Home Wedden op Gokken op kunstschaatsen

Naast de olympische spelen krijgt de sport bijna geen aandacht in de media, maar bookmakers bieden toch de mogelijkheid aan om te gokken op kunstschaatsen. De volledige naam van de sport is kunstschaatsen op de schaats.  Er zijn meerdere disciplines in het kunstschaatsen zoals het ijsdansen, korte kür, mannen- en vrouwentoernooi. Wedden kan met name tijdens de olympische spelen, het hoogtepunt van deze sport.

Wat is gokken op kunstschaatsen?

Wedden op kunstrijden is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het kunstschaatsen. Tijdens een wedstrijd kan je inzetten op de Outright en Head to Head markt. Met de Outright markt voorspel je wie er uiteindelijk de wedstrijd zal winnen of mogelijk op het podium zal eindigen. Bij de Head to Head markt maak je een voorspelling welke atleet het beste zal presteren.

Hoe werkt gokken op kunstschaatsen?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te wedden op kunstschaatsen ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor kunstschaatsen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer kunstschaatsen en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport kunstschaatsen. Selecteer de wedstrijd of toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

De Olympische spelen is het meest belangrijke toernooi voor de kunstschaatsers. Ze werken helemaal naar de spelen toe om ervoor te zorgen dat ze optimaal kunnen presteren. Naast de olympische spelen zijn de wereldkampioenschappen en de wereldbeker gedurende het seizoen belangrijk. De wereldbeker toernooien gaat over meerdere wedstrijden over een heel seizoen.

Soorten weddenschappen

Met maar twee markten beschikbaar is het aanbod om te gokken op kunstschaatsen beperkt. Andere markten worden niet aangeboden, omdat de sport niet populair genoeg is voor gokkers. Dat maakt het soort weddenschap dat het meest populair is voor het kunstrijden eenvoudig weer te geven.

 • Head to Head | Voorspel welke atleet of team er wint van een andere atleet of team.
 • Outrights | Welke atleet of team wint het toernooi of eindigt in de top 3?

Prematch & live

De outright markt is beschikbaar tot het moment dat de wedstrijd begint. Daarna komt de markt niet meer terug in het live wedden gedeelte. Live gokken op kunstschaatsen is daardoor niet mogelijk.

Mobiel gokken op kunstschaatsen

Als kunstschaatsen beschikbaar is dan is het vrij eenvoudig om via je mobiel in te zetten. Op de mobiele site van de bookmaker zijn er maar een paar sporten zichtbaar. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat kunstrijden onder de overkoepelende categorie wintersporten.

Tips:

 • Ga niet chasen | Chasen is het onmiddellijk goed willen maken van een verloren weddenschap. Dit gaat misschien een aantal keren goed, maar uiteindelijk raak je van de regen in de drup. 
 • Zet niet blind in | Voor Nederlanders is kunstschaatsen geen alledaagse sport. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de sport voordat je een weddenschap plaatst.
 • Jurysport | Als je een jurysport hebt dan is het toch altijd even afwachten wie er wint. Natuurlijk probeert een jury altijd objectief te oordelen, maar ook zij hebben altijd onbewust een favoriet. Hier kun je op inspelen. 

Veelgestelde vragen gokken op kunstschaatsen

Kan ik bij elke bookmaker gokken op kunstschaatsen?

De olympische wedstrijd zal live te volgen zijn op tv en deze biedt iedere bookmaker aan. Maar andere toernooien krijgen minder aandacht en daardoor is het niet altijd mogelijk om in te zetten.

Is het mogelijk om live te gokken op kunstschaatsen?

Nee, live gokken op kunstrijden is niet beschikbaar bij bookmakers. De Outright markt gaat offline wanneer de wedstrijd begint en deze komt niet meer terug.

Waar staat kunstschaatsen in de lijst met sporten?

Kunstschaatsen staat vaak in de categorie wintersporten of binnen het onderdeel schaatsen. Mocht je de site van de bookmaker in het Engels hebben dan staat de sport aangegeven als figure skating.