Home Online gokken op Gokken op pool

Een populaire vorm van biljarten die we steeds vaker terug zijn op tv en daardoor ook het online gokken op pool stimuleert. Het is een spel wat eigenlijk iedereen wel een keertje gedaan heeft. Door live beelden van onder andere de Mosconi Cup en het World Cup of Pool geeft de sport een boost. Daardoor is het steeds populairder om te gokken op pool.

Wat is online gokken op pool?

Online gokken op pool is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een pool wedstrijd of toernooi. Bij bookmakers is het mogelijk om zowel op individuele wedstrijden in te zetten als wie uiteindelijk een toernooi zal winnen.

De aangeboden markten zijn beperkt tot een stuk of drie (standaard) markten. Hierdoor is het aanbod niet al te groot. Pool is nog niet zo’n grote TV sport als snooker waar het aanbod prematch en live wel aanzienlijk is.

Hoe werkt online gokken op pool?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op pool wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor pool? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op pool, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer pool

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘pool’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op pool, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Head to Head en Outright Winner markt zijn.

 5. Online gokken op pool

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire competities

Er zijn verschillende varianten te spelen als het gaat om pool. Zo zijn 8-ball, 9-ball en straight-pool de meest bekende spellen. Voor elk van deze varianten is er een speciaal wereldkampioenschap. Maar het grootste en toch wel meest prestigieuze toernooi in het snooker is de Mosconi Cup.

Tijdens de Mosconi Cup spelen de beste spelers van Europa tegen de beste spelers van de Verenigde Staten. Net zoals bij de Ryder Cup bij het golf. Het is een jaarlijks toernooi wat de oneven jaren in de Verenigde Staten wordt gespeeld. In de even jaren wordt de Mosconi Cup georganiseerd in Europa.

Soorten weddenschappen

Het aantal markten bij het online gokken op pool is niet zo uitgebreid. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Match Odds | Voorspel welke speler de wedstrijd zal winnen.
 • Asian Handicap | Beide spelers krijgen een fictief aantal goals in de min of plus. Lukt het om met deze fictieve aantal goals (handicap) te winnen?
 • Outrights | Welk team wint de poule of competitie?

Prematch & live

Prematch is het aanbod al niet te groot en dat is live zelfs nog minder. Er zijn bijvoorbeeld geen odds te vinden wanneer er een wereldkampioenschap in één van de varianten bezig is. Alleen de Mosconi Cup krijgt veel aandacht van de bookmakers.

Live beperkt zich tot de Match Odds en deze worden gedurende het wedstrijdverloop aangepast.

Mobiel online gokken op pool

Alle bookmakers hebben een mobiele site waar je moeiteloos een weddenschap kunt plaatsen. Er zijn zelfs bookmakers met een special app waardoor je vooral sneller bij een markt van een bepaalde sport kunt komen.

Pool zal niet meteen als eerste sport te zien zijn. Maar via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je een overzicht van alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Zo kun je makkelijk pool vinden in de lijst.

Tips

 • Ken de regels van de pool varianten | In het pool zijn er veel verschillende varianten. Zorg dat je op de hoogte bent van de regels van de variant waar je op in wil zetten. Hierdoor verklein je de kans op een verliesgevende weddenschap.
 • Volg het nieuws | Pool is niet een sport dat dagelijks op tv komt. Hierdoor weet je minder snel welke speler er in vorm is, een blessure heeft, etc. Ga dus op zoek naar het nieuws van de sport. Of volg spelers op social media om op de hoogte te blijven.
 • Speel bewust | Spelers kunnen in één beurt een rack uitspelen. Wat dat betreft kan het snel gaan in het pool. Mede daarom kan je weddenschap snel verloren gaan. Blijf dan de rust bewaren en probeer niet je geld meteen terug te verdienen.

Veelgestelde vragen

Kan ik op alle disciplines in het pool inzetten?

Nee, er zijn daarvoor te veel varianten in het pool. De meest voorkomende variant om op te gokken is het 9-ball en straight-pool.

Kan ik gokken op alle pooltoernooien?

Nee, dat kan niet. Alleen de grootste toernooien zoals de Mosconi Cup en IPA Champions Cup zijn bij de bookmakers beschikbaar om te gokken.

Hoe kan ik op de lange termijn een winnende speler worden bij het gokken op pool?

Dat zal lastig worden. Mede omdat je niet iedere dag of week op pool kan inzetten. Hierdoor krijg je niet een grote hoeveelheid weddenschappen (sample), waardoor het moeilijker zal zijn om op de lange termijn winstgevend te zijn.