Home Wedden op Gokken op pesapallo

Er zijn van die sporten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden maar gokken op pesapallo kan tegenwoordig ook bij bookmakers. Pesapallo is een van oorsprong Finse sport die gerelateerd is aan het honkbal. Tegenwoordig is de sport niet alleen maar een Finse aangelegenheid. Mede daardoor komen bookmakers met odds voor pesapallo wedstrijden.

Wat is gokken op pesapallo?

Gokken op pesapallo is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een pesapallo wedstrijd of competitie. Inzetten op pesapallo kan op individuele wedstrijden uit een competitie en op de uiteindelijke winnaar.

Er zijn ongeveer vijf markten beschikbaar om te gokken op pesapallo. Het aanbod is zo laag omdat de sport geen wereldwijde status geniet. Hierdoor is de markt beperkt en het aanbod daarop afgesteld.

Hoe werkt gokken op pesapallo?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op pesapallo ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor pesapallo? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer pesapallo en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport pesapallo. Selecteer de competitie en wedstrijd waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire competities

Het grootste toernooi is misschien wel het wereldkampioenschap pesapallo, maar de meest populaire competitie is de nationale competitie van Finland. De Finse competitie zit op een ongekend hoog niveau in vergelijking met andere competities of toernooien.

Soorten weddenschappen

Gemiddeld zijn er ongeveer vijf markten beschikbaar om te gokken op pesapallo. Hieronder staat een overzicht gegeven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Match Odds | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen, inclusief mogelijk gelijkspel.
 • Moneyline | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen, inclusief verlenging.
 • Total Runs Over/Under | Voorspel of het totaal aantal runs van beide teams samen hoger (Over) of lager (Under) is dan een bepaalde hoeveelheid.
 • Double Chance | Je zet in op twee mogelijke resultaten zoals de 1X (thuiszege of gelijkspel) of X2 (gelijkspel of uitzege).
 • Outrights | Welk team wint de competitie of toernooi?

Prematch & live

Voor de wedstrijd begint zijn de hierboven vermelde markten allemaal beschikbaar. Op het moment dat er een wedstrijd begint verdwijnen de markten en komt er maar één markt live terug. Dat is de markt van de Match Odds. Het kan zijn dat er meer markten live komen, dat is afhankelijk van de wedstrijd.

Mobiel gokken op pesapallo

Gokken op pesapallo gaat net zo makkelijk op je mobiel of tablet als via je desktop of laptop. Je logt in via de mobiele site van de bookmaker en gaat naar de sport pesapallo. Als je pesapallo niet meteen ziet kies je voor de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop. Dan krijg je een overzicht van alle sporten op een rij.

Tips:

 • Zet niet domweg in | Dat geldt natuurlijk voor alle sporten. Door zomaar lukraak in te zetten is de kans om op de lange termijn winstgevend te zijn zeer klein. 
 • Gebruik money management | Een belangrijke tip om te zorgen dat je langer door kunt blijven spelen, zelfs na een paar verloren weddenschappen.
 • Kijk na het inzetten de wedstrijd | Er is niets leuker dan na een weddenschap de wedstrijd kijken. Je zal zien dat er meer beleving bij komt kijken.

Speciale regels

De meeste bookmakers zien een gespeelde wedstrijd pesapallo nadat er twee innings zijn gespeeld. Wanneer de wedstrijd niet meer kan worden hervat na bijvoorbeeld drie innings, dan geldt de score op dat moment als definitieve uitslag.

Veelgestelde vragen gokken op pesapallo

Waarom geven de bookmakers odds voor pesapallo?

Het is in Nederland geen bekende sport maar in bepaalde landen wel. Er zal vanuit het verleden wel vraag bij bookmakers zijn geweest om odds voor pesapallo aan te bieden.

Zijn er nog maar onbekende sporten waar je op kan gokken?

De lijst met sporten is best lang. Neem anders even een kijkje op onze gokken op sport site, daar staan alle sporten op een rij.

Kan ik bij elke bookmaker odds vinden voor pesapallo?

Bijna iedere bookmaker heeft odds beschikbaar voor pesapallo. Wil je precies weten welke dit zijn? Vul dan onze kieswijzer in.