Home Online gokken op Gokken op motorsports

Er zijn heel veel verschillende gemotoriseerde sporten en klassen. Bookmakers voegen alles samen in één categorie waardoor je kan online gokken op motorsports. Welke klassen er onder deze categorie vallen is afhankelijk van de bookmaker. Sommige zetten namelijk Formule 1 buiten de motorsports categorie. Andere maken onderscheid in auto- en motorsport.

Wat is online gokken op motorsports?

Online gokken op motorsports is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een race of competitie in de motorsport. Inzetten kan, afhankelijk van de raceklasse, op de Head to Head markt en op de Outright markt. 

Met behulp van de Head to Head markt kan je bepalen welke coureur er beter presteert ten opzichte van een andere coureur. Met de Outright markt bepaal je welke coureur er uiteindelijk de race of competitie zal winnen.

Hoe werkt online gokken op motorsports?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op motorsports wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor motorsports? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer pagina

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op motorsports, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.LivesScore Bet homepage

 3. Selecteer motorsports

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Motorsports’. Klik daarop om alle beschikbare competities of wedstrijden te zien om te online gokken op motorsports.Motorsports selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te gokken op motorsports, zijn nu zichtbaar. Dit kan de bekende Match Winner of Head to Head markt zijn.Markten bekijken gokken op motorsports

 5. Gokken op motorsports

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op motorsports

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire klassen

Mocht Formule 1 door een bookmaker in de categorie motorsports zijn geplaatst dan is dit de meest populaire klasse. Andere klasse die voorkomen in deze categorie zijn Nascar, Indycar en WRC (Rally). Al plaatsen sommige bookmakers deze raceklassen ook onder het kopje autosport.

Er zijn bookmakers die alleen maar motorfiets klassen in deze categorie plaatsen zoals de MotoGP, Moto2, Moto3, Superbike en Speedway.

Soorten weddenschappen

Het aanbod is per raceklasse verschillend bij het gokken op motorsports. Hoe populairder de klasse, hoe meer markten er online zullen zijn. Hieronder staan de meest voorkomende markten die beschikbaar zijn binnen de motorsports categorie:

 • Head to Head | Voorspel welke coureur er beter presteert ten opzichte van een andere coureurs.
 • Group betting | Welke coureur is het beste van een bepaalde groep coureurs?
 • Point finish (top 10) | Welke coureur staat er na de race in de top 10.
 • Outrights | Voorspel welke coureur de race of algehele competitie zal winnen?

Prematch & live

Er zijn genoeg zenders waar je motorsports kunt bekijken en dat zorgt ervoor dat je niet alleen prematch kunt wedden op motorsports maar ook live. De markten hierboven gegeven zijn altijd prematch beschikbaar.

Tijdens vrije trainingen, kwalificatie en races komen er odds live die hierop betrekking hebben. Voor de races komen er meer markten online in vergelijking met vrije trainingen of kwalificaties. Daar komen vaak alleen de Outright markten live beschikbaar.

Mobiel online gokken op motorsports

Om mobiel te online gokken op motorsports moet je via de mobiele site van de bookmaker spelen. Wanneer er een speciale app is ontwikkelt door een bookmaker kan je via deze app snel en gemakkelijk inloggen. 

Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Onder motorsports vallen verschillende soorten raceklassen waardoor je altijd even moet zoeken.

Tips:

 • Kijk naar de sport | Of het nu de MotoGP of Nascar is, er is ontzettend veel motorsport op TV te zien. Kijk daarom naar de sport om op de hoogte te blijven van al het nieuws binnen de sport.
 • Ga niet chasen | Chasen is het meteen terug willen verdienen van een verloren weddenschap. Hoe pijnlijk de verloren weddenschap ook is, het is nooit goed om dit te doen. Je raakt vaak van de regen in de drup, dus blijf verantwoord spelen.
 • Uitvallers | Binnen de motorsport is een crash of mechanische pech gebruikelijk. Dat kan iedereen een keer overkomen, maar sommige coureurs of teams hebben het vaker dan andere. Probeer hier rekening mee te houden tijdens het inzetten.

Veelgestelde vragen gokken op motorsports

Wat als er een coureur uitvalt?

Dan krijgt de coureur een DNF (did not finish) achter zijn naam. Je hebt pech wanneer je een weddenschap op deze coureur hebt.

Waarom staat Formule 1 soms apart vermeld maar ook soms in de categorie motorsports?

Dat heeft te maken met de indeling van de bookmakers. Bookmakers met veel aanbod voor Formule 1 hebben deze apart staan. Daarmee proberen ze aan te geven dat ze veel aandacht besteden aan een bepaalde raceklasse.

Kan ik live gokken op motorsports?

Ja, dat kan! Er zijn altijd een aantal markten online, met name de Outright Winner markt is beschikbaar tijdens een race of grand prix.