Home Online gokken op Gokken op honkbal

De markt voor het online gokken op honkbal is ontzettend groot, de sport is namelijk ontzettend populair in de Verenigde Staten, Midden-Amerika, Japan en Azië. Nederland is al sinds jaar en dag het beste Europese land als het om honkbal gaat. Echter is gokken op de Nederlandse honkbal competitie nog niet zo groot. De MLB (Major League Baseball) in de allergrootste competitie als het gaat om honkbal en trekt de meeste gokkers aan.

Wat is online gokken op honkbal?

Online gokken op honkbal is het plaatsen van een weddenschap bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning op een uitkomst van een honkbalwedstrijd of competitie. Je kunt inzetten op individuele wedstrijden, maar ook op het kampioenschap van een competitie. 

Inzetten tijdens het online gokken op honkbal kan op ongeveer 65 verschillende markten. Omdat de sport Amerikaans georiënteerd is hebben de markten een net wat andere naam in vergelijking met andere sporten. Voorbeelden hiervan zijn de Moneyline (Match Winner) en Run Line (Handicap).

Je kan naast het inzetten op individuele wedstrijden ook een weddenschap plaatsen op de klassering van een team. Daarnaast kan je inzetten op prestaties van verschillende spelers en op de MVP (most valuable player) aan het einde van het seizoen.

Hoe werkt online gokken op honkbal?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op honkbal wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor honkbal? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op honkbal, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Homepage Unibet

 3. Selecteer honkbal

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘honkbal’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.Honkbal selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op honkbal, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk Outright of Moneyline markt zijn.Markten bekijken

 5. Gokken op honkbal

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op honkbal

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire competities

De MLB is de meest populaire competitie in het honkbal. Vanaf maart tot en met oktober zijn er dagelijks wedstrijden. Teams spelen in het reguliere seizoen 182 wedstrijden waardoor er ontzettend veel aanbod is om te gokken op honkbal. Na het reguliere seizoen volgt de play-offs en uiteindelijk de World Series.

Andere grote (professionele) competities zijn KBO in Zuid-Korea en de Japan Pro Baseball competitie. Honkbal is een grote sport in Zuid-Korea en Japan. Bookmakers bieden dan ook veel verschillende markten aan als het gaat om deze twee competities. Een liefhebber van het honkbal kan hierdoor de hele dag door gokken op honkbal. In de ochtend en middag zijn de competities bezig in Azië en wanneer deze klaar zijn begint de MLB.

Soorten weddenschappen

Er zijn zo rond 65 verschillende markten beschikbaar per wedstrijd. Dit lijkt veel, maar er worden veel weddenschappen aangeboden per inning. Deze zijn steeds per inning gelijk, waardoor bijvoorbeeld de Over/Under per inning steeds terugkomt. Hieronder staat een overzicht van de soorten weddenschappen die het meest populair zijn om te gokken op honkbal:

 • Moneyline | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen. Vergelijkbaar met de Match Winner bij andere sporten.
 • Run line | Vergelijkbaar met de Asian Handicap bij andere sporten. Een ploeg krijgt een fictief aantal punten (runs) in de min of plus. Lukt het om met deze fictieve punten (handicap) te winnen?
 • Total Runs Over/Under | Worden er meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal punten gescoord tijdens de wedstrijd.
 • Outright | Wie wint een bepaalde competitie, divisie of individuele prijs? Zo kun je inzetten op welk team uiteindelijk de World Series zal winnen.

Punt van aandacht is dat weddenschappen voor een wedstrijd bijna allemaal inclusief extra innings zijn. Een gelijkspel in het honkbal is niet mogelijk. Is de stand na negen innings gelijk dan komen er net zo lang innings bij totdat er een team wint. Hierdoor zit er geen tijdslimiet aan een wedstrijd.

Prematch & live

Prematch zijn er ongeveer 65 markten beschikbaar per wedstrijd. De Run Line is dan zelfs per inning beschikbaar, net als de Total Runs per inning. Outright markten zoals wie de divisie zal winnen of welke speler er wordt verkozen tot MVP worden bij het begin van de wedstrijd offline gehaald. Wanneer alle wedstrijd van die dag zijn gespeeld komen deze weer terug, en eventueel met aangepaste odds, op de site. 

Live wedden op honkbal is iets wat in je voordeel kan werken. Het spel ligt namelijk vaak stil. Aan het einde van een inning duurt het altijd even voor de teams hebben gewisseld. Je kunt daardoor in alle rust inzetten. De meest populaire markten om live te gokken op honkbal zijn de Moneyline, Run Line en Total Runs Over/Under.

Mobiel online gokken op honkbal

Met je mobiel of tablet online gokken op honkbal kan via de mobiele site van de bookmaker. Mocht de bookmaker een speciale app hebben ontwikkeld dan kun je deze downloaden. Via de mobiele site of app log je in en zoek je de sport honkbal in de categorie gokken op sport.

Op de mobile site is de ruimte op het scherm beperkt waardoor er wordt gewerkt met icoontjes van verschillende sporten. Selecteer het icoontje voor honkbal en je ziet alle competities en wedstrijden die op dat moment beschikbaar zijn.

Tips

 • Statistieken zijn belangrijk | Als er één sport is waar statistieken ontzettend belangrijk zijn dan is het honkbal. Statistieken over een aantal seizoenen hebben zoveel waarde omdat één seizoen bestaat uit 182 wedstrijden. Hierdoor is de sample veel groter in vergelijking met een voetbal seizoen van 34 wedstrijden.
 • Speel live | Als in het honkbal twee goede startende werpers tegenover elkaar staan, dan zou je een laag aantal punten in de wedstrijd verwachten. Maar het moet altijd nog blijken of beide werpers het niveau haalt op dat moment. Zoiets zie je pas wanneer de wedstrijd bezig.
 • Volg het honkbal | Door de sport te volgen heb je meer informatie tot je beschikking. Zoals bijvoorbeeld over spelers en reisschema’s van teams. Daarnaast weet je welke speler of team er in vorm is. Commentatoren, die het hele seizoen niets anders doen dan verslag doen van hetzelfde team, kennen alle ins en outs. Door hier naar te luisteren beperk je het aantal domme weddenschappen tot een minimum.

Speciale regels

Vrijwel alle weddenschappen zijn inclusief extra innings. Dit staat altijd bij de markt aangegeven, ook wanneer het een weddenschap is over negen innings. Een andere speciale regel bij bookmakers als het gaat over online gokken op honkbal, is het minimum aantal innings dat gespeeld moet zijn. 

Bookmakers stellen van te voren vast hoeveel innings er gespeeld moeten worden voordat een wedstrijd als gespeeld wordt gezien. Vaak is dit het geval wanneer er vijf innings zijn gespeeld. Dit geldt niet voor alle markten zoals de Over/Under markten. Daarvoor zijn vaak minimaal 8,5 innings voor nodig. De verschillen per bookmaker staan vermeld op de review pagina.

Veelgestelde vragen over online gokken op honkbal

Kan ik via mijn mobiel online gokken op honkbal?

Ja, dat kan! Via de mobiele site of app van de bookmaker is het mogelijk om in te loggen en daarna te online gokken op honkbal. Live zijn er tal van markten beschikbaar.

Wat als er een wedstrijd niet kan worden uitgespeeld?

Wanneer er een wedstrijd niet kan worden uitgespeeld, is het van belang hoeveel innings er wel zijn gespeeld. Als er minimaal vijf innings zijn afgewerkt telt de wedstrijd als gespeeld. Dit geldt niet voor alle weddenschappen, maar wel voor de Moneyline.

Is live online gokken op honkbal beschikbaar?

Ja, zeker voor de grote competities is het mogelijk om live te gokken op honkbal. Zowel voor het eindresultaat als het resultaat per inning.

Is honkbal en softbal hetzelfde?

Er zit wel degelijk een verschil in tussen honkbal en softbal. Softbal is een sport die wordt uitgeoefend door vrouwen. Dit is een aparte categorie sport en staat ook zodanig aangegeven bij bookmakers.