Home Wedden op Gokken op futsal

Bookmakers geven je de mogelijkheid om te gokken op futsal, de internationale benaming voor zaalvoetbal. Futsal is met name in Spanje en Italië populair en dat zijn enkele voorbeelden van competities waar je op in kunt zetten. De standaard markten om een weddenschap te plaatsen zijn beschikbaar voor Futsal.

Wat is gokken op futsal?

Gokken op futsal is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een futsal wedstrijd of competitie. Je kan inzetten op wedstrijden tussen twee clubs maar ook op het eindresultaat van een competitie of toernooi. 

Het zal je niet verbazen dat alle markten die aanwezig zijn in het voetbal, terugkomen bij het futsal. De Full Time, Total Goals Over/Under en Asian Handicap markten zijn hier voorbeelden van. Er zijn ook markten beschikbaar alleen voor de eerste helft.

Hoe werkt gokken op futsal?

 1. Bookmaker selecteren en registreren

  Om te wedden op futsal ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor futsal? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer futsal en plaats een weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport futsal. Selecteer de competitie en wedstrijd waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Resultaat

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Het grootste toernooi in het Futsal is het wereldkampioenschap Futsal, de FIFA Futsal World Cup. Net als het wk voetbal wordt dit toernooi om de vier jaar gespeeld. In Nederland krijgt het toernooi niet al te veel aandacht. Maar in andere landen is het toernooi en alle wedstrijden live te volgen.

In clubverband zijn de competities in Brazilië, Spanje en Italië de grootste. Op internationaal niveau is er de Intercontinental Futsal Cup. Het is geen officiële FIFA competitie maar heeft wel veel aanzien in de futsal wereld.

Soorten weddenschappen

Gemiddeld zijn er ongeveer tien markten beschikbaar om te gokken op futsal. Dit is afhankelijk van de wedstrijd en het toernooi. Hieronder staat een overzicht gegeven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Match Odds | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen, inclusief mogelijk gelijkspel
 • Draw No Bet | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen. Bij een gelijkspel krijg je de inleg terug. 
 • Total Goals Over/Under | Voorspel of het totaal aantal goals van beide teams samen hoger (Over) of lager (Under) is dan een bepaalde hoeveelheid.
 • European (3-Way) Handicap | De wedstrijd krijgt een fictieve score mee. Wat is het resultaat inclusief deze fictieve score (inclusief mogelijk gelijkspel).
 • Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal goals in de min, de underdog een fictief aantal goals in de plus. Lukt het met deze fictieve goals (handicap) nog altijd om te winnen?
 • Double Chance | Je zet in op twee mogelijke resultaten zoals de 1X (thuiszege of gelijkspel) of X2 (gelijkspel of uitzege)
 • Half Time | Weddenschappen die alleen voor een helft gelden, zoals wie wint de eerste helft?
 • Outrights | Welk team wint de poule, competitie of toernooi?

Prematch & live

Voor de wedstrijd live gaat zijn er ongeveer tien markten beschikbaar. Dit zijn de markten die hierboven staan gegeven. Wanneer een wedstrijd live gaat komen de meeste markten te vervallen. De Match Odds, Total Goals Over/Under en Half Time markt voor de tweede helft komen online te staan.

Afhankelijk van de grote van de wedstrijd en toernooi kunnen er meer of minder markten online komen te staan. Wanneer je bij een bookmaker gaat kijken in de live sectie krijg je meteen te zien of je kunt live gokken op futsal.

Mobiel gokken op futsal

Als je mobiel gaat wedden op futsal dan zal je via de mobiele site van de bookmaker in moeten loggen. Wanneer een bookmaker een speciale app heeft dan kan je ervoor kiezen om deze te installeren op je telefoon of tablet. 

In principe werkt het mobiel allemaal hetzelfde als via de desktop of laptop. Het is een kwestie van inloggen en daarna futsal zoeken in de lijst met sporten. De lijst met alle sporten krijg je door de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop te selecteren.

Tips

 • Zet niet domweg in | Dat geldt natuurlijk voor alle sporten. Door zomaar lukraak in te zetten is de kans om op de lange termijn winstgevend te zijn zeer klein. 
 • Gebruik money management | Een belangrijke tip om te zorgen dat je langer door kunt blijven spelen, zelfs na een paar verloren weddenschappen. 
 • Kijk na het inzetten de wedstrijd | Er is niets leuker dan na een weddenschap de wedstrijd kijken. Je zal zien dat er meer beleving bij komt kijken.

Veelgestelde vragen over gokken op futsal

Wat is de meest populaire markt om te gokken op futsal?

Dat is de Match Odds markt. Daar voorspel je wie de wedstrijd zal winnen. Let hierbij op dat een gelijkspel ook mogelijk is. Een eventuele verlenging en strafschoppen tellen niet mee bij deze markt.

Wat is de beste bookmaker om te gokken op futsal?

Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur. De meeste bookmakers hebben odds voor futsal, zeker tijdens de grote toernooien. Speel bij de bookmaker die het beste bij je past. Daar kom je achter via de kieswijzer van Gokken.com.

Kan ik gokken op de Nederlandse futsal competitie?

De nederlandse competitie is daar nu nog te klein voor. Wil je een weddenschap plaatsen op futsal dan zal je het bij andere competities of toernooien moeten zoeken.