Home Online gokken op Gokken op ijshockey

Ondanks dat ijshockey geen sport is dat op alle continenten wordt bedreven, is het wel een grote markt bij het online gokken op sport. Dit komt door de grote competities als NHL, KHL en de olympische spelen. Tijdens de olympische spelen krijgt het ijshockey een prominente plaats en is de finale altijd op de laatste avond. De NHL (National Hockey League) is de grootste en sterkste competitie ter wereld. Op een goede tweede plaats staat de KHL (Kontinental Hockey League). Doordat deze drie competities zo groot zijn wordt wedden op ijshockey steeds populairder.

Wat is online gokken op ijshockey?

Online wedden op ijshockey is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een ijshockey wedstrijd of competitie. Je kunt inzetten op wedstrijden gedurende het reguliere seizoen, de play-offs en natuurlijk de Stanley Cup Finals. 

Het plaatsen van een weddenschap kan op vele markten binnen het ijshockey. Van winnaar van de wedstrijd tot welke speler een goal scoort. Naast het maken van een doelpunt zijn er meer player markten beschikbaar zoals totaal aantal punten en schoten op doel.

Daarnaast is er de mogelijkheid om te wedden op de eindwinnaar (Outright) van een competitie of divisie. Zo kun je inzetten wie er de Stanley Cup zal winnen of zich kroont tot olympisch kampioen. Voor de NHL zijn er markten beschikbaar dat een team meer (Over) of minder (Under) een aantal wedstrijden zal winnen tijdens het reguliere seizoen.

Hoe werkt online gokken op ijshockey?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op ijshockey wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor ijshockey? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer pagina

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op ijshockey, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.BetCity homepage

 3. Selecteer ijshockey en de competitie

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘IJshockey’. Klik daarop om alle beschikbare competities en/of wedstrijden worden zichtbaar. Selecteer vervolgens een competitie om de markten te kunnen zien.IJshockey en competitie selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op ijshockey, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Over/Under goals markt zijn.IJshockey markten

 5. Gokken op ijshockey

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op ijshockey

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire competities

De NHL is de meest populaire competitie om te online gokken op ijshockey. Een competitie waarin teams uit Canada en de Verenigde Staten het tegen elkaar opnemen. Het doel is winnen van de Stanley Cup. IJshockey is in Canada de meest populaire sport en tijdens het ontstaan van de NHL waren de Canadese clubs leidend. Het reguliere seizoen bestaat uit 82 wedstrijden waarna er play-offs volgen.

De KHL is een competitie waarin teams uit meerdere landen meedoen. De competitie bestaat hoofdzakelijk uit Russische teams, maar aan de competitie zijn onder andere teams uit Finland, Letland, Wit-Rusland, China en Kazachstan. De winnaar van de competitie ontvangt de Gagarin Cup.

Tijdens de olympische spelen staat er veel prestige op het spel tussen de grote IJshockey landen als de Verenigde Staten, Canada en Rusland. Zweden en Finland doen altijd mee als outsiders met tegenwoordig ook Zwitserland en Duitsland.

Soorten weddenschappen

Als het gaat om online gokken op ijshockey dan zijn er gemiddeld zo’n 150 verschillende inzetmogelijkheden beschikbaar tijdens een wedstrijd uit de NHL. De meest populaire weddenschappen zijn de Match Winner en Over/Under Total Goals. Hieronder een overzicht van de soort weddenschappen die het meest populair zijn om te wedden op ijshockey:

 • Match Odds Regular Time | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen, inclusief mogelijk gelijkspel
 • Match Odds Including Overtime | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen, eventueel na verlenging en shootouts.
 • Puck Line | Beide teams krijgen een fictief aantal goals in de min of plus. Lukt het om met deze fictieve goals (handicap) te winnen?
 • Total Goals Over/Under | Voorspel of het totaal aantal goals van de wedstrijd hoger (Over) of lager (Under) dan een bepaald aantal zal zijn.
 • Outrights | Welk team wint de divisie, conference of competitie?
 • Season Bets | Welk team haalt wel of niet de play-offs? Hoeveel wedstrijden wint het team gedurende het seizoen? 
 • Player Markets Over/Under | Welke speler scoort een goal? Hoeveel assists geeft een speler? Of hoeveel punten zal een speler scoren tijdens een wedstrijd? Per speler kan je inzetten op deze markten.

Prematch & live

Prematch zijn er zo’n 150 verschillende soorten mogelijkheden om te gokken op ijshockey. Naast alle hierboven genoemde weddenschappen zijn de parlay weddenschappen ook beschikbaar. Bij parlay weddenschappen zijn twee uitkomsten gecombineerd en samengevoegd tot één weddenschap. Zoals zal het thuisteam winnen en vallen er meer dan een bepaald aantal doelpunten.

Het verschil tussen prematch en live aanbod is niet groot. De parlay weddenschappen komen te vervallen tijdens het live wedden, net als de player markten. Alle overige weddenschappen zijn ook live beschikbaar. De nadruk tijdens het live aanbod zal liggen op de periode die bezig is.

Mobiel online gokken op ijshockey

Via je mobiel of tablet is online gokken op ijshockey heel eenvoudig. Veel bookmakers hebben een speciale app of mobiele site waardoor je makkelijk en snel kan inzetten. Inloggen met je account gaat net als via je laptop of pc. Mocht je geen account hebben dan is zelfs het aanmaken van een account via je mobiel of tablet mogelijk.

Op de mobiele site of app heb je natuurlijk niet zoveel ruimte waardoor alles wat compacter is. Toch is alles vrij makkelijk te vinden. In plaats van woorden gebruiken bookmakers icoontjes voor de sporten. Via de A-Z knop krijg je alle sporten op een rijtje waardoor je in dit geval makkelijk ijshockey kunt vinden.

Tips

 • Speel bewust | gokken op ijshockey is leuk en enerverend, maar speel met geld wat je kan missen. Zo is money management een zeer belangrijke tool als je succesvol wil wedden op ijshockey. Speel dus verantwoord.
 • Verdiep je in ijshockey | Zomaar lukraak inzetten is op de lange termijn nooit een succes. Zorg dat je op de hoogte bent van wat er speelt. Kijk wedstrijden, volg het nieuws. Ga één team volgen om de stroom aan informatie te kanaliseren. 
 • Gebruik Amerikaanse media | In Nederland krijg je weinig nieuws mee van de grote ijshockey competities. Gebruik daarom Amerikaanse media om op de hoogte te blijven. 

Speciale regels

Let goed op welke inzet je plaatst als het gaat om de uitslag in reguliere speeltijd of inclusief overtime. Dit staat vaak aangegeven bij de markt maar om verrassingen te voorkomen is het goed hier altijd op te letten. Overtime is de extra speeltijd als de stand na drie periodes gelijk is. 

Na een gelijke stand volgt er overtime om een winnaar aan te wijzen. In de NHL is er een verschil in overtime tijdens het reguliere seizoen en de play-offs. Tijdens het reguliere seizoen is een overtime periode vijf minuten, terwijl dat tijdens de play-offs de normale tijd van 20 minuten is.

Veelgestelde vragen over gokken op ijshockey

Is live online gokken op ijshockey mogelijk?

Ja dat is zeker mogelijk! Dat kan simpel via de app van de bookmaker en als deze niet beschikbaar is via de mobiele site. Live zijn er tal van markten beschikbaar waardoor je tijdens het kijken van een wedstrijd wat extra spanning in het spel kan brengen.

Welke bookmaker heeft de beste ijshockey odds?

Dit is afhankelijk waar je op in wil zetten. Zet je het liefst in op de Match Winner markt of ga je voor een speciale markt voor een speler? Wil je weten welke bookmaker het beste bij jou past, vul dan de kieswijzer in van Gokken.com.

Is een gelijkspel mogelijk in het ijshockey?

Het is mogelijk om op een gelijkspel in te zetten. Namelijk wanneer het na drie periodes een gelijke stand is. Echter zal er daarna nog door worden gespeeld (overtime) tot er een winnaar is. Inzetten op een gelijkspel komt niet al te vaak voor.

Ik heb veel verloren met online gokken op ijshockey, wat moet ik doen?

Neem even een pauze en stel een money management plan op voor jezelf. Hoe je dit moet doen leggen we uit op onze tips en trucs pagina. Hierdoor kun je langer genieten van het gokken op sport zonder dat je alles in één keer kwijt raakt. Door een budget samen te stellen speel je op een verantwoorde manier.