Home Wedden op Gokken op noordse combinatie

Een sport die je in Nederland niet kan beoefenen maar je kan via bookmakers wel gokken op noordse combinatie. Een olympische sport waar schansspringen en langlaufen worden gecombineerd. Naast de individuele discipline is er ook een landen en mix landen competitie. Bookmakers geven je de mogelijkheid om in te zetten op de Head to Head en Outright markt.

Wat is gokken op noordse combinatie?

Wedden op noordse combinatie is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het noordse combinatie. Inzetten kan op de Head to Head markt en via de Outright markt. 

Met behulp van de Head to Head markt kan je bepalen welke atleet er beter presteert ten opzichte van een andere atleet. Met de Outright markt bepaal je welke atleet er uiteindelijk het wedstrijd of competitie zal winnen.

Hoe werkt gokken op noordse combinatie?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te wedden op noordse combinatie ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor noordse combinatie? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer noordse combinatie en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport noordse combinatie. Selecteer de wedstrijd of competitie waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire wedstrijden

De Olympische spelen is het meest belangrijke wedstrijd waar gokken op noordse combinatie mogelijk is. Daar leggen deze atleten de nadruk op en proberen tijdens de olympische spelen optimaal in conditie te zijn. Daarnaast zijn er de wereldkampioenschappen en de wereldbeker. De wereldbeker is een competitie over meerdere wedstrijden gedurende het hele seizoen.

Soorten weddenschappen

Het aanbod is niet al te groot met ongeveer maar twee markten per wedstrijd om te gokken op noordse combinatie. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet of team er wint van een andere atleet of team.
 • Outrights | Welke atleet of team wint het toernooi of eindigt in de top 3?

Prematch & live

De twee bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar en gaan offline wanneer de wedstrijd begint. De Head to Head markt kan van prematch naar het live wedden overgaan tot het moment dat één van de twee atleten van start gaan. Ondanks dat de verschillende disciplines uit het noordse combinatie op verschillende dagen zijn, komen er geen odds meer online nadat één discipline is begonnen.

Mobiel gokken op noordse combinatie

Op de mobiele site van een bookmaker kan je mobiel wedden op noordse combinatie. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Langlaufen is een wintersport en daardoor kan deze staan in de categorie wintersporten.

Tips:

 • Gok niet blind | Als je blind in wil zetten kan je dat beter op roulette doen. Zorg dat je kennis en informatie hebt over de sport waar je op wil gokken. Daarmee voorkom je verkeerde weddenschappen.
 • Speel bewust | Door je saldo op te delen in stukjes, en jezelf op te leggen dat je steeds maximaal één stukje mag inzetten op één wedstrijd, zorg je ervoor dat je ook na een verloren weddenschap nog kan spelen.
 • Bewaar de rust | Mocht je een verkeerde weddenschap afsluiten, blijf dan rustig. Probeer niet meteen je geld terug te winnen met een sport waarvan je geen verstand of informatie hebt.

Veelgestelde vragen gokken op noordse combinatie

Nemen bij de noordse combinatie dezelfde atleten deel als bij het schansspringen?

Nee, de noordse combinatie is echt een aparte discipline. Natuurlijk zou een schansspringer veel verder springen ten opzichte van een noordse combinatie atleet. Maar tijdens het langlaufen zou de schansspringer weer ontzettend veel tijd verliezen.

Waaruit bestaat de noordse combinatie?

Deze bestaat uit schansspringen, noords skiën en langlaufen. Wie gemiddeld het beste is over deze drie onderdelen wint.

Kan ik mobiel gokken op noordse combinatie?

Ja dat kan, mits de sport beschikbaar is bij de bookmaker.