Home Wedden op Gokken op paardrijden

In Nederland is paardrijden altijd een populaire sport geweest met live beelden van diverse evenementen en mede daardoor is gokken op paardrijden mogelijk. Tijdens de olympische spelen zijn er drie onderdelen in het paardrijden. Dressuur, Eventing en Jumping zijn de drie onderdelen. Je kan op alle drie de onderdelen inzetten maar de markt blijft beperkt tot de Outright.

Wat is gokken op paardrijden?

Gokken op paardrijden is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd of toernooi op één van de drie onderdelen uit het paardrijden. Individuele weddenschappen zoals de Head to Head markt zijn vaak niet beschikbaar. Het blijft bij enkel de Outright markt.

De Outright markt tijdens de olympische spelen gaat niet alleen om wie de gouden medaille wint maar ook wie er nog meer op het podium komt. Dat kan individueel per atleet maar ook in teamverband per land.

Hoe werkt gokken op paardrijden?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op paardrijden ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor paardrijden? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer paardrijden en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport paardrijden. Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

In het paardrijden zijn er veel prestigieuze toernooien gedurende het jaar. Er gaat veel geld gemoeid in de paardensport waardoor het prijzengeld voor het winnende paard, en team, bij veel evenementen hoog is. 

Tijdens de olympische spelen is het prijzengeld voor een zege niet hoog in vergelijking met andere toernooien. Toch zijn de olympische spelen voor ruiters ontzettend belangrijk. Het prijzengeld is dan niet zo hoog, een paard dat goud pakt stijgt wel enorm in waarde.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op paardrijden blijft beperkt tot de Outright markt. Je kan inzetten op wie de winnaar wordt van een onderdeel uit de paardensport. Tijdens de olympische spelen kan je ook inzetten welke ruiter of land er een medaille (top 3) wint.

Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?

Prematch & live

Voor alle onderdelen binnen de paardensport geldt dat ze alleen maar prematch te spelen zijn. De Outright markt zal vlak voor de start van het toernooi offline gaan en komt niet meer terug. Dat komt omdat alle onderdelen uit de paardensport op dezelfde dag worden afgewerkt. Hierdoor hebben de bookmakers geen tijd om vernieuwde odds te plaatsen.

Mobiel gokken op paardrijden

Net als alle andere sporten kan je mobiel gokken op paardrijden. Maar dan moet op dat moment paardrijden wel beschikbaar zijn. Je kan via de mobiele site inloggen met je bestaande account. Zoek daarna via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop naar de sport paardrijden. Je ziet de beschikbare toernooien staan. Selecteer de discipline en onderdeel waar je op in wil zetten. Daarna is het een kwestie van inzet bepalen en weddenschap plaatsen.

Tips:

 • Wees niet chauvinistisch | Nederland heeft altijd deelnemers in de paardensport maar laat je niet blind maken door chauvinisme. Is de Nederlandse deelname wel zo goed als je denkt?
 • Olympisch jaar | Niet alleen de atleten maar ook de paarden moeten in topconditie aan de start van de olympische spelen verschijnen. Hierdoor kunnen ze andere toernooien gedurende dat jaar als training zien. Daardoor kunnen de resultaten vertekenen.
 • Jurysport | Dressuur is een jurysport binnen het paardrijden. Een jury probeert objectief te zijn maar dat lukt niet altijd.

Veelgestelde vragen gokken op paardrijden

Waarom kan ik paardrijden niet vinden tussen de lijst?

Paardrijden staat vaak in de categorie olympische spelen. Wanneer je een bookmaker hebt met een Engelse site dan staat paardrijden er als Equestrian.

Waarom is alleen de Outright markt beschikbaar?

Er zijn in de paardensport twee factoren. Niet alleen de ruiter maar ook het paard. Dat is vaak een factor waar de bookmakers geen weet van hebben. Is het paard wel 100% fit? Door deze factoren zijn bookmakers huiverig om meerdere markten online te zetten.

Is live gokken op paardrijden mogelijk?

Nee, live gokken op paardrijden is niet mogelijk. Alle drie de evenementen binnen het paardrijden worden op één dag beslist. Hierdoor hebben bookmakers geen tijd om vernieuwde Outright odds te plaatsen.