Home Online gokken op Gokken op lacrosse

Een sport die van origine uit Canada komt en daardoor is in Nederland online gokken op lacrosse nog niet al te populair. In Canada is het de zomersport van het land, daar waar ijshockey dat is in de winter. Het heeft samen met de Verenigde Staten een professionele lacrosse competitie, de Premier Lacrosse League.

Wat is online gokken op lacrosse?

Online gokken op lacrosse is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een lacrosse wedstrijd of competitie. Inzetten kan op individuele wedstrijden en welk team de competitie wint. Ondanks dat de sport nog niet zo lang zijn professionele bestaan heeft, bieden bookmakers al een aantal markten per wedstrijd aan. Zo kan je inzetten op de Match Odds, Total Goals en Asian Handicap markten.

De verwachting is dat de sport de komende jaren verder zal groeien. Vanuit Canada en de Verenigde Staten worden er nu college teams warm gemaakt voor lacrosse. Hierdoor zal over een aantal jaar het niveau in de professionele competitie alleen maar stijgen.

Hoe werkt online gokken op lacrosse?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op lacrosse wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor lacrosse? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer pagina

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op lacrosse, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bet365 homepage

 3. Selecteer lacrosse

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Lacrosse’. Soms kan deze sport verborgen zitten onder de categorie ‘Overige Sporten‘. Klik op lacrosse om alle beschikbare competities en/of wedstrijden te zien.Lacrosse selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op lacrosse, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Outright Winner en/of Over/Under goals markt zijn.Lacrosse markten

 5. Gokken op lacrosse

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op lacrosse

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire competities

Op dit moment is het niveau van de Premier Lacrosse League hoger dan bijvoorbeeld een wereldkampioenschap lacrosse. Veel landen hebben op dit moment nog een achterstand op Canada en de Verenigde Staten. Simpelweg omdat de sport in deze twee landen al snel een professionele status had. 

Maar aan het wereldkampioenschap lacrosse voor vrouwen doen inmiddels al 30 verschillende landen mee. De sport zit dus in de lift, en zal de komende jaren alleen maar groter en professioneler worden. Hierdoor zal het aanbod bij het gokken op lacrosse naar verwachting ook groeien.

Soorten weddenschappen

Er zijn drie verschillende markten beschikbaar voor de grootste competitie op dit moment. Daar komt de Outright odd nog bij voor het inzetten op de winnaar van de competitie. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Match Odds | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen.
 • Asian Handicap | Beide teams krijgen een fictief aantal goals in de min of plus. Lukt het om met deze fictieve aantal goals (handicap) te winnen?
 • Total Goals Over/Under | Voorspel of het totaal aantal goals van beide teams samen hoger (Over) of lager (Under) is dan een bepaald aantal goals.
 • Outrights | Welk team wint de competitie?

Prematch & live

Prematch zijn de bovenstaande odds beschikbaar per individuele wedstrijd of competitie. Live gokken op lacrosse is alleen beschikbaar als de wedstrijd ook daadwerkelijk live op tv is. In de Verenigde Staten komt lacrosse live op tv. Het niet altijd zeker of bookmakers dan ook deze uitzending kunnen zien en daardoor de wedstrijd live kunnen aanbieden.

Mobiel online gokken op lacrosse

Het is heel goed mogelijk om mobiel te wedden op lacrosse. Via de mobiele site of speciale app van de bookmaker kan je eenvoudig inloggen. Daarna zoek je de sport lacrosse. Deze staat vaak niet meteen bij de favoriete sporten maar door de A-Z (alle sporten) knop krijg je een lijst met alle mogelijkheden tijdens gokken op sport. Selecteer lacrosse om te zien welke wedstrijden er op dat moment beschikbaar zijn.

Tips

 • Ken de spelregels | Al met al is lacrosse is een vrije nieuwe sport. Weet je inmiddels al precies wat de spelregels zijn? Zo niet, zorg dat je ze kent. Hierdoor kom je na het plaatsen van een weddenschap niet voor verrassingen te staan.
 • Speel live | Wat is er leuker om live in te zetten en daarna te kijken naar de wedstrijd? Plus, zo leer je alle ins en outs van lacrosse op een snelle manier.
 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kan missen en speel met een money management systeem. Hierdoor heb je altijd nog voldoende saldo over, zelfs na een aantal verloren weddenschappen kan je verantwoord blijven spelen.

Speciale regels

Een gelijkspel in lacrosse is niet mogelijk. Wanneer het gelijk staat na de reguliere speeltijd komt er een verlenging (overtime). De Match Odds markt bij lacrosse is dan ook een markt zonder dat je in kan zetten op een gelijkspel.

Veelgestelde vragen over gokken op lacrosse

Kan ik bij elke bookmaker online gokken op lacrosse?

Inmiddels is de sport zo gegroeid dat iedere bookmaker wel odds heeft om te gokken op lacrosse.

Is het mogelijk om live te online gokken op lacrosse?

Langzaam maar zeker zie je steeds meer bookmakers live lacrosse aanbieden. Het gaat nog niet in de aantallen als tennis en voetbal, maar de sport is dan ook relatief jong.

Wat is money management?

Bij money management verdeel je als het ware je saldo in stukjes. Je mag nooit meer inzetten dan een stukje van je saldo. Op deze manier blijf je altijd de mogelijkheid hebben om zelfs na een paar verloren weddenschappen, te kunnen blijven spelen.