Home Online gokken op Gokken op kunstschaatsen

Naast de olympische spelen krijgt de sport bijna geen aandacht in de media, maar bookmakers bieden toch de mogelijkheid aan om te online gokken op kunstschaatsen. De volledige naam van de sport is kunstschaatsen op de schaats.  Er zijn meerdere disciplines in het kunstschaatsen zoals het ijsdansen, korte kür, mannen- en vrouwentoernooi. Wedden kan met name tijdens de olympische spelen, het hoogtepunt van deze sport.

Wat is online gokken op kunstschaatsen?

Online gokken op kunstschaatsen is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het kunstschaatsen. Tijdens een wedstrijd kan je inzetten op de Outright en Head to Head markt. Met de Outright markt voorspel je wie er uiteindelijk de wedstrijd zal winnen of mogelijk op het podium zal eindigen. Bij de Head to Head markt maak je een voorspelling welke atleet het beste zal presteren.

Hoe werkt online gokken op kunstschaatsen?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op kunstschaatsen wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor kunstschaatsen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op kunstschaatsen, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer wintersport en kunstschaatsen

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘wintersport’. Daar vind je alle wintersporten terug waaronder kunstschaatsen. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op kunstschaatsen, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Outright Winner en/of Head to Head markt zijn.

 5. Gokken op kunstschaatsen

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Populaire toernooien

De Olympische spelen is het meest belangrijke toernooi voor de kunstschaatsers. Ze werken helemaal naar de spelen toe om ervoor te zorgen dat ze optimaal kunnen presteren. Naast de olympische spelen zijn de wereldkampioenschappen en de wereldbeker gedurende het seizoen belangrijk. De wereldbeker toernooien gaat over meerdere wedstrijden over een heel seizoen.

Soorten weddenschappen

Met maar twee markten beschikbaar is het aanbod om te gokken op kunstschaatsen beperkt. Dat is zoals we gewend zijn bij andere wintersporten zoals ook bij biatlon en curling. Andere markten worden niet aangeboden, omdat de sport niet populair genoeg is voor gokkers. Dat maakt het soort weddenschap dat het meest populair is voor het kunstrijden eenvoudig weer te geven.

 • Head to Head | Voorspel welke atleet of team er wint van een andere atleet of team.
 • Outrights | Welke atleet of team wint het toernooi of eindigt in de top 3?

Prematch & live

De outright markt is beschikbaar tot het moment dat de wedstrijd begint. Daarna komt de markt niet meer terug in het live wedden gedeelte. Live gokken op kunstschaatsen is daardoor niet mogelijk.

Mobiel gokken op kunstschaatsen

Als kunstschaatsen beschikbaar is dan is het vrij eenvoudig om via je mobiel in te zetten. Op de mobiele site van de bookmaker zijn er maar een paar sporten zichtbaar. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat kunstrijden onder de overkoepelende categorie wintersporten.

Tips:

 • Ga niet chasen | Chasen is het onmiddellijk goed willen maken van een verloren weddenschap. Dit gaat misschien een aantal keren goed, maar uiteindelijk raak je van de regen in de drup. 
 • Zet niet blind in | Voor Nederlanders is kunstschaatsen geen alledaagse sport. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de sport voordat je een weddenschap plaatst.
 • Jurysport | Als je een jurysport hebt dan is het toch altijd even afwachten wie er wint. Natuurlijk probeert een jury altijd objectief te oordelen, maar ook zij hebben altijd onbewust een favoriet. Hier kun je op inspelen. 

Veelgestelde vragen gokken op kunstschaatsen

Kan ik bij elke bookmaker gokken op kunstschaatsen?

De olympische wedstrijd zal live te volgen zijn op tv en deze biedt iedere bookmaker aan. Maar andere toernooien krijgen minder aandacht en daardoor is het niet altijd mogelijk om in te zetten.

Is het mogelijk om live te gokken op kunstschaatsen?

Nee, live gokken op kunstrijden is niet beschikbaar bij bookmakers. De Outright markt gaat offline wanneer de wedstrijd begint en deze komt niet meer terug.

Waar staat kunstschaatsen in de lijst met sporten?

Kunstschaatsen staat vaak in de categorie wintersporten of binnen het onderdeel schaatsen. Mocht je de site van de bookmaker in het Engels hebben dan staat de sport aangegeven als figure skating.