Home Online gokken op Gokken op kanovaren

Kanovaren is een sport die we in Nederland eens in de vier jaar op TV zien, maar dat wil niet zeggen dat online gokken op kanovaren niet mogelijk is. Kanovaren is van oudsher een olympische sport. De sport wordt beoefend op vlak- en wildwater. Kanovaren op wildwater wordt ook wel de slalom genoemd.

Wat is online gokken op kanovaren?

Online gokken op kanovaren is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een kanovaren toernooi. De beschikbare markten zijn beperkt met alleen maar de winnaar voor een bepaalde onderdelen binnen het kanovaren.

Vrijwel alleen tijdens de olympische spelen is het mogelijk om te gokken op kanovaren. Tijdens andere toernooien of kampioenschappen zijn er amper tot geen odds beschikbaar. Head to Head markten worden er tijdens kanovaren niet aangeboden door bookmakers.

Hoe werkt online gokken op kanovaren?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op kanovaren wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor kanovaren? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op kanovaren, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer kanovaren

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Kanovaren’. Klik daarop om alle beschikbare competities of wedstrijden te zien om te online gokken op kanovaren.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op kanovaren, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Outright Winner markt zijn.

 5. Gokken op kanovaren

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

Het hoogst haalbare voor een kanovaarder zijn de Olympische spelen en de gouden medaille. Het wereldkampioenschap kanovaren is na de spelen het meest belangrijk. In tegenstelling tot de meeste sporten wordt het wereldkampioenschap binnen het kanoën om het jaar gehouden. Het wereldkampioenschap vervalt als het een olympisch jaar is.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te online gokken op kanovaren blijft beperkt tot de Outright markt. Je kan inzetten op wie de winnaar van een onderdeel uit een bepaalde discipline wordt. Tijdens de olympische spelen kan je ook inzetten welke gymnast of land er een medaille (top 3) wint.

Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?
 • Match Winner | Welke atleet zal er een betere prestatie leveren?

Prematch & live

Wedden op kanovaren kan uitsluitend prematch. Dan kun je inzetten op wie een bepaald onderdeel zal winnen. Maar wanneer er een serie of finale op punt staat te beginnen gaat deze markt offline en komt niet live terug. Wat betreft live gokken is er dus helemaal geen aanbod.

Het is wel mogelijk dat bijvoorbeeld na de halve finales, er vernieuwde odds online komen. Een aantal onderdelen binnen het kanovaren worden over meerdere dagen uitgesmeerd. Hierdoor krijg een bookmaker de tijd om odds te maken en te publiceren.

Mobiel online gokken op kanovaren

Het is alleen mogelijk om prematch via je mobiel te gokken op kanovaren. Live is er geen markt beschikbaar. Via de mobiele site van de bookmaker kan je op dezelfde manier inloggen als via je laptop of desktop. Je logt in met je bestaande account, en zoekt door middel van de A-Z knop (alle mogelijkheden om te gokken op sport) naar kanovaren. Daar selecteer je een onderdeel, je inzet en plaats je uiteindelijk de weddenschap.

Tips:

 • Ken de spelregels | Voor het vlakwater kanoën zijn de spelregels simpel. Maar zorg ervoor dat je ook de regels voor het wildwater kanoën kent.
 • Jaarlijks een wk | Niet veel sporten hebben jaarlijks een wereldkampioenschap. Hierdoor heb je meer informatie ter beschikking in vergelijking met andere sporten.
 • Speel bewust | Speel altijd verantwoord met geld wat je kan missen. Zodoende blijft het leuk en kom je niet in de problemen. Als je ook nog eens gebruik maakt van een money management systeem dan kan je zelfs na een paar verloren weddenschappen blijven gokken op sport.

Veelgestelde vragen online gokken op kanovaren

Hoort kanovaren niet bij roeien?

Kanovaren is een aparte sport en is geen discipline van het roeien. Daardoor geven bookmakers apart kanovaren aan en zetten dit niet bij de categorie roeien.

Waarom is vaak alleen de Outright markt beschikbaar?

Bookmakers hebben te weinig informatie ter beschikking om odds voor andere markten uit te brengen. Je kan altijd aan een bookmaker vragen of ze bepaalde markten willen plaatsen door persoonlijk contact met ze op te nemen.

Is live gokken op kanovaren mogelijk?

Nee, live gokken op kanovaren is niet mogelijk. Mocht een bookmaker in de toekomst dit aanbieden, dan brengen we je via Gokken.com op de hoogte.