Home Wedden op Gokken op moderne vijfkamp

Op iedere olympische sport kan worden ingezet en zo is het dus ook mogelijk om te gokken op moderne vijfkamp. Een sport die eigenlijk bestaat uit vijf andere sporten. Zwemmen, schieten, paardrijden, hardlopen en schermen zijn de sporten die binnen de moderne vijfkamp vallen. Wedden op moderne vijfkamp kan alleen maar via de Outright markt.

Wat is gokken op moderne vijfkamp?

Wedden op moderne vijfkamp is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een moderne vijfkamp competitie. Tot op dit moment komt alleen de Outright markt online te staan. Individuele weddenschappen zoals de Match Odds of Head to Head markt zijn er niet. 

De Outright odd gaat offline nadat een bepaald onderdeel uit de moderne vijfkamp begonnen is. Binnen twee dagen worden de vijf sporten afgewerkt. Soms komen bookmakers na de eerste dag nog met vernieuwde odds voor de Outright markt.

Hoe werkt gokken op moderne vijfkamp?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te wedden op moderne vijfkamp ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor moderne vijfkamp? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer moderne vijfkamp en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport moderne vijfkamp (In het Engels Modern Pentathlon). Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

De Olympische spelen is voor moderne vijfkampers het hoogst haalbare toernooi. Eens in de vier jaar kan deze sport op meer belangstelling rekenen dan gebruikelijk. Na de olympische spelen zijn de wereldkampioenschappen. In tegenstelling tot andere sporten gaat het wereldkampioenschap over meerdere toernooien. In een jaar worden vier moderne vijfkampen georganiseerd en de beste atleet over deze vier evenementen mag zich de wereldkampioen noemen.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op deze sport blijft beperkt tot de Outright markt. Je kan inzetten op wie de winnaar van het toernooie wordt. Tijdens de olympische spelen kan je ook inzetten welke atleet er een medaille (top 3) wint.

Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outright | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?

Prematch & live

Wedden op deze sport kan alleen maar prematch. Bookmakers hebben te weinig informatie en de sport komt te weinig live op TV om live gokken aan te bieden. Daarnaast is het aanbod beperkt op de Outright markt.

Mobiel gokken op moderne vijfkamp

Mocht er een toernooi beschikbaar zijn dan kan je net zo makkelijk met je mobiel gokken op moderne vijfkamp als op een laptop of desktop. Via de mobiele site of speciale app van de bookmaker log je in. Daarna zoek je via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop naar de moderne vijfkamp. Selecteer het toernooi, markt en plaats uiteindelijk je inzet.

Tips:

 • Zet niet blind in | Moderne vijfkamp is geen sport waar de gemiddelde sportliefhebber meteen wat van af weet. Zorg dat je op de hoogte bent van de sport en zet niet blind in.
 • Resultaten in Olympisch jaar | Wanneer atleten zijn geplaatst voor de Olympische spelen proberen ze daar in topvorm aan de start te verschijnen. Hierdoor bestaat de kans dat ze niet optimaal presteren in andere toernooien.
 • Money management | Je saldo opsplitsen in stukjes en deze niet allemaal tegelijk inzetten zorgt ervoor dat je zelfs na een paar verloren weddenschappen nog kunt spelen.

Veelgestelde vragen gokken op moderne vijfkamp

Kan je inzetten op de uitslag van één van de vijf sporten uit de moderne vijfkamp?

Nee, dat is niet mogelijk. Je kan alleen inzetten op wie het algemene klassement wint, en dus de moderne vijfkamp.

Waarom is alleen de Outright markt beschikbaar?

Er is zo weinig informatie beschikbaar over deze sport dat bookmakers zijn vingers niet branden aan het maken van odds van deze sport.

Is live gokken op moderne vijfkamp mogelijk?

Nee, live gokken op moderne vijfkamp is niet mogelijk. Dat komt omdat de meeste sporten uit de vijfkamp allemaal op één dag worden afgewerkt.