Home Online gokken op Gokken op paardrijden

In Nederland is paardrijden altijd een populaire sport geweest met live beelden van diverse evenementen en mede daardoor is online gokken op paardrijden mogelijk. Tijdens de olympische spelen zijn er drie onderdelen in het paardrijden. Dressuur, Eventing en Jumping zijn de drie onderdelen. Je kan op alle drie de onderdelen inzetten maar de markt blijft beperkt tot de Outright.

Wat is online gokken op paardrijden?

Online gokken op paardrijden is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een wedstrijd of toernooi op één van de drie onderdelen uit het paardrijden. Individuele weddenschappen zoals de Head to Head markt zijn vaak niet beschikbaar. Het blijft bij enkel de Outright markt.

De Outright markt tijdens de olympische spelen gaat niet alleen om wie de gouden medaille wint maar ook wie er nog meer op het podium komt. Dat kan individueel per atleet maar ook in teamverband per land.

Hoe werkt online gokken op paardrijden?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op paardrijden wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor paardrijden? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op paardrijden, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer paardrijden

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘paardrijden’. Daar vind je alle actuele wedstrijden en competities. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op paardrijden, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Outright Winner en/of Head to Head markt zijn.

 5. Gokken op paardrijden

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

In het paardrijden zijn er veel prestigieuze toernooien gedurende het jaar. Er gaat veel geld gemoeid in de paardensport waardoor het prijzengeld voor het winnende paard, en team, bij veel evenementen hoog is. 

Tijdens de olympische spelen is het prijzengeld voor een zege niet hoog in vergelijking met andere toernooien. Toch zijn de olympische spelen voor ruiters ontzettend belangrijk. Het prijzengeld is dan niet zo hoog, een paard dat goud pakt stijgt wel enorm in waarde.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op paardrijden blijft beperkt tot de Outright markt. Je kan inzetten op wie de winnaar wordt van een onderdeel uit de paardensport. Tijdens de olympische spelen kan je ook inzetten welke ruiter of land er een medaille (top 3) wint.

Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?

Prematch & live

Voor alle onderdelen binnen de paardensport geldt dat ze alleen maar prematch te spelen zijn. De Outright markt zal vlak voor de start van het toernooi offline gaan en komt niet meer terug. Dat komt omdat alle onderdelen uit de paardensport op dezelfde dag worden afgewerkt. Hierdoor hebben de bookmakers geen tijd om vernieuwde odds te plaatsen.

Mobiel gokken op paardrijden

Net als alle andere sporten kan je mobiel gokken op paardrijden. Maar dan moet op dat moment paardrijden wel beschikbaar zijn. Je kan via de mobiele site inloggen met je bestaande account. Zoek daarna via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop naar de sport paardrijden. Je ziet de beschikbare toernooien staan. Selecteer de discipline en onderdeel waar je op in wil zetten. Daarna is het een kwestie van inzet bepalen en weddenschap plaatsen.

Tips:

 • Wees niet chauvinistisch | Nederland heeft altijd deelnemers in de paardensport maar laat je niet blind maken door chauvinisme. Is de Nederlandse deelname wel zo goed als je denkt?
 • Olympisch jaar | Niet alleen de atleten maar ook de paarden moeten in topconditie aan de start van de olympische spelen verschijnen. Hierdoor kunnen ze andere toernooien gedurende dat jaar als training zien. Daardoor kunnen de resultaten vertekenen.
 • Jurysport | Dressuur is een jurysport binnen het paardrijden. Een jury probeert objectief te zijn maar dat lukt niet altijd.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik paardrijden niet vinden tussen de lijst?

Paardrijden staat vaak in de categorie olympische spelen waaronder bijvoorbeeld ook de sporten kanovaren en gymnastiek vallen. Wanneer je een bookmaker hebt met een Engelse site dan staat paardrijden er als Equestrian.

Waarom is alleen de Outright markt beschikbaar?

Er zijn in de paardensport twee factoren. Niet alleen de ruiter maar ook het paard. Dat is vaak een factor waar de bookmakers geen weet van hebben. Is het paard wel 100% fit? Door deze factoren zijn bookmakers huiverig om meerdere markten online te zetten.

Is live gokken op paardrijden mogelijk?

Nee, live gokken op paardrijden is niet mogelijk. Alle drie de evenementen binnen het paardrijden worden op één dag beslist. Hierdoor hebben bookmakers geen tijd om vernieuwde Outright odds te plaatsen.