Home Wedden op Gokken op judo

Om te gokken op judo moet je eigenlijk alleen tijdens de olympische spelen en het wk judo bij bookmakers zijn. Tijdens deze toernooien krijgt judo de meeste aandacht en daardoor komen bookmakers met odds. Desondanks blijft het aantal markten wat beschikbaar komt beperkt.

Wat is gokken op judo?

Wedden op judo is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van judo wedstrijd of toernooi. Bookmakers bieden vooral odds aan voor het winnen van een toernooi. In het judo gaat dat op basis van gewichtsklasse.

Match odds voor wedstrijden worden niet aangeboden door bookmakers. De eerste wedstrijd in het judo is bekend, maar de wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op. Daardoor is er geen tijd om in die korte periode odds te maken en online te zetten.

Hoe werkt gokken op judo?

 1. Bookmaker selecteren en registreren

  Om te wedden op judo ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor judo? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer judo en plaats een weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport judo. Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Resultaat

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

In het judo zijn de Olympische spelen het meest belangrijk. Alle judokas proberen eens in de vier jaar te pieken. Per gewichtsklasse strijden de beste judokas om de gouden medaille. Toernooien die naast de olympische spelen enige status hebben zijn het wereldkampioenschap en de grand slams.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op judo blijft beperkt tot de Outright markt. De markt waar je kunt inzetten wie uiteindelijk het toernooi in een bepaalde klasse zal winnen. Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint het toernooi in een bepaalde klasse? Of wie komt er op het podium?
 • Head to Head | Wanneer de eerste ronde bekend is komen er weddenschappen online. Voorspel wie er door gaat naar de volgende ronde.

Prematch & live

Bookmakers geven prematch alleen de Outright markt voor een bepaalde klasse. Wanneer de eerste wedstrijden zijn begonnen gaat de markt offline en deze komt ook niet meer terug voor het live gokken. Dat komt omdat een klasse altijd in één dag wordt afgewerkt. Bookmakers hebben daardoor geen tijd om nieuwe odds online te zetten. Om deze reden zijn er live geen odds te vinden voor het judo.

Mobiel gokken op judo

Als er odds beschikbaar zijn voor judo kan je moeiteloos mobiel gokken op judo. Via de mobiele site of speciale app van de bookmaker kan je via de A-Z (alle mogelijkheden voor gokken op sport) knop naar de sport judo. Dan is het een kwestie van het juiste toernooi selecteren en de markt kiezen.

De kans is aanwezig dat judo niet in de lijst staat. Dan is er op dat moment geen toernooi bezig waar de bookmaker odds beschikbaar voor heeft.

Tips

 • Wees op de hoogte van de sport | Judo is een vrij specifieke sport die niet alle dagen op tv komt. Je moet dus echt op de hoogte zijn van de sport. Pas dan is de kans op een verkeerde weddenschap het kleinst.
 • Resultaten in olympisch jaar| Iedere judoka richt zich op de olympische spelen. Daardoor kan het zijn dat ze tijdens andere toernooien zich niet volledig geven. Dat alles om 100% fit te zijn en te kunnen pieken op de spelen.
 • Speel bewust | Speel altijd verantwoord met geld wat je kunt missen, ook wanneer het om gokken op judo gaat.

Veelgestelde vragen over gokken op judo

Waarom zijn er niet meer markten beschikbaar om te gokken op judo?

In het judo worden alle wedstrijden in één dag afgewerkt en de wedstrijden lopen niet synchroon met elkaar. Daardoor kan het zijn dat een bepaalde tegenstander nog niet bekend is en dus ook niet voor de bookmaker. Hierdoor is er te kort tijd om Head to Head markten aan te bieden of de Outright odd weer online te zetten.

Kan je winnen met gokken op judo?

Ja, dat kan zeker. Alleen een nadeel is dat de momenten waarop je kan gokken op judo zeer beperkt zijn.

Wat is de meest populaire gewichtsklasse om op in te zetten?

Dat is voor iedereen verschillend. De meeste aandacht in het judo gaat uit naar de +100 kilogram klasse. Maar als je voorkeur ligt bij een judoka uit een lichtere klasse dan kan je daar tijdens de olympische spelen ook op inzetten.