Home Wedden op Gokken op honkbal

De markt voor het gokken op honkbal is ontzettend groot, de sport is namelijk ontzettend populair in de Verenigde Staten, Midden-Amerika, Japan en Azië. Nederland is al sinds jaar en dag het beste Europese land als het om honkbal gaat. Echter is gokken op de Nederlandse honkbal competitie nog niet zo groot. De MLB (Major League Baseball) in de allergrootste competitie als het gaat om honkbal en trekt de meeste gokkers aan.

Wat is gokken op honkbal?

Wedden op honkbal is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een honkbal wedstrijd of competitie. Je kunt inzetten op individuele wedstrijden, maar ook op het kampioenschap van een competitie. Inzetten tijdens het gokken op honkbal kan op ongeveer 65 verschillende markten. Omdat de sport Amerikaans georiënteerd is hebben de markten een net wat andere naam in vergelijking met andere sporten. Voorbeelden hiervan zijn de Moneyline en Run Line.

Je kan naast het inzetten op individuele wedstrijden ook een weddenschap plaatsen op de klassering van een team. Daarnaast kan je inzetten op prestaties van verschillende spelers en op de MVP (most valuable player) aan het einde van het seizoen.

Hoe werkt gokken op honkbal?

 1. Bookmaker selecteren en registreren

  Om te wedden op honkbal ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor honkbal? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer honkbal en plaats een weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport honkbal. Selecteer de competitie en wedstrijd waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaald je inzet en plaats de weddenschap.

 3. Resultaat

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om een competitie te volgen of wedstrijd live te zien. Was je voorspelling uiteindelijk goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

De beste Nederlandse bookmakers

Bet365

Degelijke bookmaker met Engelse roots!

Een familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een grote bookmaker.. Met een bonus tot wel €100 aan wedkredieten. Lees meer

TOTO

Vroeger bij de sigarenboer, nu online bookmaker!

Waar je eerst naar de sigarenboer ging om in te zetten, kan dat nu vanuit je luie stoel bij online bookmaker Toto. Lees meer

Populaire competities

De MLB is de meest populaire competitie in het honkbal. Vanaf maart tot en met oktober zijn er dagelijks wedstrijden. Teams spelen in het reguliere seizoen 182 wedstrijden waardoor er ontzettend veel aanbod is om te gokken op honkbal. Na het reguliere seizoen volgt de play-offs en uiteindelijk de World Series.

Andere grote (professionele) competities zijn KBO in Zuid-Korea en de Japan Pro Baseball competitie. Honkbal is een grote sport in Zuid-Korea en Japan. Bookmakers bieden dan ook veel verschillende markten aan als het gaat om deze twee competities. Een liefhebber van het honkbal kan hierdoor de hele dag door gokken op honkbal. In de ochtend en middag zijn de competities bezig in Azië en wanneer deze klaar zijn begint de MLB.

Soorten weddenschappen

Er zijn zo rond 65 verschillende markten beschikbaar per wedstrijd. Dit lijkt veel, maar er worden veel weddenschappen aangeboden per inning. Deze zijn steeds per inning gelijk, waardoor bijvoorbeeld de Over/Under per inning steeds terugkomt. Hieronder staat een overzicht van de soorten weddenschappen die het meest populair zijn om te gokken op honkbal:

 • Moneyline | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen. Vergelijkbaar met de Match Winner bij andere sporten.
 • Run line | Vergelijkbaar met de Asian Handicap bij andere sporten. Een ploeg krijgt een fictief aantal punten (runs) in de min of plus. Lukt het om met deze fictieve punten (handicap) te winnen?
 • Total Runs Over/Under | Worden er meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal punten gescoord tijdens de wedstrijd.
 • Outright | Wie wint een bepaalde competitie, divisie of individuele prijs? Zo kun je inzetten op welk team uiteindelijk de World Series zal winnen.

Punt van aandacht is dat weddenschappen voor een wedstrijd bijna allemaal inclusief extra innings zijn. Een gelijkspel in het honkbal is niet mogelijk. Is de stand na negen innings gelijk dan komen er net zo lang innings bij totdat er een team wint. Hierdoor zit er geen tijdslimiet aan een wedstrijd.

Prematch & live

Prematch zijn er ongeveer 65 markten beschikbaar per wedstrijd. De Run Line is dan zelfs per inning beschikbaar, net als de Total Runs per inning. Outright markten zoals wie de divisie zal winnen of welke speler er wordt verkozen tot MVP worden bij het begin van de wedstrijd offline gehaald. Wanneer alle wedstrijd van die dag zijn gespeeld komen deze weer terug, en eventueel met aangepaste odds, op de site. 

Live wedden op honkbal is iets wat in je voordeel kan werken. Het spel ligt namelijk vaak stil. Aan het einde van een inning duurt het altijd even voor de teams hebben gewisseld. Je kunt daardoor in alle rust inzetten. De meest populaire markten om live te gokken op honkbal zijn de Moneyline, Run Line en Total Runs Over/Under.

Mobiel gokken op honkbal

Met je mobiel of tablet gokken op honkbal kan via de mobiele site van de bookmaker. Mocht de bookmaker een speciale app hebben ontwikkeld dan kun je deze downloaden. Via de mobiele site of app log je in en zoek je de sport honkbal in de categorie gokken op sport.

Op de mobile site is de ruimte op het scherm beperkt waardoor er wordt gewerkt met icoontjes van verschillende sporten. Selecteer het icoontje voor honkbal en je ziet alle competities en wedstrijden die op dat moment beschikbaar zijn.

Tips

 • Statistieken zijn belangrijk | Als er één sport is waar statistieken ontzettend belangrijk zijn dan is het honkbal. Statistieken over een aantal seizoenen hebben zoveel waarde omdat één seizoen bestaat uit 182 wedstrijden. Hierdoor is de sample veel groter in vergelijking met een voetbal seizoen van 34 wedstrijden.
 • Speel live | Als in het honkbal twee goede startende werpers tegenover elkaar staan, dan zou je een laag aantal punten in de wedstrijd verwachten. Maar het moet altijd nog blijken of beide werpers het niveau haalt op dat moment. Zoiets zie je pas wanneer de wedstrijd bezig.
 • Volg het honkbal | Door de sport te volgen heb je meer informatie tot je beschikking. Zoals bijvoorbeeld over spelers en reisschema’s van teams. Daarnaast weet je welke speler of team er in vorm is. Commentatoren, die het hele seizoen niets anders doen dan verslag doen van hetzelfde team, kennen alle ins en outs. Door hier naar te luisteren beperk je het aantal domme weddenschappen tot een minimum.

Speciale regels

Vrijwel alle weddenschappen zijn inclusief extra innings. Dit staat altijd bij de markt aangegeven, ook wanneer het een weddenschap is over negen innings. Een andere speciale regel bij bookmakers als het gaat over gokken op honkbal, is het minimum aantal innings dat gespeeld moet zijn. 

Bookmakers stellen van te voren vast hoeveel innings er gespeeld moeten worden voordat een wedstrijd als gespeeld wordt gezien. Vaak is dit het geval wanneer er vijf innings zijn gespeeld. Dit geldt niet voor alle markten zoals de Over/Under markten. Daarvoor zijn vaak minimaal 8,5 innings voor nodig. De verschillen per bookmaker staan vermeld in de review.

Veelgestelde vragen over gokken op honkbal

Kan ik via mijn mobiel gokken op honkbal?

Ja, dat kan! Via de mobiele site of app van de bookmaker is het mogelijk om in te loggen en daarna te gokken op honkbal. Live zijn er tal van markten beschikbaar.

Wat als er een wedstrijd niet kan worden uitgespeeld?

Wanneer er een wedstrijd niet kan worden uitgespeeld, is het van belang hoeveel innings er wel zijn gespeeld. Als er minimaal vijf innings zijn afgewerkt telt de wedstrijd als gespeeld. Dit geldt niet voor alle weddenschappen, maar wel voor de Moneyline.

Is live gokken op honkbal beschikbaar?

Ja, zeker voor de grote competities is het mogelijk om live te gokken op honkbal. Zowel voor het eindresultaat als het resultaat per inning.