Home Wedden op Gokken op gewichtheffen

Zelfs bij gewichtheffen, waar het gebruik van verboden middelen vaak naar voren komt, is gokken op gewichtheffen mogelijk. Gewichtheffen krijgt de meeste aandacht tijdens de olympische spelen en het wereldkampioenschap. Je kan alleen maar inzetten op de winnaar van een bepaalde klasse. Dit komt mede omdat een klasse in het gewichtheffen op dezelfde dag wordt afgewerkt.

Wat is gokken op gewichtheffen?

Wedden op gewichtheffen is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een gewichthef toernooi. De Outright markt voor een bepaalde discipline of klasse binnen het gewichtheffen komt altijd online te staan.

De Outright odd gaat offline nadat een bepaalde discipline en klasse begonnen is. In het gewichtheffen werken ze binnen één dag een bepaalde klasse van een discipline af. Hierdoor weet je aan het einde van de dag wie er gewonnen heeft.

Hoe werkt gokken op gewichtheffen?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te wedden op gewichtheffen ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor gewichtheffen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer gewichtheffen en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport gewichtheffen (weightlifting in het Engels). Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

De olympische spelen is voor gewichtheffers het belangrijke toernooi. Tijdens de olympische spelen is gewichtheffen live te zien. Tijdens het wereldkampioenschap worden er sporadisch live beelden uitgezonden op TV.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op gewichtheffen blijft beperkt tot de Outright markt. Je kan inzetten op wie de winnaar in een klasse van een bepaalde discipline wordt. Tijdens de olympische spelen kan je ook inzetten welke gewichtheffer er een medaille (top 3) wint.

Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outrights | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?

Prematch & live

Tot aan het moment dat de eerste gewichtheffer uit een klasse van een bepaalde discipline begint, gaan de Outright markt offline. Deze komt niet meer terug omdat aan het einde van de dag de winnaar bekend is. 

Live gokken op gewichtheffen is niet mogelijk. De tijd tussen de resultaten van de gewichtheffers tijdens een toernooi is te kort voor bookmakers om vernieuwde odds te plaatsen.

Mobiel gokken op gewichtheffen

Net als alle andere sporten kan je mobiel wedden op gewichtheffen. Tenminste, dan moet gewichtheffen beschikbaar zijn bij een bookmaker. Je kan dan snel en eenvoudig via de mobiele site inloggen met je bestaande account. Zoek daarna via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop naar de sport gewichtheffen. Kies het toernooi met de juiste discipline en klasse,  en plaats je weddenschap.

Tips:

 • Kennis van de sport | Omdat er weinig live beelden beschikbaar zijn, krijgt de sport niet al te veel aandacht. Daardoor zal je zelf veel tijd moeten steken in het verkrijgen van informatie. Want pas wanneer je op de hoogte bent van een bepaalde sport kan je succesvol worden in het gokken op sport.
 • Resultaten in olympisch jaar | Gewichtheffen is een fysiek zware sport. Gewichtheffers die zich al geplaatst hebben voor de olympische spelen kunnen tijdens de andere toernooien rust pakken. Hierdoor kunnen resultaten van andere toernooien in een olympisch jaar vertekenen.
 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kan missen. Zodoende blijft het leuk en kom je niet in de problemen. Als je ook nog eens gebruik maakt van een money management systeem dan kan je zelfs na een paar verloren weddenschappen blijven gokken op sport.

Speciale regels

Het is algemeen bekend dat in de sport van gewichtheffen doping gebruik meer dan gemiddeld voorkomt. Vaak komt dit aan het licht nadat de wedstrijd is geweest. Heeft dit dan nog invloed op je afgehandelde weddenschap? Nee, de bookmakers handelen je weddenschap zoals deze bij de ceremonie was. Dat er achteraf nog met medailles wordt geschoven heeft dus geen invloed op je afgehandelde weddenschap.

Veelgestelde vragen gokken op gewichtheffen

Wat als een winnaar later zijn medaille in moet leveren vanwege doping gebruik?

Er verandert niets. De uitslag op dat moment is de leidraad voor een bookmaker. In de voorwaarden staat dan bijvoorbeeld dat de weddenschappen worden verwerkt op basis van de ceremonie protocollair. Het moment dat de atleten de medailles krijgen uitgereikt op het podium.

Waarom is alleen de Outright markt beschikbaar?

Hoe meer informatie een bookmakers heeft, hoe meer odds er beschikbaar komen. In het gewichtheffen is de informatie schaars. Daarnaast wordt op één dag beslist wie er een bepaalde klasse uit een bepaalde discipline wint. Daardoor is er geen tijd om odds te maken.

Is live gokken op gewichtheffen mogelijk?

Tot op heden is het niet mogelijk om live in te zetten op gewichtheffen. Misschien dat het in de toekomst wel kan. Mocht dat zo zijn dan lees je dat op Gokken.com.