Home Online gokken op Gokken op moderne vijfkamp

Op iedere olympische sport kan worden ingezet en zo is het dus ook mogelijk om te online gokken op moderne vijfkamp. Een sport die eigenlijk bestaat uit vijf andere sporten. Zwemmen, schieten, paardrijden, hardlopen en schermen zijn de sporten die binnen de moderne vijfkamp vallen. Wedden op moderne vijfkamp kan alleen maar via de Outright markt.

Wat is online gokken op moderne vijfkamp?

Online gokken op moderne vijfkamp is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een moderne vijfkamp competitie. Tot op dit moment komt alleen de Outright markt online te staan. Individuele weddenschappen zoals de Match Odds of Head to Head markt zijn er niet. 

De Outright odd gaat offline nadat een bepaald onderdeel uit de moderne vijfkamp begonnen is. Binnen twee dagen worden de vijf sporten afgewerkt. Soms komen bookmakers na de eerste dag nog met vernieuwde odds voor de Outright markt.

Hoe werkt online gokken op moderne vijfkamp?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op moderne vijfkamp wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor moderne vijfkamp? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op moderne vijfkamp, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer moderne vijfkamp

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Moderne vijfkamp’. Klik daarop om alle beschikbare competities en/of wedstrijden te zien om te online gokken op moderne vijfkamp.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op moderne vijfkamp, zijn nu zichtbaar. Dit is vaak de Outright Winner markt en eventuele Head to Heads.

 5. Gokken op moderne vijfkamp

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

De Olympische spelen is voor moderne vijfkampers het hoogst haalbare toernooi. Eens in de vier jaar kan deze sport op meer belangstelling rekenen dan gebruikelijk. Na de olympische spelen zijn de wereldkampioenschappen. In tegenstelling tot andere sporten gaat het wereldkampioenschap over meerdere toernooien. In een jaar worden vier moderne vijfkampen georganiseerd en de beste atleet over deze vier evenementen mag zich de wereldkampioen noemen.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te online gokken op deze sport blijft beperkt tot de Outright markt. Je kan inzetten op wie de winnaar van het toernooi wordt. Tijdens de olympische spelen kan je ook inzetten welke atleet er een medaille (top 3) wint.

Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outright | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?
 • Head to Head | Welke atleet zal er beter presteren?

Prematch & live

Wedden op deze sport kan alleen maar prematch. Bookmakers hebben te weinig informatie en de sport komt te weinig live op TV om live gokken aan te bieden. Daarnaast is het aanbod beperkt op de Outright markt.

Mobiel online gokken op moderne vijfkamp

Mocht er een toernooi beschikbaar zijn dan kan je net zo makkelijk met je mobiel online gokken op moderne vijfkamp als op een laptop of desktop. Via de mobiele site of speciale app van de bookmaker log je in. Daarna zoek je via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop naar de moderne vijfkamp. Selecteer het toernooi, markt en plaats uiteindelijk je inzet.

Tips:

 • Zet niet blind in | Al met al is de moderne vijfkamp is geen sport waar de gemiddelde sportliefhebber meteen wat van af weet. Zorg dat je op de hoogte bent van de sport en zet niet blind in.
 • Resultaten in Olympisch jaar | Wanneer atleten zijn geplaatst voor de Olympische spelen proberen ze daar in topvorm aan de start te verschijnen. Hierdoor bestaat de kans dat ze niet optimaal presteren in andere toernooien.
 • Money management | Je saldo opsplitsen in stukjes en deze niet allemaal tegelijk inzetten. Daardoor zorg je ervoor dat je zelfs na een paar verloren weddenschappen nog kunt spelen.

Veelgestelde vragen online gokken op moderne vijfkamp

Kan je inzetten op de uitslag van één van de vijf sporten uit de moderne vijfkamp?

Nee, dat is niet mogelijk. Je kan alleen inzetten op wie het algemene klassement wint, en dus de moderne vijfkamp.

Waarom is alleen de Outright markt beschikbaar?

Er is zo weinig informatie beschikbaar over deze sport dat bookmakers zijn vingers niet branden aan het maken van odds van deze sport.

Is live gokken op moderne vijfkamp mogelijk?

Nee, live gokken op moderne vijfkamp is niet mogelijk. Dat komt omdat de meeste sporten uit de vijfkamp allemaal op één dag worden afgewerkt.