Home Wedden op Gokken op langlaufen

Bookmaker geven je de kans om te gokken op langlaufen, ondanks dat de sport niet populair is in Nederland. Langlaufen is een olympische sport en wordt in veel landen over de wereld beoefend. In het langlaufen zijn er verschillende disciplines zoals de sprint, massastart en klassieke stijl. De markten die beschikbaar zijn om te wedden op langlaufen zijn Head to Head en Outright markt.

Wat is gokken op langlaufen?

Wedden op langlaufen is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het langlaufen. Inzetten kan op de Head to Head markt en via de Outright markt. 

Met behulp van de Head to Head markt kan je bepalen welke langlaufer er beter presteert ten opzichte van een andere langlaufer. Met de Outright markt bepaal je welke langlaufer er uiteindelijk het wedstrijd of competitie zal winnen.

Hoe werkt gokken op langlaufen?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te wedden op langlaufen ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor langlaufen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer langlaufen en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport langlaufen. Selecteer de wedstrijd of competitie waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire wedstrijden

De Olympische spelen is het meest belangrijke wedstrijd in het langlaufen. Daar leggen langlaufers de nadruk op en proberen tijdens de olympische spelen optimaal in conditie te zijn. Daarnaast zijn er de wereldkampioenschappen en de wereldbeker. De wereldbeker is een competitie over meerdere wedstrijden gedurende het hele seizoen.

Soorten weddenschappen

Het aanbod is niet al te groot met maar twee markten per wedstrijd om te gokken op langlaufen. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet of team er wint van een andere atleet of team.
 • Outrights | Welke atleet of land wint het toernooi of eindigt in de top 3?

Prematch & live

De twee bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar en gaan offline wanneer de wedstrijd begint. De Head to Head markt kan van prematch naar het live wedden gedeelte overgaan, tot het moment dat één van de twee langlaufers van start gaan. Elke discipline wordt op dezelfde dag afgewerkt waardoor nieuwe odds publiceren niet mogelijk is.

Mobiel gokken op langlaufen

Om mobiel te kunnen gokken op langlaufen hoef je alleen maar de mobiele pagina van een bookmaker te bezoeken. Een andere optie is de mobiele app van een bookmaker. Daarna log je in op je bestaande account, of je maakt via je mobiel een nieuw account aan. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Het kan voorkomen dat langlaufen onder de categorie wintersporten staat.

Tips:

 • Kijk naar de sport | Langlaufen komt in Nederland, via buitenlandse zenders, toch regelmatig op TV. Dat is de ideale mogelijkheid om veel informatie op te doen over de sport en de langlaufers.
 • Speel bewust | Speel altijd verantwoord met geld wat je kan missen. Probeer een verloren weddenschap ook niet meteen terug te verdienen met een andere. Blijf rustig en analyseer wat de volgende goede weddenschap kan zijn.
 • Volg buitenlandse media | In Nederland is de informatiestroom over langlaufen gering. In Duitsland krijgt de sport veel aandacht. Volg daarom de buitenlandse media waar de sport wel veel aandacht krijgt.

Veelgestelde vragen gokken op langlaufen

Kan ik bij elke bookmaker gokken op langlaufen?

Nee, niet iedere bookmaker is gespecialiseerd in wintersporten. Via de kieswijzer van Gokken.com kan je meteen zien welke bookmakers dit wel zijn.

Welke olympische disciplines zijn er in het langlaufen?

Dat zijn de korte afstanden, lange afstanden, estafette, achtervolging, sprint en teamsprint. Dat is zowel voor de mannen als vrouwen.

Hoe kom ik aan informatie over langlaufen?

Ga op zoek bij de site van de officiële organisatie van de sport. Kijk naar de sport als het live op TV komt en luister naar de commentator. Volg langlaufers op social media en volg media die wel ter plaatsen zijn, zoals de Duitse media.