Home Wedden op Gokken op Olympische Spelen

Om de twee jaar is het mogelijk om te gokken op Olympische Spelen, het gaat dan over de Zomer- en Winterspelen. Alle bookmakers hebben dan odds beschikbaar voor alle olympische sporten en disciplines. Inzetten is mogelijk op allerlei verschillende soorten markten als Head to Head en natuurlijk de Outright markt, wie de gouden medaille zal winnen.

Wat is gokken op Olympische Spelen?

Wedden op Olympische Spelen is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd of competitie tijdens de Olympische Spelen. Inzetten kan op individuele deelnemers maar ook op landenteams die deelnemen aan het toernooi.

Hierbij gaat het niet alleen om het winnen van een bepaalde discipline, maar ook hoe goed een bepaalde sporter of land zal presteren tijdens de Olympische Spelen. Denk bijvoorbeeld hoeveel medailles een land of bepaalde sporter zal winnen tijdens het toernooi.

Hoe werkt gokken op Olympische Spelen?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te wedden op Olympische Spelen ga je naar de juiste bookmaker met een Nederlandse vergunning. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor Olympische Spelen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer Olympische Spelen en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport Olympische Spelen. Selecteer de wedstrijd of toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Olympische Zomer- en Winterspelen

Gokken op Olympische Spelen kan op twee momenten, namelijk tijdens de Zomer- en Winterspelen. De Olympische zomerspelen is een groter toernooi ten opzichte van de Olympische winterspelen. Er zijn namelijk meer sporten en disciplines onder deze sporten bij de zomerspelen in vergelijking met de winterspelen.

Daardoor is het aanbod groter omdat er vanzelf meer markten beschikbaar zijn om op te gokken. Atletiek heeft bijvoorbeeld al ontzettend veel verschillende disciplines en wordt ook gezien als het hoogtepunt tijdens de zomerspelen.

Soorten weddenschappen

Per sport zijn er tal van markten beschikbaar tijdens de Olympische Spelen. Afhankelijk van de verschillende sport zijn er diverse markten aan gekoppeld. Kijk bij de individuele sport pagina’s om te zien welke markten er worden aangeboden.

Voor nu nemen we alleen de markten onder de loep die gekoppeld zijn aan het Olympisch toernooi. Hieronder een overzicht van deze markten:

 • Outrights | Er zijn diverse Outright markten te vinden voor het Olympisch toernooi. Denk hierbij aan welk land de meeste gouden medailles zal winnen of welk land de meeste medailles zal winnen.
 • Over/Under | Tijdens deze markt kan je inzetten of een bepaalde sporter of land meer of minder dan een bepaald aantal medailles zal winnen, of van welke kleur.

Prematch & live

De bovenstaande markten zijn alleen prematch beschikbaar, dus wanneer het toernooi of een bepaalde speler van start is gegaan, zal deze markt verdwijnen. Dat wil niet zeggen dat live gokken niet beschikbaar is tijdens het toernooi, maar dat zal dan gaan over de individuele sporten en wedstrijden zelf.

Mobiel gokken op Olympische Spelen

Op de mobiele site of mobiele app van een bookmaker kun je eenvoudig wedden op Olympische Spelen. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien.

Bookmakers kunnen op twee verschillende manieren de Olympische Spelen aanbieden. Alle sporten worden individueel aangeboden en daardoor staan ze gewoon op alfabetische volgorde in de lijst met sporten terecht.

Of bookmakers geven de Olympische Spelen een aparte categorie met daaronder alle Olympische sporten. Je ziet dan Olympische Spelen in de lijst met sporten staan en wanneer je daar op klikt zie je alle sporten die er zijn tijdens de Olympische Spelen.

Tips:

 • Olympisch jaar | Uitslagen in een jaar van de olympische spelen vertekenen. Iedereen wil 100% zijn tijdens de spelen waardoor ze andere toernooien niet alles geven. 
 • Speel bewust | Ga niet blind op iedere sport inzetten, want je komt ongetwijfeld sporten tegen die niet of amper of televisie ziet.
 • Druk op de favoriet | Voor heel veel sporten is een gouden medaille bij de Olympische Spelen het hoogst haalbare. Er staat daardoor altijd heel veel druk op sporters die de absolute favoriet zijn om goud te winnen. Met die druk omgaan is niet voor iedereen weggelegd, waardoor je de favoriet lang niet altijd wint.

Speciale regels

Er zijn geen speciale regels als het gaat om weddenschappen tijdens de Olympische Spelen. Het resultaat, van bijvoorbeeld de medaillespiegel aan het einde van het toernooi, staat vast. Als er later blijkt dat bepaalde atleten doping hebben gebruikt en hun medaille in moeten leveren dan heeft dit geen invloed op de toenmalige weddenschap.

Veelgestelde vragen gokken op Olympische Spelen

Wat als een atleet op het laatste moment geblesseerd af is gehaakt en daardoor niet kan deelnemen?

Zolang de atleet waarop je een weddenschap hebt geplaatst niet heeft deelgenomen aan het toernooi krijg je de inleg terug. Stel de atleet wel aan een serie of wedstrijd heeft deelgenomen in de poulefase en moet daarna afhaken vanwege bijvoorbeeld een blessure, dan verlies je de weddenschap.

Is het mogelijk om live te gokken op Olympische Spelen?

Ja, op de sporten binnen de Olympische Spelen is dat mogelijk. Het is niet mogelijk om live te gokken op weddenschappen die betrekking hebben op het totale resultaat van de Olympische spelen, zoals de medaillespiegel.

Wat is de belangrijkste informatiebron bij het Olympische Spelen?

De Olympische Spelen heeft vaak zelf een eigen website waarop de laatste standen van de medaillespiegel staan gegeven. Zowel voor landen als individuele spelers.