (standaard) markten. Hierdoor is het aanbod niet al te groot. Pool is nog niet zo’n grote TV sport als snooker waar het aanbod prematch en live wel aanzienlijk is.

Hoe werkt gokken op pool?

 1. Bookmaker selecteren en registreren

  Om te gokken op pool ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor pool? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer pool en plaats een weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport pool. Selecteer de competitie en wedstrijd waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Resultaat

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire competities

Er zijn verschillende varianten te spelen als het gaat om pool. Zo zijn 8-ball, 9-ball en straight-pool de meest bekende spellen. Voor elk van deze varianten is er een speciaal wereldkampioenschap. Maar het grootste en toch wel meest prestigieuze toernooi in het snooker is de Mosconi Cup.

Tijdens de Mosconi Cup spelen de beste spelers van Europa tegen de beste spelers van de Verenigde Staten. Net zoals bij de Ryder Cup bij het golf. Het is een jaarlijks toernooi wat de oneven jaren in de Verenigde Staten wordt gespeeld. In de even jaren wordt de Mosconi Cup georganiseerd in Europa.

Soorten weddenschappen

Het aantal markten bij het gokken op pool is niet zo uitgebreid. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Match Odds | Voorspel welke speler de wedstrijd zal winnen.
 • Asian Handicap | Beide spelers krijgen een fictief aantal goals in de min of plus. Lukt het om met deze fictieve aantal goals (handicap) te winnen?
 • Outrights | Welk team wint de poule of competitie?

Prematch & live

Prematch is het aanbod al niet te groot en dat is live zelfs nog minder. Er zijn bijvoorbeeld geen odds te vinden wanneer er een wereldkampioenschap in één van de varianten bezig is. Alleen de Mosconi Cup krijgt veel aandacht van de bookmakers.

Live beperkt zich tot de Match Odds en deze worden gedurende het wedstrijdverloop aangepast.

Mobiel gokken op pool

Alle bookmakers hebben een mobiele site waar je moeiteloos een weddenschap kunt plaatsen. Er zijn zelfs bookmakers met een special app waardoor je vooral sneller bij een markt van een bepaalde sport kunt komen.

Pool zal niet meteen als eerste sport te zien zijn. Maar via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je een overzicht van alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Zo kun je makkelijk pool vinden in de lijst.

Tips

 • Ken de regels van de pool varianten | In het pool zijn er veel verschillende varianten. Zorg dat je op de hoogte bent van de regels van de variant waar je op in wil zetten. Hierdoor verklein je de kans op een verliesgevende weddenschap.
 • Volg het nieuws | Pool is niet een sport dat dagelijks op tv komt. Hierdoor weet je minder snel welke speler er in vorm is, een blessure heeft, etc. Ga dus op zoek naar het nieuws van de sport. Of volg spelers op social media om op de hoogte te blijven.
 • Speel bewust | Spelers kunnen in één beurt een rack uitspelen. Wat dat betreft kan het snel gaan in het pool. Mede daarom kan je weddenschap snel verloren gaan. Blijf dan de rust bewaren en probeer niet je geld meteen terug te verdienen.

Veelgestelde vragen over gokken op pool

Kan ik op alle disciplines in het pool inzetten?

Nee, er zijn daarvoor te veel varianten in het pool. De meest voorkomende variant om op te gokken is het 9-ball en straight-pool.

Kan ik gokken op alle pooltoernooien?

Nee, dat kan niet. Alleen de grootste toernooien zoals de Mosconi Cup en IPA Champions Cup zijn bij de bookmakers beschikbaar om te gokken.

Hoe kan ik op de lange termijn een winnende speler worden bij het gokken op pool?

Dat zal lastig worden. Mede omdat je niet iedere dag of week op pool kan inzetten. Hierdoor krijg je niet een grote hoeveelheid weddenschappen (sample), waardoor het moeilijker zal zijn om op de lange termijn winstgevend te zijn.