Home Wedden op Gokken op netball

Het is geen olympische of populaire sport in Nederland maar je kan wel gokken op netball. De sport is populair in alle landen die vroeger tot het Britse rijk hoorde. Inzetten kan op verschillende competities uit diverse landen. Daarnaast komt de sport op de commonwealth games en heeft het een eigen wereldkampioenschap. Er worden door de bookmakers diverse markten aangeboden zoals Match Odds en Total Points Over/Under.

Wat is gokken op netball?

Wedden op netball is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een netball wedstrijd of competitie. Tijdens een wedstrijd kan je inzetten op de Match Odds, Total Points Over/Under, Asian Handicap en Outirghts markt.

Niet iedere bookmaker heeft odds voor Netball beschikbaar. Daardoor kan het aanbod per bookmaker variëren. Heb je een bookmaker die zich richt op de Britse markt dan is de kans vele malen groter dat zij netball aanbieden. Dit komt omdat de sport daar populair is.

Hoe werkt gokken op netball?

 1. Bookmaker selecteren en registreren

  Om te wedden op netball ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor netball? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer netball en plaats een weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport netball. Selecteer de wedstrijd of toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Resultaat

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Het grootste toernooi binnen netball is het wereldkampioenschap dat eens in de vier jaar wordt gehouden. Daarnaast zijn de commonwealth games belangrijk. De sport is het populairst in de landen die deel uitmaken van het oude Britse rijk (gemenebestlanden). Waardoor alle landen waar de sport wordt gespeeld hierbij aanwezig zijn. Deze sport zal je niet terugzien op de Olympische spelen.

Soorten weddenschappen

Er zijn een aantal markten beschikbaar om te gokken op netball. Hieronder staat een overzicht gegeven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Match Odds | Voorspel welk team de wedstrijd wint
 • Over/Under Total Point | Zal een team meer (Over) of minder (Under) punten scoren tijdens een wedstrijd. Deze markt is ook van toepassing op het totaal aantal punten over de hele wedstrijd.
 • Asian Handicap | De favoriet krijgt een aantall fictieve punten in de min, de underdog een aantal fictieve punten in de plus. Lukt het om ondanks of met dit aantal fictieve punten alsnog te winnen?
 • Outrights | Voorspel welk team het toernooi of competitie zal winnen.

Premtach & live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar. Deze blijven online staan tot het moment dat de wedstrijd begint. Netball wedstrijden komen niet live op de Nederlandse TV maar waar de sport wel populair is komt deze wel op TV. Hierdoor zijn er altijd streams beschikbaar en is live wedden op netball mogelijk.

Mobiel gokken op netball

Als netball beschikbaar is dan is het vrij eenvoudig om via je mobiel in te zetten. Op de mobiele site van de bookmaker zijn er maar een paar sporten zichtbaar. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Selecteer vervolgens netball en het toernooi of wedstrijd waar je op in wil zetten. 

Tips

 • Ken de regels | Het is een sport die we in Nederland niet vaak te zien krijgen. Hierdoor zijn de regels misschien niet bij iedereen bekend. Zorg dat je eerst weet wat de spelregels zijn voordat je gaat inzetten.
 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kan missen. Probeer een verloren weddenschap ook niet meteen terug te verdienen met een andere. Blijf rustig en analyseer wat de volgende goede weddenschap kan zijn.
 • Verdiep je in de sport | Voor Nederlanders is netball geen alledaagse sport. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de sport voordat je een weddenschap plaatst.

Veelgestelde vragen over gokken op netball

Kan ik bij elke bookmaker gokken op netball?

Nee, de sport zal eerder bij bookmakers te vinden zijn die zich ook op de Britse markt richten.

Is netball niet hetzelfde als korfbal?

Nee, ondanks dat de twee sporten op elkaar lijken is netball niet als korfbal.

Kan ik live gokken op netball?

Dat is afhankelijk van de wedstrijd maar in veel gevallen is het mogelijk om live te gokken op netball.