Home Online gokken op Gokken op hockey

In Nederland is hockey een sport die ontzettend populair is en mede daarom ook het online gokken op hockey. Wereldwijd gezien is hockey, in veel landen field hockey genoemd, niet heel groot. Toch is het een olympische discipline en dat is meteen het hoogtepunt van de sport, samen met het wk hockey en de pro league.

Wat is online gokken op hockey?

Online gokken op hockey is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een hockey wedstrijd of competitie. Inzetten kan op een individuele wedstrijd maar ook welke club of land er een competitie of toernooi zal winnen.

De inzetmogelijkheden op een hockey wedstrijd zijn niet heel uitgebreid. In totaal zijn er zo’n tien markten beschikbaar. Veel markten komen terug en worden dan per kwart toegepast. Speciale Player Markets, zoals wie scoort er een goal, zie je niet in het gokken op hockey. De meest populaire weddenschap is de Match Odds markt, welk team de wedstrijd zal winnen (inclusief mogelijk gelijkspel). Daarnaast zijn de Over/Undr goals en zowel Asian als European Handicaps beschikbaar.

Hoe werkt online gokken op hockey?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op hockey wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor hockey? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer pagina

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op hockey, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bookmaker Unibet homepage

 3. Selecteer hockey

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Hockey’. Klik daarop om alle beschikbare competities en/of wedstrijden te zien.Hockey sport selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op hockey, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Over/Under goals markt zijn.Hockey markten

 5. Gokken op hockey

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op hockey

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire competities

De Olympische spelen is het meest populaire en belangrijkste toernooi voor de hockeysport. Eens in de vier jaar hoopt een land te pieken en de gouden plak mee naar huis te nemen. Voor landenteams staat het wereldkampioenschap op een stevige tweede plaats.

In clubverband zijn de Nederlandse en Duitse competities van het beste niveau. Vlak daaronder komen de competities uit België en Spanje. De EHL (Euro Hockey League) is het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Soorten weddenschappen

Het aanbod is niet al te groot met ongeveer maar tien markten per wedstrijd. Deze markten zijn er voor het resultaat van de wedstrijd maar ook per kwart. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn bij het gokken op hockey:

 • Match Odds | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen. Een gelijkspel is ook mogelijk.
 • Asian Handicap | Beide teams krijgen een fictief aantal goals in de min of plus. Lukt het om met deze fictieve aantal goals (handicap) te winnen?
 • Total Goals Over/Under | Voorspel of het totaal aantal goals van beide teams samen hoger (Over) of lager (Under) is dan een bepaald aantal goals.
 • Draw No Bet | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen, bij een gelijkspel krijg je de inleg terug. 
 • Outrights | Welk team wint de poule of competitie?

Prematch & live

De hierboven genoemde markten zijn prematch allemaal beschikbaar. Prematch zijn er ook markten beschikbaar voor het eerste kwart. Wanneer er een wedstrijd begint gaat de wedstrijd naar het live gokken gedeelte toe. De odds voor het eerste kwart verdwijnen en de markten voor het volgende kwart zijn dan beschikbaar.

Mobiel online gokken op hockey

Net zo eenvoudig als op een desktop of laptop, gaat het wedden op hockey via je mobiel of tablet. Op de mobiele site zijn er maar een paar sporten zichtbaar. Met behulp van de A-Z knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Selecteer hockey (of field hockey) om de hockeywedstrijden te selecteren.

Tips

 • Speel niet in op chauvinisme | Je hoopt natuurlijk altijd dat Nederland het goed gaat doen op een groot toernooi. Maar blijf realistisch en laat het chauvinisme niet de overhand krijgen. Lees bijvoorbeeld ook buitenlandse media om zodoende een objectief beeld te krijgen.
 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kan missen en speel met een money management systeem. Hierdoor heb je altijd nog voldoende saldo over, zelfs na een aantal verloren weddenschappen.
 • Verdiep je in de sport | De sport volgen, ins en outs weten en wedstrijden kijken blijft de basis voor succesvol gokken op sport. Dat geldt ook voor het gokken op hockey.

Speciale regels

Er zijn geen speciale regels in het hockey. De Match Odds met een gelijkspel gelden voor de officiële speeltijd, zonder eventuele verlenging of shootouts. Maar dat is bij andere sporten ook het geval.

Veelgestelde vragen over online gokken op hockey

Kan ik bij elke bookmaker online gokken op hockey?

De grote toernooien zal je bij iedere bookmaker vinden. Maar wil je inzetten op competitie niveau, bijvoorbeeld de Nederlandse competitie. dan zal je echt moeten gaan zoeken. Gebruik de kieswijzer van Gokken.com om te zien welke bookmaker het beste bij jou past.

Is het mogelijk om live te online gokken op hockey?

Dat hangt van de wedstrijd af. Is het een belangrijke wedstrijd op een groot toernooi en is de wedstrijd live op tv? Dan is de kans heel groot dat je live kunt gokken op hockey.

Wat is money management?

Bij money management verdeel je als het ware je saldo in stukjes. Je mag nooit meer inzetten dan een stukje van je saldo. Op deze manier blijf je altijd de mogelijkheid hebben om zelfs na een paar verloren weddenschappen, te kunnen blijven spelen.