Home Wedden op Gokken op karate

Misschien niet de eerste sport waar je aan denkt maar tegenwoordig is gokken op karate mogelijk bij diverse bookmakers. Karate is een olympische discipline en krijgt daardoor eens in de vier jaar extra aandacht. Tijdens de overige toernooien komt de sport zelden tot nooit in de media, daardoor blijft het aanbod van bookmakers beperkt.

Wat is gokken op karate?

Wedden op karate is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een karate wedstrijd of toernooi. Bookmakers bieden amper tot geen Match Odds aan als het gaat om karate. De enige markt die beschikbaar is om een weddenschap te plaatsen is de Outright markt.

De wedstrijden tijdens karate volgen elkaar snel op en een gewichtsklasse wordt op één dag afgewerkt. Daardoor krijgen bookmakers geen tijd om alles uit te pluizen en odds online te zetten voor de Head to Head markt.

Hoe werkt gokken op karate?

 1. Bookmaker selecteren en registreren

  Om te wedden op karate ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor karate? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer karate en plaats een weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport karate. Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Resultaat

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Sinds karate een olympische discipline is ligt de nadruk voor de sport op dit toernooi. Daardoor krijgt het, ook in Nederland, aandacht van de media met onder andere live beelden. Het wereldkampioenschap karate was voorheen altijd het meest belangrijke toernooi.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op karate blijft beperkt tot de Outright markt. De markt waar je kunt inzetten wie uiteindelijk het toernooi in een bepaalde klasse zal winnen. Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint het toernooi in een bepaalde klasse? Of wie pakt er een medaille?

Prematch & live

Naast de Outrights markt zal je prematch voor het wedden op karate geen andere odds vinden. Wanneer de eerste wedstrijd begint gaat de markt offline en komt deze niet meer terug. De reden hiervoor is dat de wedstrijden zich in snel tempo opvolgen. Hierdoor krijgen de bookmakers geen tijd om nieuwe odds online te zetten waardoor live gokken niet mogelijk is.

Mobiel gokken op karate

Mochten er odds beschikbaar zijn voor karate kan je moeiteloos mobiel gokken op karate. Via de mobiele site of speciale app van de bookmaker kan je via de A-Z (alle mogelijkheden voor gokken op sport) knop naar de sport karate. Dan is het een kwestie van het juiste toernooi selecteren en de markt kiezen. 

De kans is aanwezig dat karate niet in de lijst staat. Dan is er op dat moment geen toernooi bezig waar de bookmaker odds beschikbaar voor heeft.

Tips

 • Wees op de hoogte van de sport | Karate is niet een sport waar je meteen aan denkt om een weddenschap te plaatsen. Als je niks van karate weet, waag je dan ook niet aan een weddenschap. Doe dat op sporten die je volgt en meer verstand van hebt. 
 • Resultaten in olympisch jaar | Resultaten in een olympisch jaar kunnen vertekenen. Sporters richten zijn 100% op de spelen waardoor de resultaten tijdens andere toernooien kunnen vertekenen.
 • Speel bewust | Speel altijd verantwoord met geld wat je kunt missen, ook wanneer het om gokken op karate gaat.

Veelgestelde vragen over gokken op karate

Hoe komt het dat er geen odds beschikbaar zijn voor het wk karate?

De reden dat er geen odds beschikbaar zijn is waarschijnlijk omdat de bookmakers te weinig informatie ter beschikking hebben. Informatie over de spelers, deelnemers, etc ontbreekt en dan waagt een bookmaker zich niet aan het publiceren van odds.

Wat je altijd kan doen is contact opnemen met de helpdesk en vragen aan de bookmaker om odds online te zetten. Je krijgt dan vanzelfs een reactie van de bookmaker of dit wel of niet gaat lukken.

Is gokken op karate wel interessant?

Dat kan zeker interessant zijn, maar dan moet je wel echt op de hoogte zijn van de sport. Ga niet in het wilde weg inzetten. Dat gaat misschien één keer goed, maar op de lange termijn gaat dat fout.

Waarom geven bookmakers odds beschikbaar voor karate?

Een bookmaker wil een zo compleet mogelijk aanbod geven. Daardoor zijn er ook sporten beschikbaar die niet voor de hand liggen. Zodoende hoeft je niet naar een concurrent van de bookmaker toe.