Home Online gokken op Gokken op politiek

Het is iets waar je misschien niet helemaal aan zou denken maar online gokken op politiek is bij heel veel bookmakers mogelijk. Wanneer er grote politieke verkiezingen zijn spelen bookmakers hier op in door allerlei markten aan te bieden. Denk hierbij aan Outright en Over/Under markten.

Wat is online gokken op politiek?

Online gokken op politiek is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst die gerelateerd is aan een verkiezing of andere vorm van politiek. Als voorbeeld voor de Nederlandse politiek zijn er de tweede kamer verkiezingen. Dan kan je inzetten op welke partij bijvoorbeeld de verkiezingen zal winnen.

Maar niet alleen landelijk verkiezingen krijgen de aandacht van bookmakers. Je kan ook inzetten op de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Of wanneer er grote Europese verkiezingen zijn staan er ook odds online. Het is dus een markt die niet gaat over sport, net zoals bij het gokken op TV specials.

Hoe werkt online gokken op politiek?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op politiek wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor politiek? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op politiek, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer politiek

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de ‘sport’ politiek. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op politiek, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Head to Head en Outright Winner markt zijn.

 5. Online gokken op politiek

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Populaire verkiezingen

De landelijke verkiezingen zijn erg populair. Net als de verkiezingen in de grote landen als het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten kun je naast de algehele winst van de verkiezingen ook inzetten wat het resultaat per staat zal zijn.

Europese referenda zijn ook manieren om te gokken op politiek. De meest bekende vorm in het verleden is de Brexit. In de toekomst zullen er ongetwijfeld meer referenda komen waar bookmakers op inspelen.

Soorten weddenschappen

Het is vanzelfsprekend dat het bij gokken op politiek vooral gaat om de hoeveelheid stemmen/zetels. De Over/Under markt is hierdoor de meest populaire markt naast de Outright markt. Hieronder een overzicht van de meest populaire weddenschappen:

 • Total Votes/Seats Over/Under | Hoeveel stemmen/zetels zal een partij halen? Is da hoger (Over) of lager (Under) dan een bepaald aantal?
 • Outrights | Welke partij zal de verkiezingen winnen?

Prematch & live

Met name tijdens het live wedden is het mogelijk om te blijven inzetten op de Outrights markt. Zeker met de verkiezingen in de Verenigde Staten, waar per staat de uitslag naar voren komt. Hierdoor zijn er flink wat schommelingen in de odds mogelijk, zeker wanneer een uitslag anders is dan verwacht.

Mobiel online gokken op politiek

Ondanks dat politiek niet echt een sport is, blijft het mogelijk om via je mobiel te online gokken op politiek. Of je nu via de mobiele site of de app van de bookmaker wilt inzetten, het kan beide eenvoudig en simpel. Inloggen doe je met je bestaande account en via de A-Z (alle sporten) knop kom je vanzelf politiek tegen in de lijst.

Tips

 • Speel niet in op emoties | Dat je zelf een politieke voorkeur voor een partij hebt wil niet zeggen dat deze ook de verkiezing zal winnen. Je moet altijd objectief naar een weddenschap kunnen blijven kijken.
 • Ook bij politiek zijn er verrassingen | Net als bij sport kan er in de politiek ook een grote verrassing voorkomen. De Brexit en de winst van Trump zijn hier twee goede voorbeelden van. Zekerheidjes bestaan ook in de politiek niet.
 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kunt missen, ook wanneer het om gokken op politiek gaat.

Speciale regels

Bij politieke verkiezingen volgt altijd een officiële uitslag. Deze kan één of twee dagen later zijn dan de dag van de verkiezingen. Hierdoor kan het voorkomen dat je winnende weddenschap wat later zal worden uitgekeerd dan gebruikelijk.

Veelgestelde vragen over online gokken op politiek

Waarom kan ik online gokken op politiek?

De bookmakers hebben de afgelopen jaren gezien dat er toch wel animo voor is. Daarnaast zijn de grote verkiezingen altijd goed te volgen op TV, waardoor het grote publiek er informatie over krijgt.

Er zijn stemmen ongeldig verklaard, heeft dat gevolgen voor mijn weddenschap?

Uiteindelijk is de officiële uitslag doorslaggevend. Ongeldige stemmen komen tijdens elke verkiezingen voor, alleen is er bij sommige landen beter toezicht hierop waardoor de uitslag legitiem is.

Kan ik zelf de kans op een winnende weddenschap vergroten door te stemmen op een partij waar ik op in heb gezet?

In dit geval kan je inderdaad zelf, als buitenstaander, invloed uitoefenen op het resultaat van de verkiezingen. Iets wat je bij een voetbal of tennis niet het geval is.