Home Online gokken op Gokken op golf

Je kan het hele jaar door online gokken op golf omdat het een seizoen heeft wat het hele jaar door loopt. Er zijn diverse golf tours waar de beste spelers over de hele wereld aan deelnemen. De PGA Tour, LIV en European Tour zijn daar voorbeelden van. Tijdens het online wedden op golf is de Outright markt (top 5, top 10, etc) het meest populair. Deze is het meest gebruikt omdat het voorspellen van de winnaar ontzettend lastig is.

Wat is online gokken op golf?

Online gokken op golf is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een golftoernooi. Hoofdzakelijk op de wekelijkse toernooien van de diverse tours. Je kan een weddenschap plaatsen op de winnaar, klassering van een speler of een head to head van spelers onderling. 

De winnaar van een golftoernooi voorspellen is ontzettend lastig. Er doen wekelijks veel deelnemers mee en je moet vier dagen op rij constant presteren. Daarnaast zijn de starttijden verspreid over de hele dag, waardoor de weersomstandigheden een rol kunnen spelen. 

Alle online bookmakers hebben live online gokken op golf, omdat de grote toernooien wekelijks live op tv zijn. Met name de outright markt (wie het toernooi zal winnen) staat dan de hele dag online. Hierdoor kun je meteen actie ondernemen als je ziet dat bepaalde spelers het goed doen.

Hoe werkt online gokken op golf?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op golf wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor golf? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op golf, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Homepage Unibet

 3. Selecteer golf

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Golf’. Klik daarop om alle beschikbare competities of wedstrijden te zien om.Golf selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op golf, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Outright Winner markt zijn.Beschikbare markten

 5. Gokken op golf

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op golf

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

De toernooien met het meeste prestige en hoogste prijzengeld zijn de majors. De US Open, Masters en The Open en het PGA Championship behoren tot deze categorie. Dit zijn ook de toernooien waar de spelers op de twee grote tours (PGA en European) samen spelen. Het Masters toernooi is ieder jaar op een vaste locatie, namelijk Augusta in Georgia. The Open is het oudste major en is het enige major wat niet in de Verenigde Staten wordt gespeeld maar op een linksgolfbaan in Groot-Brittannië.

Naast deze majors zijn enkele landentoernooien populair om te online gokken op golf. De Ryder Cup is het meest populaire landentoernooi waar spelers uit Europa het opnemen tegen spelers uit de Verenigde Staten. Andere landentoernooien zijn de Solheim Cup en Presidents Cup. 

Naast al deze prestigieuze toernooien is er bijna iedere week wel een toernooi op één van de vele tours. Behalve de grote PGA en European Tour zijn er ook nog de Challenge Tour, Alps Tour, Sunshine Tour, Japanese Tour, All Pro Tour, Korn Ferry Tour, JLPGA Tour en LPGA Tour.

Soorten weddenschappen

Tijdens het online gokken op golf valt op dat de aandacht niet ligt op een match winner of head to head markt, maar meer op de klassering van een speler. Hieronder staan de soorten weddenschappen gegeven die het meest populair zijn tijdens het wedden op golf:

 • Outright | Wie wint het toernooi?
 • Top klassering | Eindigt een speler in de top 5, top 10, top 20 of zelfs top 30?
 • Make The Cut Y/N | Na twee dagen golf wordt het deelnemersveld gehalveerd. Alleen spelers uit de top 70 (PGA) en top 65 (European) mogen de laatste twee dagen in actie komen. Via deze weddenschap kun je inzetten of een speler wel of niet de cut haalt.
 • Top nationaliteit | Je kan inzetten wie de beste speler is van een land. Wie is de beste Nederlander? Of beste Engelsman of Amerikaan van dit toernooi? 
 • First Round Leader | Wie is de leider na de eerste ronde?
 • Head to Head | Wie speler presteert er beter in de ronde of gedurende het hele toernooi?
 • Group Betting | Voorspel welke speler er het beste presteert in de groep waarmee de golfer een ronde loopt.

Prematch & live

Bij de grote toernooien zijn de hierboven genoemde weddenschappen allemaal prematch beschikbaar. Wanneer het toernooi of een bepaalde speler is begonnen zal de weddenschap prematch worden weggehaald. Live wedden op golf kan altijd nog op de klassering weddenschappen. Hoe hoog eindigt een speler, wie wint het toernooi en wat is de beste speler van een bepaald land? Allemaal voorbeelden van deze vorm van weddenschappen.

Mobiel online gokken op golf

Net zoals je mobiel kunt spelen in een casino lukt dat ook bij een bookmaker. De speciaal ingerichte mobiele site is ontwikkelt om je het als speler zo makkelijk mogelijk te maken. Sommige bookmakers hebben zelfs een app beschikbaar. Deze is dan te downloaden in de appstore. 

Het scherm van je mobiele telefoon is natuurlijk veel kleiner dan het beeldscherm van een laptop of desktop. Daardoor werken bookmakers veel met icoontjes in plaats van woorden. Met behulp van de A-Z knop kan je een lijst zien van alles wat mogelijk is bij gokken op sport. Selecteer in dit geval golf om het totale aanbod van van golf te zien.

Tips

 • Profiteer van hoge odds | Bij het golf zijn de odds altijd hoog, zeker als het gaat om de klassering van een speler. Het is namelijk een sport die moeilijk is te voorspellen. Hierdoor kun je makkelijk een gokje wagen door op een top 20 notering in te zetten voor een bepaalde speler. Het komt maar zelden voor de de favoriet voor een toernooi het daadwerkelijk wint.
 • Volg het golf | Door wekelijks de toernooien te volgen weet je welke speler er goed in vorm is, ook als je geen verstand hebt van de sport. Commentatoren weten alle ins en outs van de sport en geven vaak aan welke speler ze goed zien doen in de komende toernooien. Het zijn gratis tips die gezien de hoge odds wel een gokje waard zijn.
 • Wisselende omstandigheden | Je moet rekening houden met de mogelijke weersomstandigheden. Komt de wind later op de dag sterk opzetten? Gaat het regenen waardoor de bal minder ver gaat? Of klaart het juist aan het einde van de dag op? Het zijn wisselende omstandigheden die een rol spelen op de uitslag waar je rekening mee moet houden. Golfers spelen namelijk gewoon door, alleen bij gevaar van onweer leggen ze het spel stil.

Speciale regels

Er zijn geen speciale regels als het gaat om te online gokken op golf. Toernooien worden vrijwel altijd uitgespeeld, desnoods een dag later dan gebruikelijk. Het moet ook wel heel raar lopen als een toernooi een gedeelde winnaar heeft. Er wordt namelijk altijd een play-off gespeeld wanneer spelers gezamenlijk aan kop gaan.

Veelgestelde vragen over gokken op golf

Waarom zijn de odds bij het golf altijd zo hoog?

Golf is een moeilijk te voorspellen sport. Vorm van de dag is bij het golf enorm van belang. Je moet vier dagen lang een hoog niveau halen en een fout is snel gemaakt.

Wat is de beste bookmaker om te online gokken op golf?

Dat hangt van je persoonlijke voorkeur af. Speel je alleen maar op wie het toernooi wint of juist vaak op top 20 of top 30 klassering? Er zijn bookmakers waar de outright odd hoger is maar juist weer lagere klassering odds hebben. Vul de kieswijzer van Gokken.com in en je weet welke bookmaker voor jou het beste is om te gokken op golf.

Wat doet een bookmaker als er meerdere spelers op dezelfde plaats staan?

Stel je hebt ingezet dat een speler een top 10 notering zal halen. De speler is als tiende geëindigd met nog drie andere spelers. De bookmaker rekent dan toch je weddenschap goed en je krijgt hem uitgekeerd.