Home Wedden op Gokken op motorsports

Er zijn heel veel verschillende gemotoriseerde sporten en klassen. Bookmakers voegen alles samen in één categorie waardoor je kan gokken op motorsports. Welke klassen er onder deze categorie vallen is afhankelijk van de bookmaker. Sommige zetten namelijk Formule 1 buiten de motorsports categorie. Andere maken onderscheid in auto- en motorsport.

Wat is gokken op motorsports?

Wedden op motorsports is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een race of competitie in de motorsport. Inzetten kan, afhankelijk van de raceklasse, op de Head to Head markt en op de Outright markt. 

Met behulp van de Head to Head markt kan je bepalen welke coureur er beter presteert ten opzichte van een andere coureur. Met de Outright markt bepaal je welke coureur er uiteindelijk de race of competitie zal winnen.

Hoe werkt gokken op motorsports?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te wedden op motorsports ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor motorsports? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer motorsports en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport motorsports. Selecteer de klasse en race waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de race te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

De beste Nederlandse bookmakers

Bet365

Degelijke bookmaker met Engelse roots!

Een familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een grote bookmaker.. Met een bonus tot wel €100 aan wedkredieten. Lees meer

TOTO

Vroeger bij de sigarenboer, nu online bookmaker!

Waar je eerst naar de sigarenboer ging om in te zetten, kan dat nu vanuit je luie stoel bij online bookmaker Toto. Lees meer

Populaire klassen

Mocht Formule 1 door een bookmaker in de categorie motorsports zijn geplaatst dan is dit de meest populaire klasse. Andere klasse die voorkomen in deze categorie zijn Nascar, Indycar en WRC (Rally). Al plaatsen sommige bookmakers deze raceklassen ook onder het kopje autosport.

Er zijn bookmakers die alleen maar motorfiets klassen in deze categorie plaatsen zoals de MotoGP, Moto2, Moto3, Superbike en Speedway.

Soorten weddenschappen

Het aanbod is per raceklasse verschillend bij het gokken op motorsports. Hoe populairder de klasse, hoe meer markten er online zullen zijn. Hieronder staan de meest voorkomende markten die beschikbaar zijn binnen de motorsports categorie:

 • Head to Head | Voorspel welke coureur er beter presteert ten opzichte van een andere coureurs.
 • Group betting | Welke coureur is het beste van een bepaalde groep coureurs?
 • Point finish (top 10) | Welke coureur staat er na de race in de top 10.
 • Outrights | Voorspel welke coureur de race of algehele competitie zal winnen?

Prematch & live

Er zijn genoeg zenders waar je motorsports kunt bekijken en dat zorgt ervoor dat je niet alleen prematch kunt wedden op motorsports maar ook live. De markten hierboven gegeven zijn altijd prematch beschikbaar.

Tijdens vrije trainingen, kwalificatie en races komen er odds live die hierop betrekking hebben. Voor de races komen er meer markten online in vergelijking met vrije trainingen of kwalificaties. Daar komen vaak alleen de Outright markten live beschikbaar.

Mobiel gokken op motorsports

Om mobiel te wedden op motorsports moet je via de mobiele site van de bookmaker spelen. Wanneer er een speciale app is ontwikkelt door een bookmaker kan je via deze app snel en gemakkelijk inloggen. 

Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Onder motorsports vallen verschillende soorten raceklassen waardoor je altijd even moet zoeken.

Tips:

 • Kijk naar de sport | Of het nu de MotoGP of Nascar is, er is ontzettend veel motorsport op TV te zien. Kijk daarom naar de sport om op de hoogte te blijven van al het nieuws binnen de sport.
 • Ga niet chasen | Chasen is het meteen terug willen verdienen van een verloren weddenschap. Hoe pijnlijk de verloren weddenschap ook is, het is nooit goed om dit te doen. Je raakt vaak van de regen in de drup, dus blijf verantwoord spelen.
 • Uitvallers | Binnen de motorsport is een crash of mechanische pech gebruikelijk. Dat kan iedereen een keer overkomen, maar sommige coureurs of teams hebben het vaker dan andere. Probeer hier rekening mee te houden tijdens het inzetten.

Veelgestelde vragen gokken op motorsports

Wat als er een coureur uitvalt?

Dan krijgt de coureur een DNF (did not finish) achter zijn naam. Je hebt pech wanneer je een weddenschap op deze coureur hebt.

Waarom staat Formule 1 soms apart vermeld maar ook soms in de categorie motorsports?

Dat heeft te maken met de indeling van de bookmakers. Bookmakers met veel aanbod voor Formule 1 hebben deze apart staan. Daarmee proberen ze aan te geven dat ze veel aandacht besteden aan een bepaalde raceklasse.

Kan ik live gokken op motorsports?

Ja, dat kan! Er zijn altijd een aantal markten online, met name de Outright Winner markt is beschikbaar tijdens een race of grand prix.