Home Wedden op Gokken op handbal

Een sport dat sinds het succes van het Nederlandse damesteam steeds vaker op tv komt en daardoor het gokken op handbal stimuleert. Daarvoor was handbal niet al te populair in Nederland, ondanks het een wereldwijde sport. Het hoogtepunt van de sport is het WK handbal en de olympische spelen.

Wat is gokken op handbal?

Wedden op handbal is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een handbal wedstrijd of competitie. Inzetten is mogelijk op verschillende nationale competities en grote internationale toernooien zoals het EK, WK en olympische spelen.

Er zijn gemiddeld ongeveer 30 verschillende inzetmogelijkheden bij het gokken op handbal. Dit is afhankelijk van de wedstrijd en competitie. Tijdens een WK of olympische finale zal het aanbod groter zijn.

De meest populaire soort weddenschap tijdens het gokken op handbal is de winnaar van de wedstrijd (Match Odds) en het aantal goals tijdens de wedstrijd (Over/Under Total Goals). Het is niet alleen mogelijk om voor de hele wedstrijd in te zetten maar ook op het resultaat per helft.

Hoe werkt gokken op handbal?

 1. Bookmaker selecteren en registreren

  Om te gokken op handbal ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor handbal? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer handbal en plaats een weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport handbal. Selecteer de competitie en wedstrijd waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Resultaat

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire competities

De belangrijkste toernooien zijn het WK handbal en de Olympische spelen. Tijdens deze toernooien krijgt de sport het meeste aandacht en komen de wedstrijden op tv. Het EK handbal is het derde grote toernooi waarbij de sport in de spotlights staat.

De nationale competities van Denemarken, Frankrijk en Duitsland zijn het grootst. Daarnaast kennen we in Europa het Champions League handbal toernooi. Dat is de grootste Europese clubcompetitie, waar net als in het voetbal de grootste clubs strijden om de titel.

Soorten weddenschappen

Het aantal markten bij het gokken op handbal is niet zo uitgebreid. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Match Odds | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen. Een gelijkspel is ook mogelijk.
 • Asian Handicap | Beide teams krijgen een fictief aantal goals in de min of plus. Lukt het om met deze fictieve aantal goals (handicap) te winnen?
 • Total Goals Over/Under | Voorspel of het totaal aantal goals van beide teams samen hoger (Over) of lager (Under) is dan een bepaald aantal goals.
 • Draw No Bet | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen, bij een gelijkspel krijg je de inleg terug. 
 • Outrights | Welk team wint de poule of competitie?

Prematch & live

Er zit bijna geen verschil in het aanbod van prematch of live. Het aanbod is natuurlijk niet zo uitgebreid in vergelijking met voetbal of tennis. Hierdoor zijn de gebruikelijke markten als Match Odds, Total Goals Over/Under, Asian Handicaps, etc zowel prematch als tijdens live wedden beschikbaar.

Naast de markten voor de hele wedstrijd wordt live de focus gelegd op de helft van dat moment. De gebruikelijke markten, zoals hierboven aangegeven, zijn dan beschikbaar per helft. Zo kun je op dat moment inspelen op het wedstrijdverloop.

Mobiel gokken op handbal

Via de mobiele site is wedden op handbal is erg eenvoudig. Niet alleen via de mobiele site maar ook via de mobiele app van de bookmaker. Mocht de mobiele app beschikbaar zijn, niet iedere bookmaker heeft deze ter beschikking. Mobiel gokken kan zowel prematch als live, als er live odds beschikbaar zijn. In het volleybal gaat het spel snel op en neer waardoor odds snel veranderen. Live een inzet plaatsen kan daardoor wel eens lastig zijn.

Tips

 • Speel niet in op chauvinisme | Je hoopt natuurlijk altijd dat Nederland het goed gaat doen op een groot toernooi. Maar blijf realistisch en laat het chauvinisme niet de overhand krijgen. Lees bijvoorbeeld ook buitenlandse media om zodoende een objectief beeld te krijgen.
 • Speel bewust | De punten gaan snel en daardoor kan je snel een weddenschap winnen of verliezen. Mocht het even tegenzitten blijf dan rustig en gebruik je money management. Zo heb je altijd nog geld over bij een reeks verloren weddenschappen.
 • Verdiep je in de sport | Ondanks dat het handbal niet altijd goed te volgen is op tv, is het inwinnen van zoveel mogelijk informatie een must als je wil gaan gokken op sport.

Speciale regels

Wanneer een wedstrijd gelijk staat na de reguliere speeltijd komt er een verlenging. Deze verlenging is korter dan een gebruikelijke helft. Een helft in het handbal is 30 minuten, de verlenging bestaat uit twee keer vijf minuten. Als er een verlenging komt, dan bieden bookmakers vaak speciale odds aan voor deze verlenging. Dan kun je op de gebruikelijke soorten weddenschappen inzetten, maar deze hebben dan alleen betrekking op de verlenging.

Veelgestelde vragen over gokken op handbal

Welke soort weddenschap is het meest populair bij het gokken op volleybal?

De meest bekende is de Match Odds markt, welk team wint de wedstrijd. Maar uiteindelijk kan je zelf bepalen op wat voor soort weddenschap je het liefst inzet.

Hoe blijf ik in controle over mijn saldo tijdens het gokken op volleybal?

Wanneer je een money management plan opstelt, en je daaraan houdt, dan kan je zelfs met een reeks verloren weddenschappen blijven spelen. Hierdoor blijf je altijd in controle over je saldo en kan je langer genieten van het gokken op volleybal.

Kan ik met mijn mobiel gokken op handbal?

Dat is afhankelijk op welke markt je in wil zetten. Sommige bookmakers hebben betere odds voor Match Odds terwijl andere betere odds hebben voor de Total Goals Over/Under. Gebruik de kieswijzer van Gokken.com om te zien welke bookmaker het beste bij jou past.

Kan ik op alle handbalcompetities gokken?

Nee, niet alle competities zijn beschikbaar. De reden hiervoor is dat er geen beelden zijn of er weinig informatie beschikbaar is. De bookmakers nemen dan geen risico en bieden dan geen odds aan.