Home Wedden op Gokken op golf

Je kan het hele jaar door gokken op golf omdat het een seizoen heeft wat het hele jaar door loopt. Er zijn diverse golf tours waar de beste spelers over de hele wereld aan deelnemen. De PGA Tour en European Tour zijn daar twee voorbeelden van. Het soort weddenschap wat het populairst is om te gebruiken tijdens het wedden op golf is de klassering (top 5, top 10, etc). Deze is het meest gebruikt omdat het voorspellen van de winnaar ontzettend lastig is.

Wat is gokken op golf?

Wedden op golf is het plaatsen van een weddenschap op golf via een bookmaker. Hoofdzakelijk op de wekelijkse toernooien van de diverse tours. Je kan een weddenschap plaatsen op de winnaar, klassering van een speler of een head to head van spelers onderling. De winnaar van een golftoernooi voorspellen is ontzettend lastig. Er doen wekelijks veel deelnemers mee en je moet vier dagen op rij constant presteren. Daarnaast zijn de starttijden verspreid over de hele dag, waardoor de weersomstandigheden een rol kunnen spelen. 

Alle bookmakers hebben live gokken op golf, omdat de grote toernooien wekelijks live op tv zijn. Met name de outright markt (wie het toernooi zal winnen) staat dan de hele dag online. Hierdoor kun je meteen actie ondernemen als je ziet dat bepaalde spelers het goed doen.

Hoe werkt gokken op golf?

 1. Kies een bookmaker en registreer

  Kies de bookmaker die het beste bij jou past om te gokken op golf. Vul de kieswijzer van Gokken.com in om te zien welke bookmaker dat is. Als je de juiste bookmaker gevonden hebt log je in of registreer je jezelf.

 2. Selecteer golf en plaats een weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport golf. Heb je de wedstrijd waar je een weddenschap op wilt plaatsen gevonden, dan kies je de juiste markt. Wil je inzetten op de winnaar van de wedstrijd of een bepaalde klassering van een speler? Het is allemaal mogelijk. Selecteer de markt waar je op in wil zetten, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Resultaat

  Nu is het wachten op het resultaat. Wist je de juiste uitkomst te voorspellen? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

De beste Nederlandse bookmakers

Bet365

Degelijke bookmaker met Engelse roots!

Een familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een grote bookmaker.. Met een bonus tot wel €100 aan wedkredieten. Lees meer

TOTO

Vroeger bij de sigarenboer, nu online bookmaker!

Waar je eerst naar de sigarenboer ging om in te zetten, kan dat nu vanuit je luie stoel bij online bookmaker Toto. Lees meer

Populaire toernooien

De toernooien met het meeste prestige en hoogste prijzengeld zijn de majors. De US Open, Masters en The Open en het PGA Championship behoren tot deze categorie. Dit zijn ook de toernooien waar de spelers op de twee grote tours (PGA en European) samen spelen. Het Masters toernooi is ieder jaar op een vaste locatie, namelijk Augusta in Georgia. The Open is het oudste major en is het enige major wat niet in de Verenigde Staten wordt gespeeld maar op een linksgolfbaan in Groot-Brittannië.

Naast deze majors zijn enkele landentoernooien populair om te wedden op golf. De Ryder Cup is het meest populaire landentoernooi waar spelers uit Europa het opnemen tegen spelers uit de Verenigde Staten. Andere landentoernooien zijn de Solheim Cup en Presidents Cup. 

Naast al deze prestigieuze toernooien is er bijna iedere week wel een toernooi op één van de vele tours. Behalve de grote PGA en European Tour zijn er ook nog de Challenge Tour, Alps Tour, Sunshine Tour, Japanese Tour, All Pro Tour, Korn Ferry Tour, JLPGA Tour en LPGA Tour.

Soorten weddenschappen

Tijdens het gokken op golf valt op dat de aandacht niet ligt op een match winner of head to head markt, maar meer op de klassering van een speler. Hieronder staan de soorten weddenschappen gegeven die het meest populair zijn tijdens het wedden op golf:

 • Outright | Wie wint het toernooi?
 • Top klassering | Eindigt een speler in de top 5, top 10, top 20 of zelfs top 30?
 • Make The Cut Y/N | Na twee dagen golf wordt het deelnemersveld gehalveerd. Alleen spelers uit de top 70 (PGA) en top 65 (European) mogen de laatste twee dagen in actie komen. Via deze weddenschap kun je inzetten of een speler wel of niet de cut haalt.
 • Top nationaliteit | Je kan inzetten wie de beste speler is van een land. Wie is de beste Nederlander? Of beste Engelsman of Amerikaan van dit toernooi? 
 • First Round Leader | Wie is de leider na de eerste ronde?
 • Head to Head | Wie speler presteert er beter in de ronde of gedurende het hele toernooi?
 • Group Betting | Voorspel welke speler er het beste presteert in de groep waarmee de golfer een ronde loopt.

Prematch & live

Bij de grote toernooien zijn de hierboven genoemde weddenschappen allemaal prematch beschikbaar. Wanneer het toernooi of een bepaalde speler is begonnen zal de weddenschap prematch worden weggehaald. Live wedden op golf kan altijd nog op de klassering weddenschappen. Hoe hoog eindigt een speler, wie wint het toernooi en wat is de beste speler van een bepaald land? Allemaal voorbeelden van deze vorm van weddenschappen.

Mobiel gokken op golf

Net zoals je mobiel kunt spelen in een casino lukt dat ook bij een bookmaker. De speciaal ingerichte mobiele site is ontwikkelt om je het als speler zo makkelijk mogelijk te maken. Sommige bookmakers hebben zelfs een app beschikbaar. Deze is dan te downloaden in de appstore. 

Het scherm van je mobiele telefoon is natuurlijk veel kleiner dan het beeldscherm van een laptop of desktop. Daardoor werken bookmakers veel met icoontjes in plaats van woorden. Met behulp van de A-Z knop kan je een lijst zien van alles wat mogelijk is bij gokken op sport. Selecteer in dit geval golf om het totale aanbod van van golf te zien.

Tips

 • Profiteer van hoge odds | Bij het golf zijn de odds altijd hoog, zeker als het gaat om de klassering van een speler. Het is namelijk een sport die moeilijk is te voorspellen. Hierdoor kun je makkelijk een gokje wagen door op een top 20 notering in te zetten voor een bepaalde speler. Het komt maar zelden voor de de favoriet voor een toernooi het daadwerkelijk wint.
 • Volg het golf | Door wekelijks de toernooien te volgen weet je welke speler er goed in vorm is, ook als je geen verstand hebt van de sport. Commentatoren weten alle ins en outs van de sport en geven vaak aan welke speler ze goed zien doen in de komende toernooien. Het zijn gratis tips die gezien de hoge odds wel een gokje waard zijn.
 • Wisselende omstandigheden | Je moet rekening houden met de mogelijke weersomstandigheden. Komt de wind later op de dag sterk opzetten? Gaat het regenen waardoor de bal minder ver gaat? Of klaart het juist aan het einde van de dag op? Het zijn wisselende omstandigheden die een rol spelen op de uitslag waar je rekening mee moet houden. Golfers spelen namelijk gewoon door, alleen bij gevaar van onweer leggen ze het spel stil.

Speciale regels

Er zijn geen speciale regels als het gaat om gokken op golf. Toernooien worden vrijwel altijd uitgespeeld, desnoods een dag later dan gebruikelijk. Het moet ook wel heel raar lopen als een toernooi een gedeelde winnaar heeft. Er wordt namelijk altijd een play-off gespeeld wanneer spelers gezamenlijk aan kop gaan.

Veelgestelde vragen over gokken op golf

Waarom zijn de odds bij het golf altijd zo hoog?

Golf is een moeilijk te voorspellen sport. Vorm van de dag is bij het golf enorm van belang. Je moet vier dagen lang een hoog niveau halen en een fout is snel gemaakt.

Wat is de beste bookmaker om te gokken op golf?

Dat hangt van je persoonlijke voorkeur af. Speel je alleen maar op wie het toernooi wint of juist vaak op top 20 of top 30 klassering? Er zijn bookmakers waar de outright odd hoger is maar juist weer lagere klassering odds hebben. Vul de kieswijzer van Gokken.com in en je weet welke bookmaker voor jou het beste is om te gokken op golf.

Wat doet een bookmaker als er meerdere spelers op dezelfde plaats staan?

Stel je hebt ingezet dat een speler een top 10 notering zal halen. De speler is als tiende geëindigd met nog drie andere spelers. De bookmaker rekent dan toch je weddenschap goed en je krijgt hem uitgekeerd.