Home Wedden op Gokken op klimsport

Normaal gesproken is gokken op klimsport iets wat je niet snel ziet bij bookmakers, maar tijdens de olympische spelen kan het. Er zijn drie onderdelen binnen de klimsport (boulderen, speed en lead) die op de olympische spelen worden beoefend. Inzetten kan alleen op de Outright markt wanneer het gaat om de klimsport.

Wat is gokken op klimsport?

Wedden op klimsport is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd in de klimsport. Match Odds worden door bookmakers niet uitgebracht als het gaat om klimsport. De Outright markt is de enige manier om te gokken op klimsport.

Na de kwalificatieronde zit er een rustdag tussen dus er zullen ongetwijfeld bookmakers zijn die met vernieuwde odds komen. Aangezien de extra dag ervoor zorgt dat bookmakers hierdoor de tijd krijgen om aanpassingen te maken en informatie in te winnen.

Hoe werkt gokken op klimsport?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op klimsport ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor klimsport? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer klimsport en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport klimsport. Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens het onderdeel en Outright markt. Bepaal vervolgens je inzet en plaats de weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar het toernooi te kijken of te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

In de klimsport draait het hoofdzakelijk om de olympische spelen. De sport is relatief nieuw en kan zich op deze manier tonen voor het grote publiek. Buiten de Olympische spelen komt de sport met enige regelmaat bij Eurosport op tv. Gedurende het seizoen zijn er World Cup wedstrijden en het wereldkampioenschap dat om de twee jaar wordt georganiseerd.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op klimsport blijft beperkt tot de Outright markt. De markt waar je kunt inzetten wie uiteindelijk het toernooi in een bepaald onderdeel zal winnen. Inzetten op de top 3, en daarmee een medaille tijdens de spelen, is ook mogelijk. Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outright | Wie wint het toernooi? Of wie pakt er een medaille (top 3)?

Prematch & live

Prematch zal de Outright markt beschikbaar blijven totdat het onderdeel start. Live wedden is het nog niet mogelijk om te gokken op klimsport. Tussen de kwalificatie en de finale is het mogelijk dat bookmakers met vernieuwde odds komen. Dat komt door de rustdag tussen de kwalificatieronde en de finale.

Mobiel gokken op klimsport

Met behulp van de mobiele site of speciale app van de bookmaker is het eenvoudig om mobiel te wedden op klimsport. Inloggen, en mocht je geen account hebben, dan is zelfs registreren via je mobiel simpel. Klimsport zal niet meteen zichtbaar zijn. Om de klimsport te vinden gebruik je de A-Z knop. Daarmee krijg je een overzicht van alle mogelijkheden om te gokken op sport.

Tips:

 • Speel bewust | Of het nu deze sport is of voetbal is, je moet altijd verantwoord met geld gokken wat je kunt missen.
 • Verdiep je in de sport | Een sport waar je zelf echt de informatie moet zoeken, de informatie komt niet automatisch tot je. Probeer toch zoveel mogelijk informatie in te winnen.
 • Volg buitenlandse media | Daardoor krijg je meer informatie tot je beschikking waardoor je de kans op een verkeerde weddenschap verkleind. Met name in landen waar de sport populair is zal er meer informatie beschikbaar zijn.

Veelgestelde vragen gokken op klimsport

Waarom is alleen de Outright markt beschikbaar om te gokken op klimsport?

Er zijn genoeg bookmakers die zelfs tijdens de olympische spelen geen odds willen publiceren als het gaat om klimsport. Maar om spelers een compleet aanbod te geven wat betreft de olympische spelen doen ze dit toch. Hierdoor blijft het aantal markten echter beperkt tot de Outright markt.

Is gokken op klimsport interessant genoeg om op de lange termijn winstgevend te zijn?

Dat kan, maar aangezien het aanbod beperkt zal zijn, duurt het lang voordat je kunt stellen dat je op de lange termijn winstgevend bent op klimsport.

Is live gokken op klimsport mogelijk?

Nee, dat is op dit moment niet mogelijk. Je hebt de mogelijkheid om prematch in te zetten op de Outright markt. Er bestaat een kans dat tijdens de rustdag, dag tussen kwalificatie en finale, bookmakers met vernieuwde odds online komen.